Home > Αθλητικά > Κύπελλο ΕΠΣ Δράμας Ξηροπόταμος και Βώλακας σ’ ένα «ραντεβού με την ιστορία»

Κύπελλο ΕΠΣ Δράμας Ξηροπόταμος και Βώλακας σ’ ένα «ραντεβού με την ιστορία»

Κύπελλο ΕΠΣ Δράμας

Ξηροπόταμος και Βώλακας

σ’ ένα «ραντεβού με την ιστορία»

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 15:30, το γήπεδο της Δόξας θα αποτελέσει το σκηνικό για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου και η Δόξα Βώλακα θα μονομαχήσουν για το πολυπόθητο τρόπαιο.

Παρά το γεγονός ότι η 25η Μαρτίου είναι ημέρα παρελάσεων και οικογενειακών συγκεντρώσεων, οι διοργανωτές και οι ομάδες καλούν όλο τον φίλαθλο κόσμο του νομού να δώσει το «παρών» σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή που συνδυάζει το θέαμα με την ανθρωπιά.

Μετά από 11 χρόνια αναμονής, ο Ξηροπόταμος επιστρέφει σε τελικό, έχοντας διαγράψει μια πορεία γεμάτη χαρακτήρα. Απέκλεισε τα «θηρία» της βαθμολογίας, τον ΠΑΟΠ Ν. Αμισού και τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου. Στον ημιτελικό, ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας δύο γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του και σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Από την άλλη πλευρά, ο Βώλακας επιβεβαιώνει την κυριαρχία του τα τελευταία χρόνια. Με “back-to-back” κατακτήσεις (2023, 2024) και το Super Cup στη συλλογή του, η ομάδα του Βώλακα διαθέτει το «μέταλλο» του νικητή, έχοντας φτάσει σε έξι τελικούς την τελευταία δεκαετία.

Ο φετινός τελικός δεν είναι απλώς ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Είναι μια ημέρα μνήμης και προσφοράς.  Ο τελικός είναι αφιερωμένος στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή και προπονητή Γιάννη Τσεβρετζή που έφυγε την περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για το 20χρονο θύμα της οπαδικής βίας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από την ΕΠΣ Δράμας το βράδυ της Πέμπτης, μίλησαν για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων και ο πρόεδρος της ΕΠΣ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, όλα τα έσοδα (γενική είσοδος 5€) θα διατεθούν για την κάλυψη ιατρικών εξόδων συνανθρώπων μας, με προτεραιότητα στα μικρά παιδιά. Αναλυτικά ανέφερε: «Θέλω να ευχηθώ να έχουμε έναν καλό τελικό, έναν τελικό στον οποίο θα βοηθήσουν και κυρίως οι ποδοσφαιριστές για να πετύχει. Θέλω να μείνω στη συγκίνηση  που προκαλεί ο συγκεκριμένος τελικός, στο όνομα του Γιάννη του Τσεβρετζή, ποδοσφαιριστή της Δόξας Δράμας και προπονητή, που έφυγε τόσο άδικα από μία νόσο που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη. Είναι αρκετά συγκινητική γιατί ο Γιάννης ήταν και φίλος, εκτός από συνεργάτης σαν προπονητής και σαν παράγοντας εγώ, ήταν και φίλος με μία καθημερινή επαφή. Με συγκινεί ιδιαίτερα η ονοματοδοσία του συγκεκριμένου τελικού. Θα παρακαλούσα πάρα πολύ τον κόσμο να παρευρεθεί στο γήπεδο, αν και είναι δύσκολη μέρα. Δύσκολη μέρα γιατί είναι η μέρα συνάντησης με τον Ευαγγελισμό, είναι η παρέλαση, είναι η μέρα συνάντησης της οικογένειας, όλων των οικογενειών.

Αλλά είναι και μία μέρα που μας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε και λίγο το αγωνιστικό πρόσωπο που έχουν οι ομάδες και το πρόγραμμά τους. Πιστεύω ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη. Μία ευγενική υπενθύμιση ότι η Ένωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει καθιερώσει και οι δύο τελικοί, και το Super Cup και ο τελικός του Κυπέλλου, να είναι γιορτή. Μια γιορτή με κοινωνική προσφορά όμως. Όλα τα έσοδα διατίθενται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη για να καλύψουν ιατρικά έξοδα. Πρώτη, μεγαλύτερη προτεραιότητα έχουν τα μικρά παιδιά. Υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία.

