Home > νέα > «Το κυρίαρχο στην δοκιμασία ενός αθλητή, είναι το μυαλό και η ψυχή»-Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τζεφαλή «Πού τρέχει ο λογισμός σου;»

«Το κυρίαρχο στην δοκιμασία ενός αθλητή, είναι το μυαλό και η ψυχή»-Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τζεφαλή «Πού τρέχει ο λογισμός σου;»

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τζεφαλή «Πού τρέχει ο λογισμός σου;»

«Το κυρίαρχο στην δοκιμασία

ενός αθλητή, είναι το μυαλό και η ψυχή»

«Θεωρώ ότι μέσα από το βιβλίο, όλοι οι άνθρωποι που θα το διαβάσουν θα μπορέσουν

να κάνουν ένα βήμα μπροστά, στο να γίνουν καλύτεροι στον τομέα τους…»

Του Γιάννη Κιοσίδη 

Αν οι συνθήκες το επέτρεπαν, δεκάδες συμπολίτες μας και όχι μόνο, θα συνέρεαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του νέου βιβλίου του προπονητή και αθλητή μεγάλων αποστάσεων Δημήτρη Τζεφαλή, με τίτλο «Πού τρέχει ο λογισμός σου;».

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τζεφαλή από τις εκδόσεις Sportbook προτίθεται να μας οδηγήσει στο να «τρέχουμε τη ζωή μας» με έναν καλύτερο τρόπο. Να σκεπτόμαστε, να ζούμε και να λειτουργούμε το μυαλό μας, όπως ενός δρομέα, ενός πρωταθλητή.

Μετά από 20 χρόνια διαδρομής και πολλά χιλιόμετρα σκέψεων, ο Δημήτρης Τζεφαλής προτείνει ιδέες και λεκτικά ερεθίσματα, ώστε να «τρέχει» ο λογισμός μας διαφορετικά και πιο δημιουργικά.

Για το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τζεφαλή μίλησαν στην εκδήλωση οι κ.κ.: Νατάσα Γαβριήλογλου, Αθλήτρια δρόμων αντοχής, Κώστας Δουβαλίδης, Πρωταθλητής Ελλάδος στα 110μ. με εμπόδια, Δημήτριος Κιόρογλου, Σπαρταθλητής, Νίκος Λαφτσίδης, Μαραθωνοδρόμος και ο Χρήστος Μπανιώτης, Ελεύθερος επαγγελματίας. Την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είχε ο Λευθέρης Πλακίδας, Δημοσιογράφος-συγγραφέας. Μετά το «ευαγγέλιο» του δρομέα, όπως χαρακτηρίζεται από τους αναγνώστες το best seller βιβλίο προπονητικής «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις», ο Δημήτρης Τζεφαλής μάς θυμίζει ότι ένας καλός δρομέας, αλλά και κάθε άνθρωπος, δεν αρκεί να διαπλάθει μόνο το σώμα του, αλλά και το πνεύμα και την ψυχή του.

Το βιβλίο «Πού τρέχει ο λογισμός σου;» μπορεί να αγγίξει, όχι μόνο τις ψυχές των δρομέων ή των αθλητών γενικότερα, αλλά όλων και μάς οδηγεί στο να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για κάτι ξεχωριστό και αξιομνημόνευτο στον τομέα μας.

tzefalhs 1

Ο συγγραφέας μιλά για το βιβλίο του

«Θεωρώ ότι μέσα από το βιβλίο, όλοι οι άνθρωποι που θα το διαβάσουν θα μπορέσουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, στο να γίνουν καλύτεροι στον τομέα τους…» επεσήμανε ο Δημήτρης Τζεφαλής στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου.  Και συμπλήρωσε: «Προφανώς δεν θα κάνουμε όλοι παρόμοια βήματα μπροστά, αλλά αν μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα που χρειάζεται στον τομέα μας σίγουρα θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλύτερη οικογένεια και κατ’ επέκταση μια καλύτερη πόλη και αργότερα μια καλύτερη χώρα. Και αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ότι ο αθλητισμός βοηθάει στο να γίνουμε καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε καλοί σε τομείς που δεν το ξέρουμε και αυτό πραγματεύεται στο βιβλίο».

Ο Δημήτρης Τζεφαλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Δημοτικό, πρώην Εθνικό,  Στάδιο της Δράμας, για το οποίο επεσήμανε: «Νομίζω ότι αν χάσουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το γήπεδο όπως ονειρευόμαστε επί της εποχής του Κώστα Δουβαλίδη, θα είναι μια μεγάλη ήττα για εμάς και θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους υπεύθυνους στον δήμο και την περιφέρεια να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το στάδιο και τον αθλητισμό της Δράμας, όπως της αξίζει».

tzevalhs

Ο Δημήτρης Τζεφαλής ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τους παρευρισκόμενους, όλους όσοι τον στήριξαν σ’ αυτή την προσπάθειά του με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς και την οικογένειά του η οποία τον βοήθησε ώστε να ακολουθεί σήμερα αυτό που επιθυμεί και αγαπά.

