Home > νέα > Οι κόντρες και οι διαφωνίες στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για σίτιση Μουσικού Σχολείου, προπονητήριο Κορακάκη και αξιολογήσεις υπαλλήλων

Οι κόντρες και οι διαφωνίες στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για σίτιση Μουσικού Σχολείου, προπονητήριο Κορακάκη και αξιολογήσεις υπαλλήλων

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Οι κόντρες και οι διαφωνίες

στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Συζήτηση στα προ ημερησίας θέματα για σίτιση Μουσικού Σχολείου, προπονητήριο Κορακάκη και αξιολογήσεις υπαλλήλων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΘΕΜΑΤΑ όπως τον χώρο προπόνησης της Άννας Κορακάκη, τις αξιολογήσεις υπαλλήλων στο Δήμο Δράμας, το ζήτημα της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και τα ταξίδια του δημάρχου στο εξωτερικό, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση.

 

Προπονητήριο Κορακάκη

Το ζήτημα των εργασιών για τον προσωρινό χώρο προπόνησης της Άννας Κορακάκη, έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος ζήτησε να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες, λέγοντας ότι με δική του προτροπή, ο Σύλλογος Υδραυλικών ολοκλήρωσε τις εργασίες για την τουαλέτα στο χώρο, και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως έξοδο.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Καραμπατζάκης, έκανε αναλυτική αναφορά, κατηγορώντας την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή» ότι δεν βοήθησε καν στο ζήτημα των μελετών των εργασιών που έπρεπε να γίνουν, ενώ σημείωσε ότι έγινε ιδιαίτερη μελέτη για την απορρόφηση του ήχου από το πιστόλι με το οποίο προπονείται η Ολυμπιονίκης. Σημείωσε μάλιστα ότι σε όσες εργασίες έγιναν στο χώρο της αποθήκης της ΒΙ.ΠΕ., δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ένας υπάλληλος του Δήμου και ότι οι εργασίες σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Καραμπατζάκης είπε χαρακτηριστικά ότι, επειδή ο χώρος δεν ανήκει στο Δήμο Δράμας, τα χρήματα για τις εργασίες συγκεντρώθηκαν από προσφορά αντιδημάρχων και άλλων δημοτικών συμβούλων.

Αναφερόμενος στο θέμα και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, είπε μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή έκανε όσα ακριβώς αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και όσα τον αφορούσαν από τις εργασίες, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι, «για 3,5 χρόνια δεν είχε βάλει ούτε μια βίδα».
Αξιολογήσεις υπαλλήλων

Το ζήτημα των αξιολογήσεων υπαλλήλων του Δήμου Δράμας έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μλεκάνης, αναφέροντας ότι υπάρχουν παράπονα από την πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας κα. Μαχαιρίδου. Όπως είπε, από τις αξιολογήσεις που έκανε ο δήμαρχος Δράμας, υπήρξαν προβλήματα «από την  υποκειμενική και όχι αντικειμενική αξιολόγηση του ίδιου του δημάρχου». Ο κ. Μλεκάνης ρώτησε αν και κατά πόσο ο δήμαρχος δικαιούται ή όχι να αξιολογεί δημοτικούς υπαλλήλους.

Απαντώντας αργότερα ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος για το θέμα αυτό, είπε ότι «δεν μπήκα καθόλου στη διαδικασία που ορίζει ο νόμος για τις αξιολογήσεις των υπαλλήλων. Η μόνη εισήγηση που έγινε και μάλιστα προς τη θετική πλευρά, είναι να γίνει αξιολόγηση από τη δική μου τη μεριά από τους διευθυντές και τους προϊσταμένους. Πάντα όμως προς τη θετική πλευρά. Δεν ενεπλάκην πουθενά με τις αξιολογήσεις, για να είμαι ξεκάθαρος απέναντι και στους δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά συγχρόνως και στο σώμα».

 

Σίτιση Μουσικού Σχολείου

Αναφορά στο ζήτημα της καθυστέρησης της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, έκανε η μείζονα αντιπολίτευση, λέγοντας ότι ο διαγωνισμός καθυστέρησε και ότι οι γονείς των μαθητών έχουν χρεωθεί μεγάλα ποσά.

Στο ζήτημα απάντησε ο κ. Σολάκης, επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός του Μουσικού Σχολείου δεν είναι απλός, καθώς ο αριθμός των μαθητών που ξεπερνούν τους 444, σύμφωνα με το νέο νόμο 4412 πρέπει να είναι πλέον διεθνής διαγωνισμός και όχι τοπικός. Έτσι, λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει και εξαιτίας του ότι για κάθε ενέργεια υπάρχει δικαίωμα ενστάσεων από τους διαγωνιζόμενους εντός 10 ημερών, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, ενώ τη διαδικασία δυσχέραναν και εξωγενείς παράγοντες.

 

Τα ταξίδια του δημάρχου

Μεταξύ των θεμάτων που απάντησε ο κ. Μαμσάκος, ήταν και τα ταξίδια του στο εξωτερικό, για τα οποία έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς από την παράταξη «Πόλη+Ζωή», ότι ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ του Δραμινού λαού. Αν και το θέμα δεν αναφέρθηκε στην αίθουσα, ο κ. Μαμσάκος είπε ότι με έξοδα του Δήμου έχει κάνει μόνο 2 ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους του Δήμου στα 3 χρόνια της θητείας του μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά το επίμαχο ταξίδι στην Πορτογαλία για το οποίο κατηγορείται από την μείζονα αντιπολίτευση, σημείωσε ότι αυτό έγινε με προσωπικά του έξοδα. Είπε μάλιστα ότι «η παραφιλολογία της αντιπολίτευσης έχει καταντήσει υποκρισία». Όπως είπε μάλιστα, άλλα 3 ταξίδια που έγιναν, πληρώθηκαν είτε από αυτούς που τον κάλεσαν, είτε από ευρωπαϊκό  πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόσα ταξίδια έγιναν από τον προηγούμενη δήμαρχο κ. Χαρακίδη.

Στο σημείο αυτό προκλήθηκε αναστάτωση από την «Πόλη+Ζωή», ενώ κατηγόρησε δημοτικό σύμβουλο, ότι ψεύδεται για ένα συγκεκριμένο ταξίδι στην Πορτογαλία με συνεργάτη του. Ζήτησε μάλιστα από τον ίδιο να φέρει στοιχεία «ότι πλήρωσε έστω και ένα ευρώ ο Δήμος Δράμας».

Αργότερα, ο κ. Μλεκάνης ζήτησε το λόγο ότι κατηγορήθηκε ως ψεύτης ρωτώντας αν το ταξίδι αυτό πληρώθηκε από τη ΔΙΑΑΜΑΘ, δημιουργώντας ένταση στην αίθουσα. Ο κ. Μαμσάκος τον κατηγόρησε ως «ψεύτη και συκοφάντη», ζητώντας του να φέρει τα πρακτικά της ΔΙΑΑΜΑΘ για να αποδείξει ότι λέει αλήθεια.