Home > Εκδηλώσεις > Κοκτέιλ πάρτι από την Ένωση Κυριών Δράμας για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων – Σε συνεργασία με το Navarino Street Bar

Κοκτέιλ πάρτι από την Ένωση Κυριών Δράμας για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων – Σε συνεργασία με το Navarino Street Bar

Κοκτέιλ πάρτι από την Ένωση Κυριών

Δράμας για την ενίσχυση

της Τράπεζας Τροφίμων

Σε συνεργασία με το Navarino Street Bar

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΜΙΑ κοινωνική δράση, προβαίνει η Ένωση Κυριών Δράμας, προκειμένου να ενισχύει την Τράπεζα Τροφίμων της. Πρόκειται για ένα κοκτέιλ πάρτι που διοργανώνει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Navarino Street Bar στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην πόλη μας.

Σε δηλώσεις της χθες το πρωί στα μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας κα. Αλίκη Τσιαμούρα, εξήγησε αρχικά ότι η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 7 το απόγευμα και θα κρατήσει «μέχρι πάρα πολύ αργά».

Όπως είπε η ίδια, «η εκδήλωση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Navarino Street Bar για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί η Τράπεζα Τροφίμων, με τα έσοδα από τα κοκτέιλ που θα προσφερθούν ώστε να αγοραστούν τρόφιμα για να εξυπηρετηθούν οι 1.850 άνθρωποι που βοηθούνται από την Ένωση Κυριών. Ένας δεύτερος λόγος, είναι ότι η Ένωση Κυριών ενδιαφέρεται να ενημερωθεί κυρίως ο νέος κόσμος της Δράμας».

Όπως τόνισε η κα. Τσιαμούρα, «δεν είναι πολύ γνωστό στους νέους της Δράμας, ότι υπάρχει ένας ξενώνας στον οποίο φιλοξενούνται ανύπαντρες και κακοποιημένες γυναίκες, αλλά και ότι παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, από μια πλειάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, που είναι καθημερινά στη διάθεση όσων τη χρειάζονται».

Ακόμα, η κα. Τσιαμούρα αναφέρθηκε περιληπτικά σε μια από τις τελευταίες δράσεις με τις οποίες ασχολείται η Ένωση Κυριών, όπως το έργο για τον θύτη. Όπως είπε, «είμαστε οι μοναδικοί που ασχολούμαστε σήμερα στην Ελλάδα με το θύτη. Είναι ένα θέμα πάρα πολύ λεπτό, όμως καταφέραμε να μπούμε σε πρόγραμμα, μέσα από το οποίο ασχολούνται τρία Πανεπιστήμια της χώρας, ένας μεγάλος φορέας από τη Νορβηγία που έχει την σχετική πείρα το θέμα με τον θύτη για πάνω από 20 χρόνια».

Στο σημείο αυτό η κα. Τσιαμούρα, είπε ότι, «σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τα παιδιά μέσα από τα σχολεία, που μαθαίνουν από πολύ μικρά να εξελίσσονται σε  θύτες, βιώνοντας κάποια από αυτά τη βία μέσα στα σπίτια τους και όταν μεγαλώσουν το θεωρούν ως κάτι φυσιολογικό, επαναλαμβάνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κακοποιούσε ο πατέρας τη μητέρα».

Η κα. Τσιαμούρα τόνισε ότι, «εκπαιδεύτηκε επίσης και όλο το προσωπικού του νομού Δράμας που εμπλέκεται στο ζήτημα του θύτη ή της έμφυλης βίας μέσα από πολλές ώρες σεμιναρίων, ώστε να σταματήσει αυτή η μάστιγα που δυστυχώς μεγαλώνει ο αριθμός των θυτών. Είναι γνωστό ότι και στην περιοχή μας είχαμε δύο περιπτώσεις που οι άντρες σκότωσαν τις γυναίκες τους».

Η κα. Τσιαμούρα κάλεσε τα νέα παιδιά της πόλης να παραβρεθούν στην εκδήλωση ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις με τις οποίες ασχολείται η Ένωση Κυριών Δράμας.

Με τη σειρά του, ένας εκ των ιδιοκτητών του Navarino Street Bar, ο κ. Στέφανος Πεταλούδης, ευχαρίστησε την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας για το ότι επέλεξαν το κατάστημά τους για την γιορτή «για καλό σκοπό και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συγκεντρωθούν χρήματα για την Τράπεζα Τροφίμων».

Ο κ. Πεταλούδης, σημείωσε ακόμα ότι, «πραγματικά μαθαίνω κάτι διαφορετικό που κάνει η Ένωση Κυριών, τα οποία δεν τα γνωρίζουν οι νέοι της Δράμας». Όπως είπε μάλιστα, στο μαγαζί θα προσφέρονται τρία επετειακά κοκτέιλ, επίσης θα γίνει παρουσίαση ενός χορευτικού από τη σχολή χορού της Κωνσταντίνας Μεσονύχτη, ενώ η μουσικός Μαρία Σταυριανίδου θα ερμηνεύει μουσικά κομμάτια με βιολί.