Home > Εκδηλώσεις > Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2024»

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2024»

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2024»

 

 

ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό της πόλης μας, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια 2024», οι οποίες ολοκληρώνονται την ερχόμενη Πέμπτη 4  Ιουλίου.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, αύριο Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 11.00 στο δημοτικό κήπο ο  Σκακιστικός Όμιλος Δράμας διοργανώνει αγώνες σκάκι μέχρι και τις 14.00. Tο τουρνουά θα είναι Blitz (3 λεπτά και 2 δευτ. ανά κίνηση για όλη την παρτίδα) και θα γίνουν 9 γύροι. Θα υπάρχει Live αναμετάδοση των 5 πρώτων σκακιερών στην σελίδα Lichess.org.

Την ίδια ημέρα και ώρα 20.30 στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης», ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας» διοργανώνει μια πολιτιστική εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου τριών επετείων:

1904-2024: 120 χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα,

1924-2024: 100 χρόνια από το ερχομό των προσφύγων της Καππαδοκίας,

1974-2024: 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Ομιλία – παρουσίαση από την υπεύθυνη προγραμματισμού εκδηλώσεων Λίτσα Τσελεμπή. Συμμετέχουν: οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι ρίζες μας» με φορεσιές Μακεδονίας, Καππαδοκίας και Καρπασίας Κύπρου και η Παραδοσιακή Χορωδία Κυργίων Δράμας.

Στις 20:30 Πλατεία Αρκαδικού, τιμή στον Νικόλαο Μιχαλόπουλο – Αρκαδικό.

Η τελετή θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει ομιλία του δημάρχου Δράμας κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου με θέμα τον Νικόλαο Μιχαλόπουλο – Αρκαδικό. Στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων και χορωδιακή συνάντηση.

Ανήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου

Ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης και ώρα 08.00, στην πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει έπαρση της σημαίας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής Δήμου Δράμας.

Στις 10.00, στο παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας, θα τελεστεί δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωρόθεου και στη συνέχεια αναπαράσταση της συνάντησης του 1ου αγήματος του Ελληνικού Στρατού, που εισήλθε στην πόλη, με τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο.

Στις 11:30 στο δημοτικό κήπο και στο άγαλμα της Ελευθερίας, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και Εθνικός Ύμνος.

Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 20.00, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου, ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Αγωνιστές» θα παρουσιάσουν μια θεατρική παράσταση της ομάδας των παιδιών του συλλόγου. Η εκδήλωση είναι εμπλουτισμένη με μουσική με σύγχρονο και λαϊκό ρεπερτόριο.

Ταυτόχρονα, στις 20:30 στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης». «Αδά ειμές, αδά ειμές ολ’εμούν εντάμα». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος Ο Τραπεζούντιος», τιμώντας τις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» 2024, παρουσιάζει ήθη και έθιμα από την παράδοσή μας.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Την Τρίτη 2 Ιουλίου και ώρα 20.30 στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας, η Ένωση Κυριών Δράμας παρουσιάζει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Βόλτα στην Ελλάδα».

Στις 21:00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, θα δοθεί συναυλία με τίτλο «Χρόνια Πολλά κύριε Χατζιδάκι!» Με το εμβληματικό έργο «Το χαμόγελο της Τζοκόντας», του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, για τα 30 χρόνια από το θάνατό του, ανοίγει η 3η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία (DISMA 2024) του Δημοτικού Ωδείου Δράμας στις 2 Ιουλίου του 2024 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΔ.

Η DISMA δίνει την ευκαιρία στους νέους όχι μόνο να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, διαλέξεις και συναυλίες υψηλών προδιαγραφών, αλλά και να λάβουν μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς. Συμμετέχουν 18 σπουδαίοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων που καλύπτουν πολυεπίπεδες θεματικές ενότητες και γνωστικά αντικείμενα της Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Στις 20:30 την Τετάρτη, στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας, πρόκειται να παρουσιαστεί χορευτική διαδρομή στον Πόντο με τον Σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης», τον Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύτες», τον Σύλλογο Ποντίων Σκαλωτής «Ακρίτες», τον Σύλλογο Κουδουνιών, τον Σύλλογο Μαυροβάτου «το Καρς», τον Σύλλογο Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά», τον Σύλλογο Λιβαδερού «Η Ρωμανία», τον Σύλλογο Ποντίων Διποτάμων «Άγιος Νικόλαος», τον Σύλλογο Ν. Αμισού, τον Σύλλογο Αγίου Αθανασίου «Βοϊράνη», τον Σύλλογο Φτελιάς, τον Σύλλογο Καλλιφύτου.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Τέλος, στις 20:30 της Πέμπτης στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας: «Θα δημιουργώ απ’ τα χαλάσματα, μ’ όσα ήρθαν και κράτησαν, μ’ όσα ακόμα δεν άρχισαν». Η δραμινή ερμηνεύτρια, πιανίστα και δημιουργός Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, με τίτλο «Σασπένς». Σε μουσική και στίχους δικούς της, συνδυαστικά με την ευρηματική ενορχήστρωση του Θανάση Καρυπίδη, τα τραγούδια της Σάσας ηχογραφούνται στον τόπο γέννησής της, τη Δράμα, και ετοιμάζονται για μια διαδρομή έξω από τα συνήθη μουσικά σύνορα.