Home > Νέα > Κανείς νοσηλευτής δεν περισσεύει στο Νοσοκομείο Δράμας! Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού ΑΜΘ

Κανείς νοσηλευτής δεν περισσεύει στο Νοσοκομείο Δράμας! Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού ΑΜΘ

Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού ΑΜΘ

Κανείς νοσηλευτής

δεν περισσεύει

στο Νοσοκομείο Δράμας!

Η ΑΔΕΔΥ Δράμας για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ

 

 

ΣΤΟ ΘΕΜΑ της μετακίνησης της νοσηλεύτριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου από το Νοσοκομείο Δράμας στη Μονάδα του ΟΑΚΝΑ επανέρχεται το Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Το Σωματείο σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται στην «σκανδαλωδώς προνομιακή και συνάμα προκλητική μετακίνηση της συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδη και την απαλλαγή από τα καθήκοντά της ως ΔΕ Βοηθού Νοσηλεύτριας από τις υπηρεσίες που παρείχε έως τούδε στο Γ.Ν. Δράμας» και «εύχεται στη συνάδελφο καλή συνέχεια στην επαγγελματική της σταδιοδρομία και στα νέα της επαγγελματικά της καθήκοντα.»

Το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Αν. Μακεδονίας – Θράκης, επισημαίνει πως «τόσο η ίδια όσο και εκείνοι που ανέλαβαν την ιερή υποχρέωση να παράσχουν την απαραίτητη πολιτική κάλυψη στην εν λόγω μετακίνηση, επιβεβαιώνουν ότι η διακυβέρνηση με Αριστερό πρόσημο δε διαφέρει σε τίποτα από το προηγούμενο καθεστώς.»

Παρακάτω, η ανακοίνωση του Σωματείου κάνει αναφορά στη λειτουργία της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ, επισημαίνοντας:

«Επίσης σαν Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού έχουμε τους εξής προβληματισμούς:

α) Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ, χρειάζονται τουλάχιστον 5 άτομα για να μπορέσει να προσφέρει υπηρεσίες σε καλό επίπεδο. Γιατί λοιπόν δεν προκηρύχθηκαν οι θέσεις του 2ου νοσηλευτή και του διοικητικού υπαλλήλου εκ των προτέρων.

β) Στην κοινή απάντηση ΟΚΑΝΑ –Διοίκησης Νοσοκομείου αναφέρεται ότι ο ΟΚΑΝΑ δεν έθεσε ως προϋπόθεση οι υπάλληλοι που θα διατεθούν από το Νοσοκομείο να κατέχουν συγκεκριμένα τυπικά προσόντα. Γιατί δεν έχει συμπεριλάβει τότε στις προκηρύξεις του ανά την Ελλάδα ΔΕ Βοηθών νοσηλευτών.

γ) Αν έπρεπε να λειτουργήσει το παράρτημα της Δράμας άμεσα το καλοκαίρι εν μέσω αδειών θα μπορούσε να μετακινηθεί νοσηλεύτρια με πολυετή εμπειρία στον ΟΚΑΝΑ η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο δίχως να απουσιάσει για εκπαίδευση για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Κανείς ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

δ) Στην κοινή απάντηση σας αναφέρθηκε ότι ενημερώθηκε εμπρόθεσμα η Νοσηλευτική και Διοικητική Διεύθυνση.

Σας απαντάμε ότι οι Θεσμοί αυτοί απαξιώθηκαν και είχαν προφορική εκ των υστέρων ενημέρωση από τον Διοικητή.

ε) Σας υπενθυμίζουμε πως και τα δύο σωματεία συναντήθηκαν με τον Διοικητή κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και αφού έγιναν τα εγκαίνια του ΟΚΑΝΑ, κάτι που ξάφνιασε όλους μας. Αυτό αναιρεί τον ισχυρισμό σας ότι υπήρξε εκ των προτέρων ενημέρωσή μας αυτό φάνηκε από την άμεση αντίδρασή μας.»

 

Η ΑΔΕΔΥ Δράμας σχετικά

με τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ

στο Νοσοκομείο Δράμας

Στο θέμα λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στη Δράμα, τοποθετήθηκε και η ΑΔΕΔΥ Δράμας, η οποία σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνει την ανάγκη άμεσης πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ Δράμας αναφέρει: «Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Δράμας συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με τον διοικητή του νοσοκομείου Δράμας σχετικά με την λειτουργία του παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην πόλη μας.

Εκφράζουμε, καταρχήν, την ικανοποίησή μας για την έναρξη λειτουργίας της δομής στην Δράμα, κάτι που θα ανακουφίσει δεκάδες συνδημότες μας που χρειάζονται υποστήριξη και μέχρι τώρα κατέφευγαν στις δομές γειτονικών πόλεων.

Οι πολίτες αυτοί χρειάζονται την πλήρη στήριξη από τις δημόσιες δομές υγείας, μέχρι την ομαλή επανένταξή τους στις κοινωνικές τους δραστηριότητες.

Σχετικά με τα ζητήματα κάλυψης του ΟΚΑΝΑ από το απαραίτητο προσωπικό και τα έξοδα λειτουργίας του,  το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δράμας ζητά την γρήγορη πρόσληψη τουλάχιστον των άλλων δύο μόνιμων υπαλλήλων που απαιτούνται, σύμφωνα και  με τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΟΚΑΝΑ, ώστε να μην δημιουργούνται κενά με αποσπασμένους υπαλλήλους από το νοσοκομείο καθώς  και την προγραμματική σύμβαση μεταξύ νοσοκομείου-ΟΚΑΝΑ για την κάλυψη των εξόδων ηλεκτροδότησης του χώρου, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου Δράμας».