Στο πλαίσιο των «Ελευθερίων»
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη
ο 9ος Φιλανθρωπικός
Αγώνας Δρόμου Χωριστής
Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής
Με μεγάλη επιτυχία, έντονο παλμό και εξαιρετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε ο 9ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου Χωριστής που διοργάνωσε το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».
Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» όπως κάθε χρόνο συμμετείχε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελευθέρια» με τον «9ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου Χωριστής 2023», ο οποίος διεξήχθη την Τετάρτη 25 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και την Δημοτική Κοινότητα Χωριστής.
Ο αγώνας δρόμου Χωριστής αποτελεί θεσμό και πραγματοποιείται από το 2015, με μεγάλη επιτυχία, περιμετρικά του χωριού σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, ενώ τα παιδιά τρέχουν σε μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Η εκκίνηση του αγώνα και ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μπροστά από την Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Χωριστής.
Στο κάλεσμα του Σωματείου, ανταποκρίθηκαν δρομείς όλων των ηλικιών. Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο είχε Φιλανθρωπικό Χαρακτήρα με μοναδικό αντίτιμο την συλλογή τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες μέσω του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής, κα. Μαρία Τσάνα, δήλωσε: «Ο αθλητισμός διδάσκει και αναπτύσσει αξίες που βασίζονται στην προσφορά στον συνάνθρωπό και την αλληλεγγύη. Αυτές τις αξίες στηρίζει και πιστεύει ο φορέας μας.
Τέλος ευχαριστεί θερμά όλους τους δρομείς που δίνουν το παρών κάθε χρόνο σε αυτή την γιορτή».