Home > Νέα > Μεγάλη αναγνώριση για τις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο εξωτερικό Το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Clermont-Ferrand πήρε ταινία που είχε βραβευτεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Μεγάλη αναγνώριση για τις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο εξωτερικό Το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Clermont-Ferrand πήρε ταινία που είχε βραβευτεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Μεγάλη αναγνώριση για τις ελληνικές

ταινίες μικρού μήκους στο εξωτερικό

Το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Clermont-Ferrand πήρε ταινία που είχε βραβευτεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

 

 

ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία σημειώνουν οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Clermont-Ferrand.

Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση του Festival du court métrage de Clermont-Ferrand, δύο ταινίες που είχαν βραβευτεί στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γύρισαν στην Ελλάδα με νέα βραβεία.

Αναλυτικότερα, η Λένα Παπαληγούρα κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας για την (πολυβραβευμένη!) Airhostess-737 του Θανάση Νεοφώτιστου.

Επίσης, το Nothing Ηolier Τhan Α Dolphin της Ισαβέλλας Μαργάρα που θαυμάσαμε στο περασμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας  τον περασμένο Σεπτέμβριο, συμμετείχε στο επίσημο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του  Κλερμόν-Φεράν και επέστρεψε με το Bραβείο Κοινού!

Βροντερό παρών έδωσε στο επίσημο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα η πολυβραβευμένη “Daphne” (και η Rock band ) της Τόνιας Μιχαήλ, που είχε βραβευτεί στη Δράμα με Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη Νιόβη Χαραλάμπους.

«Nothing Holier Than A Dolphin»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «Nothing Holier Than A Dolphin» της Ισαβέλας Μαργάρα που θαυμάσαμε στο Φεστιβάλ της Δράμας, επιλέχθηκε για το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα ανάμεσα σε 8.500 ταινίες από όλες τις χώρες, ενώ το Φεστιβάλ του Κλεμόν Φεράν, παρακολουθούν ετησίως πάνω από 160.000 θεατές.

Στην ταινία, ένας αρχαίος μύθος ξαναζωντανεύει αναπάντεχα όταν δύο ψαράδες σ’ένα μικρό χωριό στη Μεσόγειο βρίσκουν ένα δελφίνι να πνίγεται στα δίχτυα τους. Αντλώντας από τη λαϊκή παράδοση της Σάμου αλλά κι από έναν μύθο του Αρκτικού Κύκλου, η Ισαβέλλα Μαργάρα έφτιαξε μια σύγχρονη και πρωτότυπη ταινία που βασίζεται κυρίως στην αφήγηση των ηθοποιών, μ’ έναν τρόπο που το σωματικό θέατρο μπλέκεται με το σινεμά κι ο κόσμος της μυθολογίας μπλέκεται με την πραγματικότητα. Πρόκειται για μια αλληγορία του κύκλου της ζωής, με σαφές περιβαλλοντικό στίγμα αλλά και περαιτέρω προεκτάσεις.

Το σενάριο της ταινίας είχε επιλεγεί από έναν από τους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς οργανισμούς της Μεσογείου για τη σημασία του στο θέμα της υπεραλίευσης και των τυχαίων συλλήψεων στην αλιεία, που έχει οδηγήσει σε εξαφάνιση ή απειλή πολλών θαλάσσιων θηλαστικών.