Home > Νέα > Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 8ος Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 8ος Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής

Στο πλαίσιο των Ελευθερίων

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή

πραγματοποιήθηκε ο 8ος Φιλανθρωπικός

αγώνας δρόμου του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής

 

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»  όπως κάθε χρόνο συμμετείχε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2024» με τον «8ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΧΩΡΙΣΤΗΣ 2024», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 26 Ιουνίου σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και την Δημοτική Κοινότητα Χωριστής.

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου ο οποίος αποτελεί πλέον θεσμό από το 2015, αναδεικνύοντας παράλληλα και το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς.

Ο 8ος Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, περιμετρικά του Χωριού σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων ενώ τα παιδιά μέχρι 12 ετών έτρεξαν σε μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Η εκκίνηση του αγώνα και ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μπροστά από την Πλατεία του Δ.Δ Χωριστής.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν ανά κατηγορία είναι οι εξής: 1ος Τσουμαρίδης Κωνσταντίνος με χρόνο 18,50.

Αγόρια μέχρι 12 ετών: 1) Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, 2) Λαζαρίδης Γεώργιος, 3) Κοκκαλίδης Θεοκλής.

Κορίτσια μέχρι 12 ετών: 1) Παπαδοπούλου Νικολέτα, 2) Χαραλαμπίδου Αναστασία, 3) Τηλαβερίδου Καλλιόπη.

Αγόρια 13- 18 ετών: 1) Αποστολίδης Δημήτριος, 2) Κασμερίδης Παναγιώτης, 3) Μαμσάκος Παύλος.

Κορίτσια 13- 18 ετών: 1) Σίνα Ιωάννα, 2) Σαμαρά Στυλιανή, 3) Γεωργιάδου Δέσποινα.

Άντρες  18-50 ετών: 1) Τσουμαρίδης Κωνσταντίνος, 2) Πλακίδης Ευάγγελος, 3) Ράπτου Παναγιώτης.

Γυναίκες 18-50 ετών: 1) Καρακεχαγιόγλου Μαρία, 2) Δημητρέλου Σωτηρία, 3) Μηχαλιασλή Μαρία.

Άντρες50+ετών: 1) Δημητριάδης Αμβρόσιος, 2) Ρουσιαμάνης Αναστάσιος, 3) Αποστολίδης Απόστολος.

Γυναίκες50+ ετών: 1) Θεοδωράκη Μαρία, 2) Χρυσοστομίδου Ευλαμπία, 3) Παρλαπάνη Κωνσταντίνα.

Η Πρόεδρος κ. Τσάνα Μαρία τονίζει «Ο αθλητισμός διδάσκει και αναπτύσσει αξίες που βασίζονται στην προσφορά στον συνάνθρωπό και την αλληλεγγύη.

Αυτές τις αξίες στηρίζει και πιστεύει ο φορέας μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δρομείς που δίνουν το παρών κάθε χρόνο σε αυτή την γιορτή, από Χωριστή και τον ευρύτερο Νομό Δράμας όπως, Σύλλογος Α.Ο.Δ. Δράμας, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας, Καβάλας, Θάσου, Κομοτηνής.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του φορέα και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της ομαλής λειτουργίας του αγώνα και που βρίσκονται κάθε χρόνο στον πλευρό μας και ιδιαίτερα τους Δρομείς Γρηγόρη Δημητριάδη, Χρήστο Βάσσου, Ιορδάνη Τσεπεσίδη και τον Άγγελο Τσιρακίδη για την βοήθειά τους και την σκιαγράφηση της διαδρομής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, τον Δήμο Δράμας, για τα ηχητικά και τον κ. Στέφανο Τσιαμάκη για την διαχείριση του ήχου. Την  Δημοτική Κοινότητα Χωριστής για την εθελοντική της ομάδα που κάλυψε όλες τις διασταυρώσεις καθώς και την διανομή των νερών κατά την διάρκεια της διαδρομής του αγώνα. Την Εθελοντική ομάδα γυναικών που καλύπτουν κάθε χρόνο την διοργάνωση των εγγραφών, των αποτελεσμάτων και την απονομή των μεταλλίων. Τον κ. Μαλαμίδη Αθανάσιο ο οποίος μας χορηγεί κάθε χρόνο το φουσκωτό, καθώς και τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για τις τέντες. Τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής που μας τροφοδοτεί ρεύμα, καθίσματα και τραπέζια για τις εγγραφές. Τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ κ. Κουρομιχαλάκη Στέλιο και την ομάδα του καθώς και τον για την χορηγία του βάθρου όπου γίνονται οι απονομές. Τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Μουχτάρη για την χορηγία των νερών. Τον κ. Κωνσταντίνο Βαλαβάνη, Γιάννη Τοματσίδη και Αθανάσιο Γκουλίκη για την κάλυψη βίντεο και φωτογραφικού υλικού.

Επίσης ευχαριστούμε τους εθελοντές από το Περιφερειακό τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την ομάδα των Σαμαρειτών, Την κλινική Υγείας και τον κ. Χάρη Αμαραντίδη για το ασθενοφόρο, καθώς και την Τροχαία του Αστυνομικού τμήματος Δράμας για την υγειονομική κάλυψη και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο είχε Φιλανθρωπικό Χαρακτήρα με μοναδικό αντίτιμο την συλλογή τροφίμων τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες. Από τους συμμετέχοντες στον αγώνα συγκεντρώθηκαν  συνολικά 220 κιλά τρόφιμα όπως: Ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, γάλα μακράς διάρκειας, ζάχαρη, ελαιόλαδο, και διάφορα είδη όπως: (γάλα εβαπορέ, σάλτσες, μπισκότα, φρυγανιές, δημητριακά, κάστερ πάουντερ, αλάτι, κράκερς, ξύδια, κονσέρβες, μωρομάντιλα, χαρτομάντιλα)».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι δρομείς έλαβαν μετάλλια, νούμερα, καπελάκια καθώς και κύπελλα όπως ο πρώτος που έκοψε τη κορδέλα και οι πρώτοι κάθε κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών δωρεά του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 164 άτομα δρομείς όλων των ηλικιών.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Δημάρχου Δράμας ο κ. Γιώργο Μουχτάρης Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης  Διοικητικών Υπηρεσιών, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χωριστής κ. Χαρίλαος Κωφού, Σύλλογοι, φορείς και πλήθος κόσμου.