Όπως εξήγησε ο Δ. Τζεφαλής, μέσα από τα διάφορα κεφάλαια του βιβλίου προσπάθησε να πραγματευτεί και να μιλήσει μέσα από τις ιστορίες των δρομέων. «Δεν είναι οι βιογραφίες των δρομέων. Είναι ιστορίες που σε άλλους αναφέρθηκα σε κάποια στιγμιότυπα, σε κάποιους αναφέρθηκα σε όλη τους τη ζωή. Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτές οι στιγμές, αυτές μπορούν να μιλήσουν και στη δική μας τη ζωή και να την κάνουν ομορφότερη και πληρέστερη. Γιατί η ζωή μας δεν είναι ένα πρωτάθλημα, όπου θα βγει κάποιος πρωταθλητής. Ο καθένας δίνει τον δικό του αγώνα και σε αυτό τον αγώνα πρέπει όλοι να κάνουμε βήματα που να μας κάνουν καλύτερους. Γιατί όταν γυρίζουμε καλύτεροι από το τρέξιμο – όπως το γνωρίζουν πολλοί και αυτοί που δεν το γνωρίζουν θα αναρωτιούνται τι βρίσκουμε στο τρέξιμο κάτι που θα ανακαλύψουν διαβάζοντας το βιβλίο – μπορείς να προσφέρεις αυτή την ηρεμία και στην υπόλοιπη οικογένεια, και αυτή η ηρεμία να γίνει δημιουργικότητα. Όταν η οικογένεια είναι καλύτερη γίνεται και η εργασία μας καλύτερη. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να τα ασπαστούμε όλο και περισσότεροι.

Αν περιμένουμε από τα ίδια πράγματα να αλλάξουν την καθημερινότητά μας και τα συναισθήματά μας, μάλλον δεν θα τα καταφέρουμε γιατί όταν μιλάμε με τους ίδιους ανθρώπους, όταν μιλάμε για τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συνεχώς, κάτι δεν διορθώνεται.  Ευτυχώς η κοινωνία μας δεν είναι ίδια, θα ήταν πολύ βαρετό να ήμασταν όλοι ίδιοι. Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να τα πάρει όλα αυτά τα θετικά και να μεταφέρει στην δική του ζωή».

Ο Δημήτρης Τζεφαλής επέλεξε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αγαπημένο του κεφάλαιο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αυτό της Βάσως Εγγονοπούλου. «Η Βάσω είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, την οποία γνωρίζουν οι περισσότεροι Δραμινοί, αλλά όπως γράφω και στο κεφάλαιο που αναφέρεται στην ίδια αν ρωτήσουμε ποιος είναι ο τρίτος στο rout ή στο vft – σε δυο διάσημους αγώνες εδώ στην περιοχή μας – ή ακόμη και ο τρίτος στον μαραθώνιο της Αθήνας, μπορεί να μην τον θυμόμαστε. Αν ρωτήσουμε όμως ποια ήταν η Βάσω Εγγονοπούλου, που μπορεί να έβγαινε τελευταία και όπως λέω στην ρήση του κεφαλαίου, έλεγε: «εγώ θα τερματίσω τον αθλητικό μαραθώνιο και ας με λένε και χοντρή». Πραγματικά η Βάσω Εγγονοπούλου, τερμάτισε δυο αυθεντικούς μαραθωνίους και πραγματικά ήταν άξια και πρέπει να την μνημονεύουμε σε κάθε ευκαιρία.

Το κεφάλαιό της το έγραψα με όση αγάπη μπορεί να έχω για την Βάσω, το αφιερώνω στην οικογένειά της και σε όλους όσους την γνώρισαν και άφησε ένα μικρό αποτύπωμα στην ζωή μας».

Ο Δημήτρης Τζεφαλής ολοκλήρωσε την αναφορά του στο βιβλίο του με τα εξής λόγια: «Θέλω να θυμόμαστε ότι αυτή η διάσταση που μπορεί να δώσει ο αθλητισμός στην ζωή μας και ο λόγος που γράφτηκε το βιβλίο είναι ότι θεωρώ πως οι δρομείς δεν είμαστε μόνο σώματα, δεν είμαστε μόνο πόδια που τρέχουν. Το κυρίαρχο στην δοκιμασία ενός αθλητή, είναι το μυαλό και η ψυχή, είναι σαν αυτό το μυαλό και την ψυχή που κατάφερε ο Δημήτρης Γιώργου να τερματίσει στο Σπάρταθλον, ο Γιάγκου Πέτρος που έχει τερματίσει και αυτός στο Σπάρταθλον, όπως και ο Πολυχρονίδης Γιάννης αλλά και ο Γιώργος Τσεβδάρης».

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και θα διατίθεται ηλεκτρονικά από τις εκδόσεις Sportbook.