Home > νέα > Ι. Μακρή: «Έστω και ένας ασκός αίματος, είναι πολύτιμος για να σώσουμε ζωές» -Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Δράμα

Ι. Μακρή: «Έστω και ένας ασκός αίματος, είναι πολύτιμος για να σώσουμε ζωές» -Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Δράμα

Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Δράμα

Ι. Μακρή: «Έστω και ένας ασκός αίματος,

είναι πολύτιμος για να σώσουμε ζωές»

Ικανοποιητική η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στη Δράμα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Πραγματοποιήθηκε στη Δράμα το διήμερο 27-28 Ιουλίου, η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Γεν. Νοσοκομείο Δράμας, το Δήμο Δράμας, το Υπουργείο Υγείας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η δράση ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και έγινε έξω από το δημαρχείο Δράμας επί της οδού Βερμίου, με την κινητή μονάδα «Οδυσσέας» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δράσης, η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών είναι αρκετά ικανοποιητική.

aimodosia1

Μάλιστα, την πρώτη μέρα, εκτός από τους μεμονωμένους συμπολίτες μας, ανταποκρίθηκαν μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικών Διακριθέντων Αθλητών, όπως και  μέλη και παίκτες του ΚΑΟΔ, ενώ προσέφεραν αίμα Αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, καθώς και από το Αστυνομικό Τμήμα Κ. Νευροκοπίου.

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε η κα. Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια στη Βόρεια Ελλάδα για τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία σημείωσε ότι πρόκειται «για μια δράση ενόψει του καλοκαιριού, καθώς υπάρχει έλλειψη σε αίμα, να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία και να μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες».

aimodosia

Ερωτώμενη κατά πόσο ήταν ικανοποιητική η προσέλευση κατά την χθεσινή πρώτη μέρα, η κα. Μακρή τόνισε ότι, «είναι αρκετά ικανοποιητικός ο αριθμός που έχει ανταποκριθεί. Είναι θερμή η υποδοχή των Δραμινών. Θα λέγαμε ότι ο κόσμος γενικότερα στη Δράμα είναι πολύ οργανωμένος όσον αφορά τις δράσεις, τόσο ο Δήμος, όσο και το Νοσοκομείο και περιμένουμε να έρθουν όσο γίνεται περισσότεροι εθελοντές, να ενισχύσουν αυτή τη δράση, είτε καλώντας στα τηλέφωνα του Νοσοκομείου, είτε ακόμα και περαστικοί, εάν είναι ο δρόμος τους κοντά το δημαρχείο, μπορούν να αφιερώσουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους για να σώσουν ζωές».

Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών που αναμένεται να δώσει αίμα χθες και σήμερα, η ίδια τόνισε πως «όσο το δυνατόν περισσότεροι, όλοι είναι καλοδεχούμενοι» και συμπλήρωσε πως «έστω και ένας ασκός αίματος, είναι πολύτιμος για να σώσουμε ζωές».

Ερωτώμενη για το ποιοι μπορούν να δίνουν αίμα, σημειώνει: «Όλοι εν δυνάμει μπορούν να δώσουν αίμα, είτε είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο αιμοδοτικό σύλλογο, είτε έχουν ξαναδώσει είτε όχι, όλοι όσοι δεν έχουν προβλήματα υγείας, ή δεν έχουν κάνει κάποια επέμβαση το τελευταίο εξάμηνο. Μπορούν να περάσουν από εδώ, ούτως ή άλλως γίνεται μια εξέταση, και αφού συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, να έχουν μαζί το ΑΜΚΑ και την αστυνομική ταυτότητα. Για τη δυνατότητα να δώσουν αίμα ή όχι θα κριθεί από τους αρμόδιους ανθρώπους του Νοσοκομείου».

IOANNA MAKRH01

Αναφορικά με τη δράση, η κα. Μακρή εξηγεί ότι πρόκειται για «μια δράση που έχει ξεκινήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει κορωνοϊού, σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχουμε πάει σε πάρα πολλές πόλεις αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα και την σκυτάλη αυτή τη στιγμή έχει πάρει η Δράμα. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες όπου υπάρχουν. Πέρα λοιπόν από τις ανάγκες των παιδιών με προβλήματα υγείας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους φορείς, τη δημόσια υγεία ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις».

Καταλήγοντας η συντονίστρια του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Βόρεια Ελλάδα, ζητάει από τους συμπολίτες μας, «οποιοσδήποτε γνωρίζει ένα παιδί με πρόβλημα υγείας, ή οι γονείς οι οποίοι έχουν ένα παιδί με πρόβλημα υγείας, μπορούν να απευθύνονται μέσω των γραμμών μας στο 1056 και κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα ανταποκριθούν στα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί –ασθενής μέσω του κέντρου άμεσης κοινωνικής και ιατρικής επέμβασης που λειτουργεί στην Καβάλα και έχει όλες τις ανάγκες της περιοχής της Αν. Μακεδονίας – Θράκης».

Τέλος, ο Διευθυντής Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Δράμας κ. Σπύρος Τουρτούρης,  σημειώνει σχετικά με τη διήμερη εθελοντική δράση αιμοδοσίας: «Η Αιμοδοσία της Δράμας, βρίσκεται εδώ στο κινητό συνεργείο «Οδυσσέας» του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε μια δράση που διοργανώνεται από κοινού με το Δήμο Δράμας και εμείς ως Αιμοδοσία συμμετέχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια προώθησης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Εν μέσω του θέρους στην καρδιά του καλοκαιριού, χρειάζεται να έχουμε πάντα κατά νου, ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται αίμα.

Θέλω να ευχαριστήσω από πλευράς μας όλους τους εθελοντές αιμοδότες που έρχονται και προσφέρουν το αίμα τους, όπως και το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δήμο Δράμας».