Home > Νέα > Λοβέρδος: Στις 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Ν. Ανδρουλάκη-Κεφαλίδου: «Μαζικότατη η διαδικασία…»-Νικολαϊδης: Νίκη της δημοκρατικής  παράταξης

Λοβέρδος: Στις 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Ν. Ανδρουλάκη-Κεφαλίδου: «Μαζικότατη η διαδικασία…»-Νικολαϊδης: Νίκη της δημοκρατικής  παράταξης

Αν. Λοβέρδος: Στις 12 Δεκεμβρίου

θα ψηφίσω τον Ν. Ανδρουλάκη

 

«Σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου» και «στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του», επισημααίνει σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος.

Αναφέρει ότι προσπάθησε τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, να μην διεξαχθεί β΄ γύρος, αλλά, όπως δηλώνει, «δεν έπεισα». «Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», προσθέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημειώνει πάντως πως δεν είναι σωστό ένας πολιτικός να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τους πολίτες που τον ψήφισαν. Παρά ταύτα συμπληρώνει ότι «οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τι σκέφτομαι και τι αποφασίζω και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου».

Επίσης ευχαριστεί τους 70.000 πολίτες που τον ψήφισαν και δηλώνει πως δεν πρόκειται να τους ξεχάσει ποτέ.

Κεφαλίδου: «Μαζικότατη η διαδικασία…»

Δηλώσεις στον «Πρωινό Τύπο» έκανε η βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ κα. Χαρά Κεφαλίδου, σχετικά με την εκλογική διαδικασία, αλλά και για την «επόμενη μέρα», μετά το αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει η ίδια «η διαδικασία ήταν μαζικότατη. Ψήφισαν 2.439 Δραμινοί και ουσιαστικά το ποσοστό συμμετοχής ανέβηκε κατά πολύ σε σχέση με το 2017 που είχαν γίνει».

Αυτό που κυρίως επισημαίνει η κα. Κεφαλίδου, είναι ότι «ο κόσμος μπήκε στη διαδικασία να έρθει να ψηφίσει, η συμμετοχή ήταν μεγάλη και άρα όλο αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι, ότι ο κόσμος προσπαθεί να βρει μια εναλλακτική και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη Ν.Δ. και δείχνει ότι έχει θέματα, από τον τρόπο που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια και από τον τρόπο που χειρίζεται η Ν.Δ. τις καταστάσεις σήμερα».

Επισημαίνει ακόμα η κα. Κεφαλίδου, ότι «το άλλο είναι ότι υπάρχει ένα αίτημα των νέων ανθρώπων. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να το αξιολογήσουμε.  Υπάρχει δηλαδή ένας κόσμος, που είναι από 25 έως 45-50 ετών, που επέστρεψε, γιατί αυτό είναι το επίσης ποιοτικό σ’ αυτή τη διαδικασία. Ότι ήρθαν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Υπάρχει μια δυναμική στο χώρο της νεολαίας, που λέει είμαστε εδώ και θέλουμε να εκφραστούμε κι εμείς».

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα, σημειώνει ότι, «αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής, είναι ότι θα πάμε σε δεύτερο γύρο. Οπότε όλη αυτή η εβδομάδα που είναι κρίσιμος πολιτικός χρόνος, έχει την ιδιαιτερότητα ότι  πρέπει να ακουστούν πολιτικές θέσεις. Και φυσικά, τα θέματα και το πώς μπορεί να κεφαλαιοποιήσει ο χώρος μας όλη αυτή την προσέλευση του κόσμου και όλη αυτή τη δυναμική, θα φανούν από την επόμενη που θα ξεκινήσει η Βουλή, που θα μπούμε στη διαδικασία της συζήτησης του προϋπολογισμού. Έχουμε θέματα μπροστά μας καθώς πρέπει να γίνει εκλογή του ανθρώπου που θα εκπροσωπεί τον κ. Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή και έχουμε θέματα που πρέπει να συζητηθούν».

Η ίδια τονίζει ιδιαίτερα ακόμα, ότι «υπάρχει το μεγάλο θέμα, πώς όλος ο κόσμος που προσήλθε, να μπορέσουμε και να τον κρατήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε την παρουσία του και να διευρύνουμε τον χώρο μας».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ενδείξεις για το αν πήγαν να ψηφίσουν άτομα από άλλα κόμματα, η κα Κεφαλίδου ξεκαθαρίζει: «Κοιτάξτε. Υπάρχει μεγάλο ράδιο αρβύλα. Εφόσον δεν μπορεί να καταγραφεί με τρόπο συγκεκριμένο, εγώ δεν θα αναπαράξω τίποτα. Εξάλλου, η διαδικασία απευθυνόταν σε 11 εκατομμύρια πολίτες. Που σημαίνει ότι όποιος πραγματικά θεωρούσε ότι το εγχείρημα τον ενδιέφερε, ήταν εκεί και ψήφισε. Ότι ο χώρος έχασε ψηφοφόρους και προς τη Ν.Δ. και προς το ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να επέστρεψαν σ’ αυτή τη συγκεκριμένη εσωκομματική διαδικασία για να ψηφίσουν, αυτό το θεωρώ δεδομένο. Αυτό όμως δεν μπορείς να το βάλεις σε καμία ταμπέλα».

Νικολαϊδης: Νίκη της δημοκρατικής  παράταξης

Για «νίκη της δημοκρατικής παράταξης» μίλησε στον «Πρωινό Τύπο», ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Τάσος Νικολαΐδης σημειώνοντας ότι «η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική» και τόνισε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ έρχεται, πάμε δυνατά στην επόμενη Κυριακή για να βγούμε ενωμένοι».

Τόνισε επίσης ότι «και οι έξι υποψήφιοι έδειξαν πολιτικό πολιτισμό, κράτησαν την ενότητα, δεν υπήρξαν παρατράγουδα και έτσι θα συνεχίσουμε την επόμενη μέρα».

Ερωτώμενος αν κατά την άποψή του, αυτή η μαζικότητα θα εμφανιστεί και πάλι στις εθνικές εκλογές, σημείωσε: «Αυτό θέλουμε. Σκοπός μας είναι στις επόμενες εκλογές να ξεπεράσουμε το 15%, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση». Όσον αφορά την ενότητα, είπε ότι «τη θεωρούμε δεδομένη».