Καγιάογλου στον «Π.Τ.»: Αρχές Ιανουαρίου θα εγκαινιαστεί το ΚΕΠ Παρανεστίου ► Αποδοχή του 372.000 ευρώ για καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δήμο Παρανεστίου - Πρωινός Τύπος
Home > νέα > Καγιάογλου στον «Π.Τ.»: Αρχές Ιανουαρίου θα εγκαινιαστεί το ΚΕΠ Παρανεστίου ► Αποδοχή του 372.000 ευρώ για καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δήμο Παρανεστίου

Καγιάογλου στον «Π.Τ.»: Αρχές Ιανουαρίου θα εγκαινιαστεί το ΚΕΠ Παρανεστίου ► Αποδοχή του 372.000 ευρώ για καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δήμο Παρανεστίου

Καγιάογλου στον «Π.Τ.»: Αρχές Ιανουαρίου

θα εγκαινιαστεί το ΚΕΠ Παρανεστίου

► Σε καλό ρυθμό το ΚΕΠ Αδριανής εξυπηρετεί του πολίτες

► Αποδοχή του 372.000 ευρώ για καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δήμο Παρανεστίου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΠΟΛΥ καλό ρυθμό βρίσκεται μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας, το νεοϊδρυθέν ΚΕΠ Αδριανής και σύμφωνα με όσα δηλώνει στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, ήδη ετοιμάζεται το ΚΕΠ Παρανεστίου, το οποίο θα εγκαινιασθεί στις αρχές Ιανουαρίου, εφόσον όλα πάνε καλά στους δύσκολους – υγειονομικά – καιρούς που ζούμε.

Όπως τονίζει στον «Π.Τ.» ο κ. Καγιάογλου, το ΚΕΠ Αδριανής ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 26 Οκτωβρίου και ήδη έκλεισε δύο εβδομάδες λειτουργίας. «Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τη λειτουργία του, και ήδη εξυπηρετεί πλέον όλη την Αδριανή, που είναι το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Παρανεστίου».

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Παρανεστίου, «μέχρι σήμερα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας, αναγκάζονταν να πάνε στο Παρανέστι ή στο Νικηφόρο, ακόμα και στη Δράμα, ενώ τώρα πλέον πηγαίνουν δίπλα στο σπίτι τους και εξυπηρετούνται άμεσα. Επίσης, αυτή την εποχή, οι συνδημότες μας πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και έτσι δεν χρειάζεται ούτε να ανέβουν στο Νικηφόρο, ούτε και στο Παρανέστι για να εξυπηρετηθούν. Έτσι, διευκολύνονται οι κάτοικοι της Αδριανής και μπορούν να πληρώσουν ακόμα και τα δημοτικά τέλη τους, όπως για παράδειγμα το νερό και οτιδήποτε άλλο πρέπει να πληρώσουν άμεσα προς το Δήμο Παρανεστίου».

Ο κ. Καγιάογλου αναφέρεται επίσης και στο θέμα των αδειών για τσίπουρο: «Θα πρέπει να πούμε ακόμα, ότι, αυτή την εποχή οι Αδριανιώτες κυρίως, επειδή καλλιεργούν σταφύλια, βγάζουν άδειες για να κάνουν κρασί ή τσίπουρο. Και αυτό επίσης μπορεί να καλυφθεί από το ΚΕΠ της Αδριανής».

Να σημειωθεί εδώ, ότι, στο ΚΕΠ Αδριανής εργάζονται δύο άτομα σε μόνιμη βάση, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων και όλα αυτά γίνονται με τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις, διασφαλίζοντας την υγεία των εργαζομένων και των δημοτών.

Επίσης, το πρώτο ΚΕΠ στο Δήμο Παρανεστίου λειτουργεί στο Νικηφόρο, ενώ από στις αρχές της νέας χρονιάς 2021, αναμένεται να είναι έτοιμο, να εγκαινιαστεί και να λειτουργήσει και το τρίτο ΚΕΠ στο Παρανέστι.

Κέντρο Υγείας Παρανεστίου

Ο δήμαρχος Παρανεστίου αναφέρεται και στο Κέντρο Υγείας, το οποίο αυτή την ώρα υπολειτουργεί στην κυριολεξία. Όπως μας λέει, ήδη στο Δήμο υπάρχουν κρούσματα Covid-19, όπως και σε κάποιες δομές. «Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, έχει στείλει και αυτό ιατρούς και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Δράμας, προκειμένου να βοηθήσουν σ’ αυτόν τον πόλεμο που γίνεται με τον κορωνοϊό. Αυτό έγινε με απόφαση του Υπ. Υγείας και της 4ης ΥΠΕ. Γι’ αυτό το λόγο πλέον το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, αλλά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, και αυτό προσωρινά μέχρι να τελειώσει αυτή η κατάσταση.

Καταφύγιο αδέσποτων και απορριμματοφόρο

Τέλος, σε καλό δρόμο βρίσκεται το ζήτημα της χρηματοδότησης και στη συνέχεια της κατασκευής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Παρανεστίου. Ήδη, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει προχωρήσει στην αποδοχή της χρηματοδότησης των 372.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπ. Εσωτερικών και πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του.

Τέλος, ο κ. Καγιάογλου σημειώνει ότι, εντός του επόμενου δεκαημέρου, αναμένεται η παραλαβή ενός ολοκαίνουργιου απορριμματοφόρου, αξίας 160.000 ευρώ, επίσης μέσω του «Φιλόδημος», το οποίο θα ενισχύσει τον τομέα της καθαριότητας.

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com