Home > νέα > Λύσσελης: Αναγκαία η εξωστρέφεια του Δήμου Προσοτσάνης 37η πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών στη λίμνη Κοκκινογείων

Λύσσελης: Αναγκαία η εξωστρέφεια του Δήμου Προσοτσάνης 37η πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών στη λίμνη Κοκκινογείων

23 – 28 Μαΐου στο Δήμο Προσοτσάνης

37η πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών στη λίμνη Κοκκινογείων

Λύσσελης: Αναγκαία η εξωστρέφεια του Δήμου Προσοτσάνης

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί οι διοργανωτές της 37ης Πανελλήνιας Μοτοσυκλετιστικής συγκέντρωσης, η οποία θα γίνει για δεύτερη φορά στο Δήμο Προσοτσάνης. Συγκεκριμένα, η φετινή Πανελλήνια Μοτοσυγκέντρωση, θα γίνει από 23 έως και 28 Μαΐου (του Αγίου Πνεύματος), στη λίμνη Κοκκινογείων. Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο, στον οποίο είναι διαθέσιμος μεγάλος κατασκηνωτικός χώρος, προσφέρεται για μουσικές συναυλίες και για πολλές ανοιχτές εκδηλώσεις.

Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη Τύπου πήραν μέρος ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο πρόεδρος της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Στέλιος Κορέλης, ο έφορος των εκδηλώσεων τη ΜΟΤΟΕ κ. Θεόδωρος Δημητριάδης που είναι και από την Προσοτσάνη, καθώς και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοκκινογείων κ. Ασημένια Τσομπάνογλου.

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Λύσσελης, τόνισε ότι η εμπειρία της προηγούμενης φοράς, από το 2015, ήταν συγκλονιστική. «Ήταν ένα τριήμερο όπου όλος ο Δήμος ήταν γεμάτος από μοτοσυκλέτες, ημέρες γεμάτες από πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και μοτοσυκλετιστικά δρώμενα. Είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα με σημαντική εμπορική κίνηση σε όλη την περιοχή». Όπως επισημαίνει, «το γεγονός αυτό μας οδήγησε να δεχτούμε και πάλι την πρόταση της ΜΟΤΟΕ και να συμμετέχουμε στη φετινή διοργάνωση».

motoe 01

Από αριστερά: ο κ. Δημητριάδης, ο κ. Κορέλης, ο κ. Λύσσελης και η κα. Τσομπάνογλου.

Όπως τόνισε ο κ. Λύσσελης, «πολλοί από τους μοτοσυκλετιστές όλης της Ελλάδας, θα βρίσκονται στην Προσοτσάνη, αρκετοί θα μείνουν στον κατασκηνωτικό χώρο της λίμνης, και πολλοί άλλοι στα ξενοδοχεία όλης της περιοχής της Δράμας. Την προηγούμενη φορά, ακόμα και ξενοδοχεία της Καβάλας και των Σερρών, είχαν αρκετό κόσμο».

Σημείωσε ακόμα ο δήμαρχος, ότι οι εκδηλώσεις αυτές βοηθούν σημαντικά «στην ανάγκη εξωστρέφειας του Δήμου. Μικροί περιφερειακοί Δήμοι όπως της Προσοτσάνης, έχουν μεγάλη ανάγκη την εξωστρέφεια. Μόνο που θα μας επισκεφτούν τόσοι άνθρωποι, θα περιηγηθούν στους τόπους μας, θα γευθούν την τοπική κουζίνα, θα πιουν από τα ποτά που παράγονται στην περιοχή, είναι ένα σπρώξιμο σ’ αυτό που λέγεται άρση της εξωστρέφειας στην περιοχή».

Κορέλης: «Η καρδιά της μοτοσυκλέτας…»

«Η καρδιά της μοτοσυκλέτας για το 2018, θα χτυπάει στη λίμνη Κοκκινογείων», είπε ο πρόεδρος της ΜΟΤΟΕ κ. Κορέλης, σημειώνοντας επίσης, ότι, «πρόκειται για μια εκδήλωση που μαζεύει μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Η εκδήλωση θα έχει πολιτιστικά, μοτοσυκλετιστικά δρώμενα, μουσικές συναυλίες, θα γίνουν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μοτοσυκλετιστών.  Η καρδιά της μοτυσυκλέτας θα χτυπάει στη λίμνη των Κοκκινογείων».

Ο λόγος που διάλεξαν για άλλη μια φορά τον συγκεκριμένο χώρο στα Κοκκινόγεια, όπως είπε ο κ. Κορέλης, «είναι ότι την προηγούμενου φορά είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με το Δήμο Προσοτσάνης. Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται και για τουριστικές περιηγήσεις, για μοτοσυκλετιστικές διαδρομές και ο χώρος της λίμνης προσφέρεται και ως κατασκηνωτικός χώρος, αλλά έχει και τις απαραίτητες υποδομές για να μας φιλοξενήσει. Την εκδήλωση αυτή την ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα και έχουμε πάει από τη Νότια Πελοπόννησο μέχρι και τον Άρδα, καθώς και αρκετά νησιά. Είναι μια εκδήλωση η οποία αναζητά τις ομορφιές της περιοχής σε όλη την επικράτεια».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Κορέλης είπε ότι η ΜΟΤΟΕ έχει περίπου 100 σωματεία ως εγγεγραμμένα μέλη της σε όλη την χώρα. «Στην Πανελλήνια συγκέντρωση, μαζεύονται συνήθως πάνω από 1000 μηχανές μέσα στον κατασκηνωτικό χώρο, και άλλοι τόσοι περίπου, οι οποίοι διαμένουν σε διάφορα ξενοδοχεία και καταλύματα της ευρύτερης περιοχής. Παλαιότερα, στις μεγάλες συγκεντρώσεις μαζεύονταν ακόμα και 10.000 άνθρωποι, Σήμερα όμως, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, έχει συμπιεστεί η προσέλευση. Ευελπιστούμε ότι και λόγω της καλής εντύπωσης που έχει αφήσει η προηγούμενη εκδήλωση, ότι θα έχουμε καλή συμμετοχή».

Δημητριάδης: Καλή συνεργασία

Σε λεγόμενά του ο κ. Δημητριάδης, εξήγησε ότι «σε περίοδο κρίσης, η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έκανε η ΜΟΤΟΕ, ήταν η περιοχή Προσοτσάνης. Είχαμε μια πολύ καλή σχέση με το Δήμο και τώρα αυτή επαναλαμβάνεται. Δεν είχαμε ατυχήματα και είχαμε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους φορείς, όπως το Κέντρο Υγείας, την Αστυνομία και η συνεργασία μας ήταν από τις καλύτερες που είχαν γίνει στην Ελλάδα. Θα έχουμε ένα πάντρεμα της μοτοσυκλέτας με τον πολιτισμό, θα ζητήσουμε τη βοήθεια του Δήμου, με Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλους. Η φετινή διοργάνωση θα έχει έκθεση ζωγραφικής με θέμα τη μοτοσυκλέτα, διάφορα χάπενινγκ περισσότερα από άλλες εκδηλώσεις, έκθεση παλαιού ποδηλάτου, θα έχουμε τη Φιλαρμονική να παίζει κ.α.»