Home > Πρώτο Θέμα > Κάτοικοι του Μυλοποτάμου μιλάνε στον «Π.Τ.»: «Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί ! Φοβόμαστε για ακόμα χειρότερα περιστατικά… !»

Κάτοικοι του Μυλοποτάμου μιλάνε στον «Π.Τ.»: «Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί ! Φοβόμαστε για ακόμα χειρότερα περιστατικά… !»

Κάτοικοι του Μυλοποτάμου μιλάνε στον «Π.Τ.»:  «Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί! Φοβόμαστε για ακόμα χειρότερα περιστατικά…!»

Του Θανάση Πολυμένη

ΈΝΑ πολύ σοβαρό περιστατικό στο ήσυχο χωριό του Μυλοποτάμου που ανήκει στο Δήμο Δράμας, είχαμε το βράδυ της Τετάρτης 29 Αυγούστου. Μια ομάδα έξι ατόμων, από τους αλλοδαπούς που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Δράμας, κατέβηκαν στο χωριό και χωρίς να δεχθούν καμιά πρόκληση, επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα κατοίκων της περιοχής, ενώ μετά από καυγά που ακολούθησε, μαχαίρωσαν έναν κάτοικο του χωριού.

Αναλυτικότερα, ήταν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, όταν έξι αλλοδαποί, ηλικίας 16, 17, 18, 18, 20 και 41 ετών σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, προκάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής.

Ο «Πρωινός Τύπος» βρέθηκε χθες στο Μυλοπόταμο και συνομίλησε με κατοίκους. Όπως μας είπαν, μια ομάδα έξι ατόμων, βρέθηκε στην καφετέρια του χωριού «Μικρό Παρίσι», όπου άρχισε να ενοχλεί την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, ζητώντας τσιγάρα. Η ίδια τους διευκρίνισε ότι δεν πουλούσε τσιγάρα και τους έστελνε στο περίπτερο. Εκείνοι, απρόκλητα, άρχισαν να τη βρίζουν και να φωνάζουν, όπως και άλλους θαμώνες του καταστήματος εκείνη την ώρα. Όπως μας είπαν  μάλιστα κάτοικοι, εκείνη την ώρα στην καφετέρια βρισκόντουσαν και πολλές γυναίκες, οι οποίες φοβήθηκαν από τις προκλήσεις τους.

Mylopotamos02 copy

Στη συνέχεια, η ομάδα των έξι ατόμων βγήκε έξω από την καφετέρια και άρχισαν να χτυπάνε με κλωτσιές και γροθιές τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μπροστά.

Κάτοικοι που ήταν παρόντες, κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία Δράμας, η οποία έφτασε με δυνάμεις της και συνέλαβε άμεσα τους αλλοδαπούς, προκειμένου να τους οδηγήσει στο αυτόφωρο. Άμεσα έφτασε επίσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παραλάβει τον τραυματισμένο, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Δράμας και πήρε εξιτήριο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο «Πρωινός Τύπος» βρέθηκε στο Μυλοπόταμο και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού και μάλιστα στο καφέ «Μικρό Παρίσι». Όπως μας είπαν, η παρουσία των αλλοδαπών από την περιοχή της ΒΙ.ΠΕ., έχει καταντήσει μια καθημερινή γάγγραινα για το χωριό και τα καθημερινά περιστατικά είναι πάρα πολλά.

Κλέβουν συνεχώς ποδήλατα απ’ όπου μπορούν. Κλέβουν οτιδήποτε βρούνε στις αυλές μας, ενώ κατεβαίνουν ακόμα και στα χωράφια και κλέβουν και από εκεί. Πολλές φορές έρχονται στο ποτάμι και ψαρεύουν, ή όλη μέρα κάθονται στο πάρκο, στο οποίο πια δεν μπορούν να πλησιάσουν οι κάτοικοι του χωριού.

Όπως μας έλεγαν, «στην αρχή  όλοι τους δεχτήκαμε και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό πια έχει ξεφύγει. Δεν υπάρχουν όρια, δεν έχουμε άλλη υπομονή. Εξαντλήθηκε!»

Οι κάτοικοι εξέφρασαν επίσης τις ανησυχίες τους για το περιστατικό, ενώ φοβούνται και για ακόμα χειρότερα και πιο περιστατικά, αφού πια οι αλλοδαποί έχουν αποθρασυνθεί. Κάποιος μάλιστα απ’ αυτούς, εξέφρασε τους φόβους του ακόμα και για βιασμό!

Οι κάτοικοι τα βάζουν γενικώς με την κυβέρνηση και τονίζουν ότι δυστυχώς η Αστυνομία έχει δεμένα τα χέρια της και δεν μπορεί να κάνει κάτι, δεν μπορεί να επέμβει στη Δομή Φιλοξενίας.

Το περιστατικό είναι αρκετά σοβαρό, και κάποιοι από τους κατοίκους λένε ότι η μόνη λύση είναι να προστατεύσουν μόνοι τους, τις περιουσίες  τους, τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους τους.

Να σημειώσουμε επίσης εδώ ότι, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει και συμβαίνει διάφορα περιστατικά κλοπών και στην πόλη της Δράμας. Όπως έχουν καταγγελθεί στον «Πρωινό Τύπο», νεαροί κλέβουν συνεχώς ποδήλατα, κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια. Τελευταία  μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, νεαροί αλλοδαποί που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, είχαν  μπει σε γνωστό σούπερ – μάρκετ στο κέντρο της πόλης, και έκλεψαν από τσάντες υπαλλήλων κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια. Και δυστυχώς η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Το πρόβλημα συνεχώς και μεγαλώνει και είναι καιρός πια να μπει ένα μέτρο σε όλες αυτές τις καταστάσεις.