Home > νέα > Λαμπερή πρεμιέρα της νέας παράστασης του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας με το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ

Λαμπερή πρεμιέρα της νέας παράστασης του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας με το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ

Λαμπερή πρεμιέρα της νέας παράστασης

του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας με το θεατρικό έργο

«Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ

 

Της Πολύνας Γ. Μπανά  

Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου

Το φετινό ανέβασμα της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, αποτελεί μία πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Πρόκειται για τη δραματική κωμωδία «Ανθισμένες Μανόλιες» του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ρόμπερτ Χάρλινγκ: ένα σύγχρονο θεατρικό έργο αποκλειστικά με γυναικείους χαρακτήρες επί σκηνής (6 τον αριθμό), με χώρο δράσης…ένα κομμωτήριο, όπου έξι γυναίκες, όλες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, συναντιούνται σχεδόν καθημερινά και, ειδικότερα, ένα έργο αφιερωμένο στη γυναικεία ψυχολογία και υπόσταση που υμνεί τη δύναμη της γυναικείας φιλίας, διαποτισμένο με έξυπνο χιούμορ, αισιοδοξία, αγάπη για τη ζωή αλλά και μία γλυκόπικρη αίσθηση που σε κάνει να συγκινηθείς, να σκεφθείς κι αναλογισθείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες», έγινε πασίγνωστο και αγαπήθηκε, από κοινό και κριτικούς, παγκοσμίως, χάρη στη κινηματογραφική του μεταφορά, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80 (1989), σε διασκευή για τον κινηματογράφο του ιδίου του θεατρικού συγγραφέα και με ένα καστ εξαιρετικών πρωταγωνιστριών (Τζούλια Ρόμπερτς, Σάλλυ Φηλντ, Σίρλεϋ Μακ Λέϊν, Ολυμπία Δουκάκη, Ντόλλυ Πάρτον,  Ντάρυλ Χάννα).

Η πρεμιέρα των παραστάσεων του θεατρικού έργου «Ανθισμένες Μανόλιες» από τη Θεατρική Ομάδα του Σ.Φ.Γ.Τ. έγινε το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και ώρα 8.00 μ.μ., ενώ θα ακολουθήσουν εννέα (9) ακόμη παραστάσεις, πάντα στον ίδιο χώρο, κατά τις εξής ημερομηνίες: Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, Κυριακή 16  Φεβρουαρίου, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, Κυριακή 1 Μαρτίου και Δευτέρα 2 Μαρτίου. Σημειωτέον δε, ότι η έναρξη όλων των παραστάσεων, είναι στις 8.00 μ.μ.

PARASTASH SFGT

Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι ο πρωτότυπος τίτλος του έργου (Steel Magnοlias-Ατσαλένιες Μανόλιες), αποτελεί ένα ιδιαίτερα εύστοχο και συμβολικό σχήμα οξύμωρον, υποδηλώνοντας ότι οι έξι ηρωίδες του έργου είναι ευαίσθητες σαν τις μανόλιες αλλά, συγχρόνως, δυνατές σαν το ατσάλι, όπως, εξάλλου, είναι και αυτή καθαυτή η γυναικεία ψυχοσύνθεση και όπως παρουσιάζει ανάγλυφα το ίδιο το έργο.

Οι συντελεστές της παράστασης ανέρχονται, συνολικά, στους δέκα πέντε (15) και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας θα ήθελε να τους ευχαριστήσει, και δημοσίως, όλους, για τον κόπο και το χρόνο που επένδυσαν στην πολύμηνη κι απαιτητική προετοιμασία της καθώς και για το άρτιο αποτέλεσμα που έχουν επιτύχει, όπως θα διαπιστώσουν, εντός των αμέσως επομένων ημερών, και οι ίδιοι οι θεατές.

Η τιμή του εισιτηρίου παραμένει σταθερά, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, στα 7 ευρώ (κανονικό) και στα 5 ευρώ (μαθητικό-φοιτητικό-ομαδικό άνω των 15 ατόμων), ενώ σημειώνεται ότι το Δ.Σ.. του Συλλόγου, θεωρώντας το ως έμπρακτη ένδειξη στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας, αποφάσισε, και φέτος, αφενός η είσοδος να είναι ελεύθερη (δωρεάν) για όσους διαθέτουν κάρτα ανεργίας ή κάρτα Α.Μ.Ε.Α. -και- αφετέρου ο Σύλλογος να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Δράμας, όπως, εξάλλου, έχει καθιερώσει και τηρεί απαρέγκλιτα, εδώ και πολλά έτη.

Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι δε γίνεται κράτηση θέσεων και, ως εκ τούτου, οι θεατές καλούνται να προσέρχονται εγκαίρως, πριν από κάθε παράσταση, προκειμένου να βρίσκουν κενές θέσεις για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν.

Θα ήθελα, τέλος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, να καλέσω όλους τους Δραμινούς να παρακολουθήσουν το νέο αυτό ανέβασμα της Θεατρικής Ομάδας του, προκειμένου να απολαύσουν μία ξεχωριστή παράσταση.