Λέσχη Lions Δράμας 57 Χρόνια συνεχούς προσφοράς στη δραμινή κοινωνία - Πρωινός Τύπος
Home > Νέα > Λέσχη Lions Δράμας 57 Χρόνια συνεχούς προσφοράς στη δραμινή κοινωνία

Λέσχη Lions Δράμας 57 Χρόνια συνεχούς προσφοράς στη δραμινή κοινωνία

Λέσχη Lions Δράμας

57 Χρόνια συνεχούς προσφοράς

στη δραμινή κοινωνία

 

Η Λέσχη Lions Δράμας, ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου του 1961 και είναι η 3η σε αρχαιότητα λέσχη των Lions της Ελλάδας  (μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη). Έτσι, τα μέλη της Λέσχης για να γιορτάσουν τα 57 χρόνια από την ίδρυση της, οργάνωσαν την περασμένη Κυριακή 25 Μαρτίου μία εκδρομή με φίλους στην περιοχή Κάτω Νευροκοπίου.

Τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης, αρχικά έκαναν στάση για καφέ στο χωριό Γρανίτης, και έπειτα επισκέφθηκαν την τοπική εκκλησία, και ξενοδοχείο της περιοχής.

Έπειτα, συνέχισαν τη διαδρομή τους προς την τεχνητή λίμνη στο χωριό Λευκόγεια και στο ομώνυμο φράγμα. Το τοπίο, ήταν φανταστικό και το μουντό της ημέρας το έκανε ακόμη πιο επιβλητικό, ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι ψάρευαν με καλάμια και προσπαθούσαν να πιάσουν κάποιο ψάρι από τα λιγοστά που υπάρχουν εκεί!

Ακολούθως, τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης πήγαν για φαγητό σε τοπική ψησταριά με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο και άλλα εκλεκτά τοπικά εδέσματα και κρασί.

LIONS EPETEIAKA 3

Στη ζεστή ατμόσφαιρα και στο όμορφο αυτό περιβάλλον η Πρόεδρος της Λέσχης κα. Αγγέλα Φλαμούρη, μέλος της λέσχης Δράμας από το 1973,  βρήκε την ευκαιρία να αναφέρει μερικά από τα πιο σημαντικά και μόνιμα έργα της λέσχης ώστε να τα μάθουν οι φίλοι που ήταν μαζί στην εκδρομή, αλλά και για να τα ξαναθυμηθούν τα μέλη της Λέσχης.

Τα έργα της Λέσχης Lions

– Το Ολοήμερο Σχολείο που έχτισαν με χορηγία των Διεθνών Lions και το οποίο το 1999 δώρισαν στο Δήμο Δράμας, (σήμερα το Σχολείο στεγάζει το 27ο Νηπιαγωγείο, φέρει όμως για πάντα το έμβλημα των δωρητών). Το κόστος έφθασε τις 60000€, από τα οποία 20000 ήταν προσφορά των Διεθνών Lions.

– Την «αίθουσα Snoezelen» που δημιούργησαν το 2011 στο νέο κτήριο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων. Μία ειδική αίθουσα με κατάλληλο εξοπλισμό (οπτικές ίνες που αλλάζουν χρώματα, στήλη νερού κλπ) όπου τα παιδιά  με αυτισμό ή με μειωμένη κάποια από τις αισθήσεις τους μπορούν βοηθηθούν στην καθημερινότητα τους. Το κόστος της προσφοράς ανήλθε σε 12000€ περίπου.

– Το Εργοθεραπευτικό ποδήλατο για εξάσκηση των τετραπληγικών. Ένα σταθερό ποδήλατο στο οποίο ασκούνται παιδιά με τετραπληγία ώστε να μπορέσουν να κινήσουν τα χέρια και τα πόδια τους. με την βοήθεια ειδικών προγραμμάτων και την επίβλεψη εργοθεραπεύτριας.  Το κόστος αγοράς του οργάνου αυτό ήταν 7300€ και επιχορηγήθηκε με 3000$ από τους  Διεθνείς Lions.

– Το φορητό διαθλασίμετρο. Ένα φορητό όργανο μέτρησης της διαθλαστικής ικανότητας των ματιών προσχολικής  ηλικίας, με το οποίο ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της λέσχης, επισκέπτονται Παιδικούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία του νομού Δράμας, αλλά και των γειτονικών νομών Καβάλας και Σερρών και εξετάζουν τα μάτια των παιδιών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο. Από το 2014 μέχρι σήμερα, έχουν εξεταστεί πάνω από 1700 παιδιά και οι γονείς τους έμαθαν εάν το παιδί τους είχε κάποιο πρόβλημα στα μάτια του και έτσι μπόρεσαν να το αντιμετωπίσουν  έγκαιρα. Η αγορά του διαθλασίμετρου ανήλθε στις 5000€ και επιχορηγήθηκε από τους Διεθνείς Lions και τοπική Βιομηχανία.

LIONS EPETEIAKA 1

– Η Λέσχη, συμμετέχει συνεχώς από την έναρξη της, στην «Ονειρούπολη» και με μία εικαστική παρέμβαση με τις τεράστιες μεταλλικές καρδιές που στήθηκαν  στο κεντρικό σιντριβάνι και στις οποίες ο κόσμος κατά την διάρκεια της Ονειρούπολης, κλειδώνει την αγάπη του  και με τα έσοδα από την πώληση των λουκέτων, οι Lions αγοράζουν τρόφιμα και λοιπά απαραίτητα είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.  Η φετινή προσφορά ήταν 216 Λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

– Τον Απρίλιο του 2017 οι Lions της Ελλάδας και Κύπρου εμπιστεύθηκαν τη λέσχη Δράμας της ανέθεσαν να  διοργανώσει  το επετειακό 50ο Εθνικό Συνέδριο Lions Ελλάδας – Κύπρου  για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια του Διεθνούς Λαϊονισμού.

Σε όλα αυτά τα έργα πρέπει να προστεθούν και πάρα πολλές «καθημερινές», αλλά το ίδιο σημαντικές  προσφορές σε συνανθρώπους μας, σε ιδρύματα (όπως η Μέριμνα για το παιδί, στο Ειδικό Σχολείο, κλπ.).

Τέλος η Πρόεδρος, κλείνοντας το μικρό αυτό οδοιπορικό στις δράσεις της λέσχης, τόνισε ότι είναι υπερήφανοι για την Λέσχη και τα μέλη της, και υποσχέθηκε ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουν να προσφέρουν και στα επόμενα χρόνια για το καλό των συνανθρώπων μας.

Για να τιμήσουν τους σύγχρονους ήρωες μας που υπερασπίστηκαν την πατρίδα και την ελευθερία μας, η εκδρομή συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο οχυρό του ΛΙΣΣΕ. Με πολύ προθυμία ξεναγηθήκαν από τους αρμόδιους του Στρατού και του Δήμου.

 

 

 

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com