Μεγάλη αθλητική και κοινωνική
γιορτή στην Καλλίφυτο Δράμας
Από το Κοινωφελές Ίδρυμα – Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδης»
Μια ακόμη ξεχωριστή ημέρα αθλητισμού, οικογενειακής συμμετοχής και κοινωνικής προσφοράς ετοιμάζεται να ζήσει η Καλλίφυτος Δράμας, καθώς το Κοινωφελές Ίδρυμα – Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδης» ανοίγει τις πόρτες του και καλεί όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν σε μια γιορτή γεμάτη χαμόγελα και κίνηση.
Οικογενειακός Δρόμος 1.000 μ. – Family Run
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026, με ώρα έναρξης 18:00, το Ίδρυμα θα φιλοξενήσει τον Οικογενειακό Δρόμο 1.000 μ. – Family Run, μια διοργάνωση που ξεπερνά τα όρια μιας απλής αθλητικής διαδρομής.
Όπως τονίζεται, πρόκειται για μια πρόσκληση συμμετοχής, μια ευκαιρία για γονείς και παιδιά να τρέξουν μαζί, για φίλους να συναντηθούν, για νέους ανθρώπους να αθληθούν, αλλά και για όλους να αφήσουν στην άκρη για λίγο την καθημερινότητα, μοιράζοντας μια όμορφη κοινή εμπειρία. Η φιλοσοφία της εκδήλωσης συνοψίζεται στην ιδέα ότι η αξία δεν βρίσκεται στο ποιος θα φτάσει πρώτος στο τέρμα, αλλά στο να ξεκινήσουν όλοι μαζί.
Η γιορτή συνεχίζεται και μετά τον τερματισμό
Η εκδήλωση δεν ολοκληρώνεται με τη λήξη του αγώνα. Αμέσως μετά το Family Run, θα ακολουθήσει πρόγραμμα παράλληλων παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δράσεων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Καλλίφυτο, σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά και οικογένειες, ώστε η ημέρα να αποκτήσει έναν πιο ολοκληρωμένο, γιορτινό χαρακτήρα.
Το Ίδρυμα – Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδης» μετατρέπεται έτσι, για μία ακόμη φορά, σε τόπο συνάντησης ανθρώπων, γενεών και δράσεων, στέλνοντας ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλη την τοπική κοινωνία να βρεθεί κοντά.
«Σας θέλουμε όλους κοντά μας!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα του Ιδρύματος.


