Home > νέα > Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Δράμας

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Δράμας

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Δράμας

Οικονόμου: «Θέλουμε να ανατρέψουμε την κατρακύλα του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

► Β. Οικονόμου: «Οι εργαζόμενοι βαθμολόγησαν το Νοσοκομείο 5 με άριστα το 10. Θα περίμενα 8, 9, 10».

► Επισκέψεις στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Δράμας, σε επιχειρήσεις της περιοχής και στις Διευθύνσεις των Σωμάτων Ασφαλείας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΝΟΜΟ Δράμας επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας. Το κλιμάκιο περιόδευσε στο Νομό μας, στο πλαίσιο της κεντρικής ομιλίας του προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Το κλιμάκιο της Ν.Δ. αποτελούνταν από τους: κ. Βασίλειο Οικονόμου, Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας, τον κ. Χρίστο Δήμα, αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομικών και βουλευτή Κορινθίας και τον κ. Κωνσταντίνο Κοντογεώργο, βουλευτή Ευρυτανίας. Το κλιμάκιο συνόδευαν, ο βουλευτής Δράμας και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Αθανάσιος Ανδρούτσος και μ έλη της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ του Νομού.

Αναλυτικότερα, ο κ. Οικονόμου επισκέφθηκε χθες διάφορες μονάδες Υγείας, όπως τα Κέντρα Υγείας Παρανεστίου, Κ. Νευροκοπίου, και Προσοτσάνης καθώς και το Νοσοκομείο Δράμας, ο κ. Δήμας επισκέφθηκε οινοποιεία και διάφορες άλλες επιχειρήσεις του Νομού Δράμας και την Ένωση Συνεταιρισμών Πατάτας, ενώ ο κ. Κοντογεώργος επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας, το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κ. Νευροκοπίου, το Τμήμα Συνοριοφυλάκων Κ. Νευροκοπίου, το Κλειστό Κέντρο Μεταναστών Παρανεστίου και άλλες μονάδες.

Το σύνολο του κλιμακίου, είχε καθορίσει ήδη στο πρόγραμμά του, να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε αίθουσα του Νοσοκομείου Δράμας.

 

Στον Τομέα της Υγείας

Για τον Τομέα της Υγείας δηλώσεις έκανε ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. κ. Οικονόμου, σημειώνοντας αρχικά ότι, «εμείς θέλουμε να σηματοδοτήσουμε και να στείλουμε το μήνυμα, ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι ψυχρά η εξέλιξη κάποιων αριθμών, αλλά γίνεται συνολικά. Θα υπάρξει κάλυψη του πληθυσμό στον τομέα της Υγείας, θα βελτιώσουμε τις δομές υγείας, θα αναπτύξουμε την πρωτοβάθμια υγεία και τον οικογενειακό γιατρό, θα στηρίξουμε το δημόσιο Νοσοκομείο, θα εμπλουτίσουμε με  κεφάλαια το Ε.Σ.Υ. ώστε να μπορέσει να εκσυγχρονιστεί».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Οικονόμο στο ακριτικό Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, καθώς μόνο εκείνο είχε επισκεφθεί μέχρι εκείνη την ώρα, μιλώντας για την «αυταπάρνηση των γιατρών και όλων όσων εργάζονται εκεί» λέγοντας: «Έφυγα με μια θλίψη μέσα μου. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι που είναι σ’ αυτό το ακριτικό Κέντρο Υγείας, να μην τους στηρίζει αυτή η χώρα κι αυτή η κυβέρνηση. Έχει δυο ασθενοφόρα, ενώ δεν υπάρχει προσωπικό».

