Home > νέα > Κ. Χαρακίδης: «Να ανακόψουμε την κατρακύλα του Δήμου μας…»

Κ. Χαρακίδης: «Να ανακόψουμε την κατρακύλα του Δήμου μας…»

 

Κ. Χαρακίδης: «Να ανακόψουμε

την κατρακύλα του Δήμου μας…»

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ «ανακοπή της κατρακύλας του Δήμου μας» μιλάει στα προγράμματά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει «να υψώσουμε φωνής διεκδίκησης για όλα όσα δικαιούμαστε και δεν απολαμβάνουμε ως Δραμινοί».

Όπως επισημαίνεται μάλιστα στο πρόγραμμα έργων της παράταξης «Πόλη+Ζωή» «εμείς νιώθουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε το μεγάλο έργο που είχαν κατορθώσει να επιτελέσουμε για τον τόπο μας στα μόλις 3,5 χρόνια που ήμασταν δημοτική αρχή».

Στο πρόγραμμά της για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, η παράταξη μιλάει για την ανάγκη ανάπλασης και ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής και των μνημείων, του Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου της Δράμας (ευρύτερη περιοχή Αγ. Βαρβάρας-Μητροπολιτικού Μεγάρου-Δικαστηρίων-Πλατείας Ελευθερίας-Δημοτικού Κήπου), που περιλαμβάνει ισχυρή θέση στο πρόγραμμα.

Επίσης, τίθεται η ανάγκη ανακατασκευής κτιρίων της ευρύτερης περιοχής όπως το Τέμενος της πλατείας Δικαστηρίων, το κτίριο της παλιάς Ασφάλειας, το παλιό Ρολόι κ.α.

Πρωτεύοντα ρόλο παίζει η Βιοκλιματική Αναβάθμιση δημοσίων χώρων στην περιοχή ανάμεσα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και το δημοτικό κήπο, η ανάπλαση των πεζόδρομων του εμπορικού κέντρου, η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, η μερική ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας, καθώς και η ανάδειξη και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στο κέντρο της πόλης. Πρωτεύοντα στόχος κατέχει η αντιπλημμυρική προστασία του ανατολικού και δυτικού τμήματος της υφιστάμενης ανάπλασης του χειμάρρου Καλλιφύτου.

Xarakidis1

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται επίσης για τη δημιουργία ενός ανοικτού εμπορικού κέντρου (Open Mall) στο κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο, καθώς και ανακατασκευή και διαμόρφωση των εισόδων της πόλης σε συνεργασία με την περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ δίνεται βαρύτητα σε μια νέα διαμόρφωση της κεντρικής οδικής αρτηρία της πόλης – οδός Εθνικής Αμύνης – από την πλατεία Ελευθερίας έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Καθαριότητα

Στον τομέα της Καθαριότητας, η παράταξη «Πόλη+Ζωή», υπόσχεται άμεση στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου με προσωπικό πλήρους απασχόλησης, την προμήθεια νέων κάδων (υπόγειων, μπλε, καφέ, ανοιχτών), καθώς και προμήθεια νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων.

Επίσης, υπόσχεται βελτιστοποίηση του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων, συνεχές πλύσιμο και απολύμανση των κάδων, δημιουργία Πράσινων Σημείων, μείωση του κόστους λειτουργίας του ΚΔΑΥ, καθώς και προώθηση της ανακύκλωσης στην πηγή .

Αναβάθμιση της εφαρμογής «Δημολύση» για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους δημότες, συνεργασία με τους Δραμινούς επαγγελματίες για καθαρότερη πόλη, καθαρισμός όλων των χωρών ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, καθαρισμός όλων των χειμάρρων, καθαρισμός και συντήρηση όλων των πάρκων και κήπων , ανακατασκευή και συντήρηση του δημοτικού μας κήπου και του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας. Τέλος, ανάδειξη, φροντίδα και αξιοποίηση χώρων του άλσους Κορυλόβου και του άλσους Κολυμβητηρίου.

Τρίτη Ηλικία

Αναφορικά με το ζήτημα της Τρίτης Ηλικίας, η παράταξη «Πόλη+Ζωή», αναφέρεται στην κατασκευή ενός κτιριακού συγκροτήματος, για την στέγαση των ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την Τρίτη Ηλικία (Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων-ΚΑΠΗ, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων-ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Δημοτικό Ιατρείο).

Κάνει λόγο επίσης, για την υλοποίηση προγραμμάτων υγιούς και ενεργούς γήρανσης, πρόληψη και αγωγή υγείας, κοινωνική ένταξη και συμμετοχή καθώς και δημιουργική απασχόληση και εθελοντισμός για την Τρίτη Ηλικία.

Υπόσχεται επίσης αύξηση ωφελούμενων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων-ΚΗΦΗ και δωρεάν μετακίνηση αυτών προς το ΚΗΦΗ καθώς και πρόγραμμα σίτισης κατ΄ οίκον για μοναχικά άτομα τρίτης ηλικίας και επαναλειτουργία Προγράμματος Τηλεϊατρικής σε απομακρυσμένες Κοινότητες. Κατασκευή και λειτουργία Οίκου Ευγηρίας σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς (Κράτος, Εκκλησία).

Οικογένεια και Νεολαία

Για το ζήτημα της στήριξη των νέων και της οικογένειας, η «Πόλη+Ζωή», μιλάει για τη δημιουργία και λειτουργία όλο το έτος, ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σχολικής ηλικίας (ΚΔΑΠ), την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού σταθμού στη νότια πλευρά της πόλης, νέων βρεφικών τμημάτων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και οικονομικές ελαφρύνσεις ή και απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, των γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά τους λόγω έλλειψης σταθμού στην κοινότητα όπου κατοικούν.

Επίσης, οικονομικές ελαφρύνσεις ή και απαλλαγή κατά περίπτωση από δημοτικά τέλη, τέλη ΔΕΥΑΔ, Δημοτικό Ωδείο  κλπ σε άνεργους, σε μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες, σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες και σε οικογένειες με ΑμεΑ, ενώ θα δίνεται δωρεάν κατανάλωση νερού έως και 200 κ.μ. για τρία χρόνια, για τις οικογένειες που αποκτούν τρίτο ή τέταρτο παιδί, σε ζευγάρια που αποκτούν το πρώτο του παιδί καθώς και σε νιόπαντρα ζευγάρια.

Υλοποίηση Προγράμματος Αντιμετώπισης της Παιδικής φτώχειας (καθημερινή σίτιση, δωρεάν φροντιστήρια κλπ)

Δράσεις στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και αντιμετώπισης της ανεργίας σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς (Επιμελητήριο, OEB, Εμπορικός Σύλλογος, Περιφέρεια κλπ) και με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Προγράμματα  στήριξης και ενίσχυσης της κατάρτισης, της επιχειρηματικότητας , της απασχόλησης, 8μηνη απασχόληση ανέργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας  κλπ)

Συμμετοχή νέων κάτω των τριάντα ετών στα Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων του Δήμου (ΔΕΚΠΟΤΑ, ΔΕΥΑΔ, Πολιτιστικός Οργανισμός, Νομικό Πρόσωπο Δ. Δράμας)

Ανακατασκευή του κτηρίου της Παλιάς Ασφάλειας για να στεγάσει δραστηριότητες για τη νεολαία και εξειδίκευση του Κέντρου Νεότητας στην υλοποίηση δράσεων για νέους και νέες κάτω των τριάντα ετών.