Home > Νέα > Κυκλοφόρησε το πέμπτο βιβλίο της Δραμινής Κανής Καραβά«Το Τέρας Μέσα τους»

Κυκλοφόρησε το πέμπτο βιβλίο της Δραμινής Κανής Καραβά«Το Τέρας Μέσα τους»

Κυκλοφόρησε το πέμπτο βιβλίο

της Δραμινής Κανής Καραβά

«Το Τέρας Μέσα τους»

Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

 

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ πρόσφατα, το πέμπτο μυθιστόρημα της Δραμινής συγγραφέως, Κανής Καραβά με τίτλο: «Το Τέρας Μέσα τους», από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση 362 σελίδων και πραγματεύεται την εποχή του μεσοπολέμου, την άνοδο του Χίτλερ και πώς φτάσαμε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Κανή Καραβά, κινείται στο κλίμα της δικτατορίας Μεταξά και τις σχέσεις της με τον Χίτλερ όσον αφορά την Ελλάδα και με φόντο μια αθηναϊκή οικογένεια, αυτήν του διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, η οποία επί της ουσίας λειτουργεί και με μεθόδους κατασκοπείας, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τις βλέψεις και τις κινήσεις του Χίτλερ.

Η κόρη του διευθυντή, βρίσκεται στο προπολεμικό Βερολίνο, όπου γνωρίζει τον Γερμανό Βίγκο, έναν άνθρωπο αντιναζιστή μεν, παρ’ όλα αυτά δουλεύει για την κυβέρνηση του Χίτλερ.

Η Κανή Καραβά κινείται με ιδιαίτερη ευκολία τόσο στους χιονισμένους δρόμους του προπολεμικού Βερολίνου,  όσο και με τα ιστορικά και υπαρκτά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην ιστορία της. Ιστορία, η οποία επί της επί της ουσίας ξεκινάει μια μέρα μετά την περίφημη Νύχτα των Κρυστάλλων.

Ο Βίγκο Μπέργκερ, αξιωματικός της γερμανικής αντικατασκοπείας, κάνει μια αναπάντεχη γνωριμία σε ένα λεηλατημένο εβραϊκό σπίτι την επομένη της Νύχτας των Κρυστάλλων και μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον φέρει αντιμέτωπο με πραγματικούς και φανταστικούς εχθρούς στο κοσμοπολίτικο Βερολίνο του 1938.

Η αναπόδραστη υπαρξιακή μοναξιά του και η εσωτερική του μάχη με τα φαντάσματά τους, θα βρουν διέξοδο τη στιγμή που ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με τον δρόμο μιας νεαρής Ελληνίδας που σπουδάζει στο Παρίσι.

Μπλεγμένο σε μια παράξενη ιστορία που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή τους, θα οδηγηθούν σε περιπέτειες με απρόβλεπτη έκβαση, χωρίς νικητές και ηττημένους, καθώς τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται. Με φόντο το παγωμένο Βερολίνο, όπου χιλιάδες  πράκτορες κυκλοφορούν παριστάνοντας τους ευυπόληπτους πολίτες, εκεί που η ζωή έχει μηδενική αξία, η συγγραφέας, σκάβοντας βαθιά στη συνείδηση των ηρώων, συνθέτει την εικόνα της εποχής ζωντανεύοντας συγχρόνως μια πρωτεύουσα, μήτρα και λίκνο του ναζισμού.

Σε μια κοινωνία όπου η συλλογική ευθύνη μοιάζει να αφορά τρίτους και η ατομική ταυτίζεται με ένα φασματικό τέρας που καταβροχθίζει τα πεπρωμένα και τα λάθη της, όλοι μοιάζουν ένοχοι και όλοι αθώοι.

Πρόκειται για ένα νουάρ μυθιστόρημα, που σκιαγραφεί μια εποχή βαμμένη με αίμα και  πλασμένη από τραγωδίες, όπου ο θάνατος συνυπάρχει με τον έρωτα και η φρίκη με την ελπίδα, επιβεβαιώνοντας πόσο οδυνηρή είναι η ανθρώπινη μοίρα.

Η Κανή Καραβά γεννήθηκε στη Φτελιά Δράμας, σπούδασε δημοσιογραφία  και δημοσιολογία και εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων, ενώ βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αλβανικά και στα γαλλικά.