Home > νέα > Κοινή δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων Δράμας «Την αποκλειστική ευθύνη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού έχει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας»

Κοινή δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων Δράμας «Την αποκλειστική ευθύνη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού έχει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας»

Κοινή δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων Δράμας της «Περιφερειακής Αναγέννησης»

«Την αποκλειστική ευθύνη για το Χιονοδρομικό

Κέντρο Φαλακρού έχει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας»

Τι λένε για τον οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης

 

 

ΜΕΤΑ από τη δημοσιοποίηση επιστολών του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕ Δράμας αναφορικά με το ζήτημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αλλά και τον οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης, οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι της Δράμας της παράταξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης», εξέδωσαν κοινή δήλωση. Τη δήλωση αυτή υπογράφουν ο κ. Χρ. Γεωργιτσόπουλος, ο κ. Κ. Κινατζίδης, ο κ. Χρ. Λιθηρόπουλος και η κα. Γ. Χειράκη.

Στη δήλωσή του οι 4 περιφερειακή σύμβουλοι, ξεκαθαρίζουν για άλλη μια φορά τη θέση τους τόσο απέναντι στον κ. Πατακάκη, όσο και απέναντι στα όσα γράφονται και ακούγονται για τα θέματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και τον οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι, στους 4 έχουν διαμοιραστεί όσες αρμοδιότητες έχουν αφαιρεθεί από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη με εντολή του περιφερειάρχη κ. Μέτιου.

 

Η κοινή δήλωση των τεσσάρων

Αναλυτικότερα, η κοινή δήλωση των τεσσάρων αναφέρει τα εξής:

[Την αρχική «επιστολή διαμαρτυρίας» του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας προς τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ακολούθησαν δύο πανομοιότυπες επιστολές από πρόσωπα που για χρόνια μονοπωλούν την εκπροσώπηση επαγγελματιών και φορέων της Δράμας. Οι κινήσεις αυτές βρίσκονται σε ξεκάθαρη πολιτική ταύτιση με τον  κυβερνητικό βουλευτή της περιοχής μας, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκδώσει και αυτός σχετική ανακοίνωση.

Είναι σαφές ότι, η συντονισμένη αυτή δημοσίευση επιστολών και ανακοινώσεων, έχει χαρακτήρα προσωπικής επίθεσης προς τον κ. Περιφερειάρχη και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το καλό της περιοχή μας.

Για να τελειώνουμε λοιπόν μία και καλή με τα δύο αυτά θέματα:

Την αποκλειστική ευθύνη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού την έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Άλλωστε μέχρι σήμερα, εκκρεμεί η χρηματοοικονομική μελέτη που είναι απαραίτητη ώστε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να αποδεσμεύσει 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού για τα επόμενα τρία χρόνια.

Επίσης, είναι ψέματα τα λεγόμενα του κ. Καραγιαννίδη ότι η Περιφέρεια δεν έχει εγκρίνει το αίτημα για τη συντήρηση των αναβατήρων του Χιονοδρομικού.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Ε61 Καβάλα-Δράμα-Μαυρολεύκη-όρια Νομού Σερρών-Νέα Μπάφρα-Σέρρες αλλά και στη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό μέσω Αμφίπολης, περιλαμβάνονται και οι δύο στο Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας και τις στηρίζουμε με τρόπο ξεκάθαρο.

Ωστόσο, το τμήμα όρια Νομού Σερρών-Νέα Μπάφρα-Αμφίπολη δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της δικής μας Περιφέρειας αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεπώς δεν έχουμε τη θεσμική δυνατότητα να το χρηματοδοτήσουμε.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα έργο στο οποίο υπεύθυνη είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. (η Διοίκηση της οποίας ορίζεται από την Κυβέρνηση) και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και για το οποίο δεν υπάρχουν καν ακόμα μελέτες. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι και βέβαια αυτοί που όψιμα «καίγονται» για το έργο.

Αντίθετα, για το τμήμα Καβάλα-Δράμα-Μαυρολεύκη-όρια Νομού Σερρών, το οποίο βρίσκεται στη δική μας αρμοδιότητα, η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ήδη διαθέσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για μελέτες.

Για ακόμη μια φορά, κάνουμε σαφές πως με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο έχουμε στενή και εποικοδομητική συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Με συνεργασία, συντονισμό και συνεχή επικοινωνία μαζί του επιδιώκουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Είμαστε απολύτως βέβαιοι πως τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής δε θα αργήσουν να φανούν και θα είναι πολύ σημαντικά για το Νομό Δράμας.]