Home > νέα > Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στη Δράμα Χ. Κεφαλίδου: «Στη Δράμα, βιώνουμε ίσως τα χαμηλότερα ποσοστά στην υπογεννητικότητα…»

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στη Δράμα Χ. Κεφαλίδου: «Στη Δράμα, βιώνουμε ίσως τα χαμηλότερα ποσοστά στην υπογεννητικότητα…»

 

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στη Δράμα

Χ. Κεφαλίδου: «Στη Δράμα, βιώνουμε

ίσως τα χαμηλότερα ποσοστά

στην υπογεννητικότητα…»

– Γ. Μανιάτης: «Από την αρχή τοποθετηθήκαμε ευθέως απέναντι,

αντίθετα, και κατά αυτής της συμφωνίας στο Μακεδονικό ζήτημα…»

Σπ. Καρανικόλας: «Η χώρα για να μπορέσει να αλλάξει σελίδα…

χρειάζεται πρωτίστως μια άλλη κυβέρνηση…»

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Την πόλη μας επισκέφθηκαν χθες στελέχη του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.). Η επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο κλιμάκιο στελεχών του κόμματος, επικεφαλής ήταν ο βουλευτής και ακαδημαϊκός κ. Γιάννης Μανιάτης. Παράλληλα, τον κ. Μανιάτη, συνόδευσαν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου κ. Σπύρος Καρανικόλας, και ο πρώην γεν. γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας και Ανάπτυξης κ. Μόσχος Κορασίδης.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τη Βουλευτή Δράμας κα. Χαρά Κεφαλίδου και μέλη της Ν.Ε. Δράμας του Κινήματος, παραβρέθηκαν χθες το πρωί στον καθιερωμένο αγιασμό του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας για να ευχηθούν με τη σειρά τους στους μαθητές «Καλή Σχολική Χρονιά».

Ακολούθως, η περιοδεία τους συνεχίστηκε στην αγορά της πόλης μας όπου συνομίλησαν με πολίτες, και στη συνέχεια, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Έπειτα, ακολούθησε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου.

KLIMAKIO KINAL copy

Από αριστερά ο κ. Μ. Κορασίδης, η κα. Χ. Κεφαλίδου, ο κ. Γ. Μανιάτης, ο κ. Σπ. Καρανικόλας, και η κα. Ε. Χαρίσκου.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, ενώ παράλληλα μίλησε και για την προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Από τη μια πλευρά υπάρχει μια οικονομία και μια κοινωνία που έπειτα από οχτώ χρόνια μνημονίων προσπάθησε και πάλεψε να βγει ανοιχτά στους ωκεανούς των αγορών και η αντίφαση είναι ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία έφερε το 3ο μνημόνιο και με την οποία ολοκληρώθηκε το 3ο μνημόνιο, δυστυχώς η χώρα δεν μπορεί να βγάλει την θηλιά αυτή από τον λαιμό της.

Έχουμε λοιπόν, ένα πολύ σοβαρό παραγωγικό δυναμικό της χώρας που μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, νέες θέσεις εργασίας, και ευτυχία στους πολίτες. Ταυτόχρονα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει την κοινωνία και τους πολίτες στην μιζέρια, στην απογοήτευση, στην παραίτηση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις, μελλοντικές ψήφους, δίνοντας ελάχιστα από τα πολλά που έχει πάρει από τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και από τα πάρα πολλά που έχει πάρει από την μικρομεσαία τάξη».

 

Τοποθέτηση για το Μακεδονικό ζήτημα

Αναφορά στο Μακεδονικό ζήτημα έκανε στη συνέχεια ο κ. Μανιάτης, όπου ανέφερε πως το Μακεδονικό είναι μια ακόμη απόδειξη του τυχοδιωκτισμού, της προχειρότητας και του διχαστικού κλίματος με το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη ένα θέμα στο οποίο θα μπορούσαν να είναι ενωμένοι.

«Εμείς από την αρχή τοποθετηθήκαμε ευθέως απέναντι, αντίθετα, και κατά αυτής της συμφωνίας, γιατί πιστεύουμε ότι ακόμη και εάν κάποια στιγμή είχε σκοπό να διορθώσει κάποια από τα προηγούμενα άσχημα που υπήρχαν, δυστυχώς όχι μόνο δεν κατάφερε να κλείσει τις παλιές πληγές, αντίθετα άνοιξε καινούργιες.

Το γεγονός της εκχώρησης της γλώσσας και της εθνικότητας στους γείτονες μας με έναν τρόπο ο οποίος δυστυχώς είναι εναρμονισμένος με ότι πιο αλυτρωτικό, αναθεωρητικό και εχθρικό προς το δίκαιο έχει ισχυριστεί μέχρι τώρα η γειτονική χώρα, είναι μια ακόμη απόδειξη της αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης».

Η Δράμα πρωταγωνιστεί στην υπογεννητικότητα

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κα. Κεφαλίδου, η οποία μίλησε αρχικά για την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων και το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο είναι: «Η χώρα έχει ανάγκη από την παρουσία και την σταθερότητα που μπορεί να προσφέρει ο δικός μας χώρος…Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τι είναι αυτό που πάει μπροστά την χώρα, τι μπορεί να μας δώσει την κινητήρια δύναμη για να κάνουμε την υπέρβαση. Η Ελλάδα πρέπει να ενώσει δυνάμεις, να απευθυνθεί στην παραγωγική Ελλάδα, στους επιχειρηματίες, στους νέους, στους νέους αγρότες, στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα. Μιλάμε για brain drain, αλλά δεν βλέπω να κάνει τίποτα αυτή η κυβέρνηση για να δώσει κίνητρα στα παιδιά να επιστρέψουν».

Επιπλέον, η κα. Κεφαλίδου έκανε εκτενή αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η πόλη μας, το δημογραφικό. «Στη Δράμα, γνωρίζετε ότι βιώνουμε ίσως από τα χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με την υπογεννητικότητα που μαστίζει ολόκληρη την Ελλάδα. Εμείς όμως έχουμε τα πρωτεία στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο κ. Καρανικόλας ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική αναγκαιότητα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτή της άμεσης προσφυγής στις εκλογές. «Η χώρα για να μπορέσει να ανάκτηση την δυναμική της, την εθνική της κυριαρχία και να αλλάξει σελίδα προχωρώντας μπροστά χρειάζεται πρωτίστως μια άλλη κυβέρνηση».