Όπως είπε μάλιστα, είναι ένα «πολύ ωραίο Κέντρο Υγείας, αλλά δεν έχει μέσα υλικοτεχνική υποδομή». Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φιάσκο και κομματικά εγκαίνια» στον τομέα Υγείας, «την ώρα που παίρνουν από τα Κ.Υ. το προσωπικό, τα ασθενοφόρα και διαλύονται, όχι μόνο στη Δράμα, αλλά σε όλη την Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο είπε ότι, «εμείς, θέλουμε να σταματήσουμε την κατρακύλα, να την ανατρέψουμε να στείλουμε ένα μήνυμα: ότι θα δώσουμε μια πνοή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τέλος, για την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Δράμας, είπε: «Εγώ μένω στη βαθμολογία που έβαλαν οι  ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Πέντε, με άριστα το δέκα. Δεν το θεωρώ ότι είναι… καλός μαθητής. Δεν είναι μια βαθμολογία που να ικανοποιεί τον κόσμο από μια βασική μονάδα που είναι το Νοσοκομείο του Νομού. Θα περίμενα να ακούσω οκτώ, εννέα, δέκα».

 

Στον Τομέα της Οικονομίας

Ο κ. Δήμας, αναφέρθηκε στο οικονομικό τομέα, καθώς επισκέφθηκε διάφορες επιχειρήσεις του Νομού. Αναφέρθηκε αρχικά στη Δ.Ε.Θ. λέγοντας ότι, «κακώς η Δ.Ε.Θ. έχει συνδεθεί αποκλειστικά στο πολιτικό της σκέλος με οικονομικές εξαγγελίες», ενώ σημείωσε ότι, «ο μόνος τρόπος για να φύγουμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει, είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Άρα πρέπει να δούμε πώς να δώσουμε διάφορα κίνητρα, για να άρουμε τα αντικίνητρα που υπάρχουν σήμερα στον τομέα της οικονομίας, ώστε όσοι έχουν τη δυνατότητα και τη θέληση να παράξουν, να μπορούν να παράξουν περισσότερο».

Ο κ. Δήμας σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η φορολογία, «με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί τόσο το εισόδημα των πολιτών, να έχει μειωθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

 

Στον τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας

Ο κ. Κοντογεώργος αναφέρθηκε στο τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας. Τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις διευθύνσεις των Σωμάτων Ασφαλείας στο Νομό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι, «στην Δ.Ε.Θ. γίνεται ένας γενικός απολογισμός, αλλά και ένας γενικός προγραμματισμός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας». Σημείωσε ότι «προτεραιότητα της Ν.Δ., είναι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των υπηρεσιών». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση της εγκληματικότητας: «Το μπέστε σκύλοι αλέστε στα εναέρια, το χερσαία και τα υδάτινα σύνορά μας, έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα φοβίας στους πολίτες και κατ’ αυτή την έννοια είναι απαραίτητο, και να ανασυντάξουμε και τις υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας, κυρίως όμως να δώσουμε τα απαραίτητα μέσα που είναι αναγκαία, ώστε τα ένστολα τμήματα του ελληνικού λαού να επιτελέσουν το καθήκον τους στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Όπως είπε μάλιστα για τις μονάδες που επισκέφθηκε στη Δράμα, «είμαι αισιόδοξος, γιατί είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Όμως, για άλλη μια φορά, οι υπηρεσίες αυτές δεν μπορεί να είναι επαίτες στον κρατικό προϋπολογισμό, για τα μέσα τα οποία χρειάζονται, για να επιτελέσουν το καθήκον τους».

 

Τέλος, στις δηλώσεις του ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του κλιμακίου, είπε: «Επιλέξαμε συγκεκριμένα δύο κοινωνικά αγαθά, την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια, που αφορούν κάθε πολίτη και βεβαίως ειδικότερα τον Δραμινό, ενισχύοντάς τα με τον τομέα της οικονομίας».

Τόνισε επίσης ο κ. Κυριαζίδης, ότι «το 80% των Δραμινών, κινείται στη δημόσια υγεία. Άρα είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο, γι’ αυτό και εντολή του προέδρου μας να προτάξουμε ζητήματα που απασχολούν τον κάθε τόπο, επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα, τα οποία έχουν να κάνουν με την ζώσα κατάσταση σε έναν φτωχό νομό όπως η Δράμα».