19οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου
Ήταν όλοι στην γραμμή εκκίνησης
για να τιμήσουν την μνήμη
του Χρήστου Σταυριανίδη
Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν την μνήμη του Χρήστου Σταυριανίδη στους 19ους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.
Περισσότεροι από 250 αθλητές έτρεξαν στη μνήμη του Χρήστου Σταυριανίδη και απέτισαν φόρο τιμής στον αγώνα NESTOS TRAIL “Χρήστος Σταυριανίδης” που αφιερώθηκε στη μνήμη του.
Ο καιρός ήταν εξαιρετικός σύμμαχος στην όλη προσπάθεια, τόσο του Δήμου Παρανεστίου που διοργανώνει τους αγώνες, όσο για τους εκατοντάδες αθλητές, οι οποίοι εξέπληξαν ευχάριστα με τις επιδόσεις τους.
Ο αείμνηστος Χρήστος Σταυριανίδης, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, αθλητής, ποδηλάτης και πεζοπόρος, βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε γκρεμό την Τρίτη 10 Ιουνίου 2025, σε μια ανάβαση στο Δάσος Φρακτού στην περιοχή Παρανεστίου, όταν μαζί με φίλο συνοδοιπόρο του, τους επιτέθηκε μια αρκούδα.
Στον αγώνα έτρεξε και ο διασωθείς κ. Κιόρογλου, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Σας ευχαριστώ όλους.
Μετά από ένα ψυχοσωματικό Βατερλώ τελικά τερμάτισα και για τους δύο μας. Η σκέψη ότι κουβαλάω το νούμερο από τον τελευταίο αγώνα που είχε αποφασίσει να συμμετέχει ήταν πολύ βαριά.
Όταν έφτασα στο πιο ψηλό σημείο του αγώνα στην 147 πυραμίδα, δίπλα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σήκωσα το κεφάλι ψηλά και είδα μέσα από τις κορυφές των δέντρων τα αστέρια στον ουρανό, λύγισα ήξερα ότι με παρακολουθούσε ότι μου έδινε συμβουλές πώς να διαχειριστώ τον αγώνα. Έφυγα χωρίς να φοβάμαι και πάλεψα μέχρι τον τερματισμό και για τους δύο μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου για την συμπαράσταση.
Ένα απέραντο ευχαριστώ στους άγνωστους δρομείς που δάκρυσαν μαζί μου χωρίς να ξέρουν τον Χρήστο ή εμένα.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές που είναι η ψυχή του αγώνα και στην οργανωτική VFT, στο Δήμο Παρανεστίου, που τίμησαν με αυτό τον όμορφο τρόπο τον Χρήστο μας.
Ολοκληρώνοντας θα πω αυτό
Οι αδερφές ψυχές δεν χωρίζουνε ποτέ…..».

