Home > Εκδηλώσεις > Λευκή Νύχτα και εκπτώσεις στη Δράμα “ανάσα” για την αγορά της πόλης μας – Στις 5 Ιουλίου η Λευκή Νύχτα, στις 8 οι εκπτώσεις

Λευκή Νύχτα και εκπτώσεις στη Δράμα “ανάσα” για την αγορά της πόλης μας – Στις 5 Ιουλίου η Λευκή Νύχτα, στις 8 οι εκπτώσεις

Λευκή Νύχτα και εκπτώσεις

στη Δράμα “ανάσα”

για την αγορά της πόλης μας

Στις 5 Ιουλίου η Λευκή Νύχτα, στις 8 οι εκπτώσεις

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΟ ΤΙΣ 8 Ιουλίου, σε δυο εβδομάδες στην ουσία, ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, όσο και στη Δράμα.

Η αγορά της Δράμας, ετοιμάζεται ήδη να αλλάξει τις τιμές της προς το χαμηλότερο ώστε οι καταναλωτές της να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις και να μπορέσουν να κάνουν τα καλοκαιρινά τους ψώνια.

Βέβαια, το πρόβλημα με την αγορά της Δράμας παραμένει, και η κατάσταση αυτή τη στιγμή όσο και το προηγούμενο διάστημα δεν είναι καθόλου καλή και καθόλου ευνοϊκή για τους εμπόρους της πόλης μας.

Όπως ήδη έχουν τονίσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα στον «Π.Τ.» τα στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, η περίοδος αμέσως μετά το Πάσχα δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή όσα θα περίμεναν και σ’ αυτό συντελούν πολλοί λόγοι. Ο ένας απ’ αυτούς είναι η ακρίβεια που υπάρχει γενικά σε όλα τα προϊόντα και κυρίως τα είδη διατροφής.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ενέργεια, που σημαίνει ότι οι λογαριασμοί ρεύματος είναι ακόμα αυξημένοι και οι καταναλωτές ακόμα δεν έχουν βρει άκρες με τα διάφορα χρωματιστά τιμολόγια και ένας ακόμη λόγος είναι η κλιματική κρίση, η οποία επηρεάζει σημαντικά – και ας μην γίνεται αντιληπτό άμεσα – τις πωλήσεις σε ένδυση και υπόδηση, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες το φετινό χειμώνα, απέτρεψαν τον κόσμο να κινηθεί προς αγορές του είδους. Οι εναλλαγές του κλίματος, λειτουργούν αρνητικά προς την οικονομία της αγοράς.

Οι θερινές εκπτώσεις, θα δώσουν βέβαια μια σημαντική ώθηση στην αγορά της Δράμας, παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι οι έμποροι περιμένουν να ρεφάρουν από τους Δραμινούς μετανάστες που ζουν στη Γερμανία και όποτε έρχονται, συνηθίζουν να ενισχύουν την αγορά της Δράμας, η οποία σημειωτέων έχει να παρουσιάσει υψηλής ποιότητας προϊόντα σε όλα τα είδη.

Όπως είχε μάλιστα δηλώσει στα τέλη Μαΐου στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Μαρούσης, «περιμένουμε ότι στο επόμενο διάστημα θα αλλάξει η κατάσταση αυτή, λόγω και του ότι μπαίνουμε και στην καρδιά του καλοκαιριού. Η πόλη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχει πολλούς επισκέπτες από τη Γερμανία, οι οποίοι ελπίζουμε και φέτος να ενισχύσουν την αγορά. Θα έχουμε και τις εκπτώσεις και είμαστε συγκρατημένοι για το διάστημα που θα ακολουθήσει».

Η Λευκή Νύχτα

Σημαντική ώθηση θα δώσει επίσης την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Ιουλίου, η Λευκή Νύχτα που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας.

Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε πέρυσι, ο Εμπορικός Σύλλογος επαναλαμβάνει το εγχείρημα και φέτος, ελπίζοντας για άλλη μια χρονιά, ότι, ο συνδυασμός της μεγάλης αυτής εμπορικής γιορτής, με τις χαμηλές τιμές και τις εκπτώσεις που έπονται της Λευκής Νύχτας, θα δώσει μια μεγάλη «ανάσα» στα καταστήματα των μελών του.

Η φετινή δράση της Λευκής Νύχτας, θα κινηθεί περίπου στα περσινά επίπεδα, με διάφορες μικρές δράσεις σε πολλά σημεία του κέντρου της αγοράς της πόλης, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να μετακινούνται από τη μία στην άλλη και ταυτόχρονα να μπορούν να επισκέπτονται και τα καταστήματα. Και αυτό είναι το βασικό ζήτημα που ενδιαφέρει τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου, ώστε οι επισκέπτες να βρίσκονται σε κίνηση ανάμεσα στα καταστήματα και όχι να βρεθούν σε μια μεγάλη εκδήλωση.

Όπως λένε μάλιστα, «δεν έχει νόημα να δώσουμε τα χρήματα σε έναν Αθηναίο καλλιτέχνη για μία ώρα και όλος ο κόσμος να συγκεντρωθεί σε ένα σημείο. Η φιλοσοφία της Λευκής Νύχτας είναι να γίνονται πολλά events, να γιορτάζει όλη η πόλη και να έχει κινητικότητα σε όλους τους εμπορικούς δρόμους».