Θέλω να ενημερώσω ότι θα υπάρχει ενός λεπτού σιγή επίσης για ένα θύμα του ποδοσφαίρου, από τη βία που παράγει ο αθλητισμός – και κακώς την παράγει – για ένα 20χρονο παιδί που έφυγε τόσο άδικα με κυρία αιτία τα οπαδικά του αισθήματα. Συνέχεια λέμε αυτό το πράγμα, να είναι το τελευταίο, να μη ξανασυμβεί. Δυστυχώς δεν πέρασαν τρία χρόνια, έχουμε ξανά ένα δυσάρεστο γεγονός.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαμαράς προπονητής του Ξηροποτάμου τόνισε: «Μοχθήσαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, την οποία υπηρέτησα ως παίκτης και τώρα ως προπονητής. Αποκλείσαμε ομάδες δύσκολες που είχαν στόχο πρωτάθλημα και κύπελλο, όπως τη Ν. Αμισό και τον Άγιο Αθανάσιο… Έμεινε ένα καθοριστικό βήμα για να σηκώσουμε το τρόπαιο. Βέβαια δεν θα είναι εύκολο, έχουμε απέναντί μας μια εξαιρετική ομάδα. Θέλουμε με τη συμπαράσταση του κόσμου να φέρουμε το τρόπαιο στην ομάδα μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια και αυτός που είναι καλύτερος ας κερδίσει και ας βοηθήσει περισσότερο. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Το λόγο, ακολούθως, έλαβε ο Σάββας Παπαδόπουλος προπονητής του Βώλακα, ο οποίος ανέφερε: «Είναι μια γιορτή. Εύχομαι να έχουμε υγεία και να κερδίσει ο καλύτερος. Μακάρι να είναι όντως μια γιορτή, να την ευχαριστηθούμε και οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν και φυσικά ο κόσμος που θα παρευρεθεί. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα μου. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για αυτό το όμορφο πράγμα που δημιουργείται εδώ και για την 25η Μαρτίου για τη διεξαγωγή του τελικού που είναι μια γιορτή πραγματικά. Χαίρομαι πάρα πολύ που η ομάδα μου βρίσκεται εδώ και φέτος».

Ο Πρόεδρος του Μ. Αλεξάνδρου Ξηροποτάμου, Άγγελος Αρναούτης από την πλευρά του τόνισε για τον τελικό: «Διακαής πόθος της ομάδας μετά από πολλά χρόνια και τρεις χαμένους τελικούς τα τελευταία 10 χρόνια είναι να κατακτήσει ένα κύπελλο. Ελπίζουμε στο καλύτερο, η ομάδα μας να κερδίσει. Ας δούμε έναν καλό τελικό πρώτα απ’ όλα, να μην έχουμε τραυματισμούς, να είναι υγιείς όλοι οι ποδοσφαιριστές, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο καλύτερος ας κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε όλο τον φίλαθλο κόσμο, γενικά όλου του νομού, να είναι παρών, να τιμήσει τη γιορτή. Γιατί είναι γιορτή, πάντα ένας τελικός είναι μια γιορτή ποδοσφαίρου. Αυτό ελπίζουμε, ο καλύτερος ας κερδίσει στο γήπεδο».

Ο Πρόεδρος της Δόξας Βώλακα  Παπαμαρίνου Άγγελος ανέφερε: «Καλησπέρα και από τη Δόξα Βώλακα. Εγώ έχω να πω ότι τα τελευταία 10 χρόνια η ομάδα του Βώλακα είναι έξι φορές σε τελικό κυπέλλου. Αν και η μέρα αυτή είναι η ημέρα οικογενειακή και ημέρα που οι παππούδες θα πάνε χειροκροτήσουν τα εγγόνια, οι πατεράδες θα πάνε χειροκροτήσουν τα παιδιά τους, εγώ πιστεύω με έναν σωστό προγραμματισμό όλα μπορούν να τα προλάβουν και να έρθουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι που είναι γιορτή. Εγώ απ’ τη μεριά μου θα ευχηθώ να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, να το χαρούμε όλοι και πιστεύω ότι θα το χαρούμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα μου πρώτα απ’ όλα και αναγνωρίζω και την ιστορία του Ξηροποτάμου».