Home > Νέα > Μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας – Σημαντικά πεσμένα τα ποσοστά των απεργών στη Δράμα

Μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας – Σημαντικά πεσμένα τα ποσοστά των απεργών στη Δράμα

Μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή

απεργιακή συγκέντρωση

στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας

Σημαντικά πεσμένα τα ποσοστά των απεργών στη Δράμα

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝ ΚΑΙ δεν μπορούμε να έχουμε δυστυχώς ποσοστά για το πόσοι απήργησαν στην περιοχή της Δράμας, τόσο από την ΑΔΕΔΥ αλλά κυρίως από την πλευρά των εργαζομένων της ΓΣΕΕ, παρ’  όλα αυτά φαίνεται ότι τα ποσοστά συμμετοχής ήταν αρκετά μειωμένα, σε σχέση με την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση.

Και ένα δείγμα αφορά στη συμμετοχή εκπαιδευτικών, καθώς κατά πολύ λιγότεροι ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στην απεργία απ’ ότι την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως στοιχεία για το πόσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα συμμετείχαν στην απεργία δεν μπορούμε να έχουμε, γιατί αφενός δεν μπορεί να γίνει και καμιά επίσημη καταμέτρηση.

Σε γενικά πλαίσια πάντως, αν και ο κόσμος που συγκεντρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Ελευθερίας ήταν αρκετός, εντούτοις ήταν λιγότερος από την περασμένη εβδομάδα, ενώ συμμετείχαν αρκετά σωματεία και φορείς της Δράμας, όπως η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ με το Εργατικό Κέντρο, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η ΟΕΒΕ και άλλοι.

Δικηγορικός Σύλλογος

Από τις πλέον χαρακτηριστικές εμφανίσεις πάντως, ήταν αυτή που Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, τα μέλη του οποίου κατέβηκαν κρατώντας μαύρα μπαλόνια. Ο Δικηγορικός Σύλλογος μάλιστα, είχε προγραμματίσει για το βράδυ της Πέμπτης (χθες), σιωπηρή συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας, σιωπηρή διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Πούλιος, σημειώνει ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση. Έχει εκδώσει και σχετικό ψήφισμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. με το οποίο, αφού ζητάμε την άμεση και έγκαιρη απονομή των ευθυνών στη συγκεκριμένη υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, επισημαίνουμε ότι: με αφορμή το δραματικό αυτό γεγονός, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε  έναν πλήρη εκσυγχρονισμό του δημόσιου βίου. Οι νέοι άνθρωποι που ορθώς διαμαρτύρονται σήμερα επιθυμούν μια διαφορετική κοινωνία, στην οποία δεν θα επικρατεί το ρουσφέτι και ο γνωστός του γνωστού, αλλά θα υπάρχει αξιοκρατία και τέτοιες εκατόμβες θυμάτων θα είναι εφικτό να αποφεύγονται εφόσον ο δημόσιος βίος μας εκσυγχρονιστεί πλήρως».

Δημοτικοί υπάλληλοι

Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας κ. Τσιάρας, σημειώνει: «Ο λαός κατέβηκε και πάλι στους δρόμους. Αυτό το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη, δεν θα περάσει έτσι, δεν θα ξεχαστεί. Θα συνεχίσουμε όσο πάει. Θα είμαστε πάντα στις επάλξεις. Πρέπει να πάρουν το μήνυμά τους. Όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο».

Σύλλογος Γυναικών Δράμας

Στον «Π.Τ.» μίλησε επίσης και η κα. Κοσμίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δράμας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, σημειώνοντας: «Επανειλημμένα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας έχει αναδείξει ότι θεωρούν τις ζωές μας και τις ανάγκες μας κόστος και αντιστοίχως πεδίο κερδοφορίας για τους πολύ μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό γίνεται σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Και το βλέπουμε δυστυχώς με αποτρόπαιο τρόπο μπροστά μας και με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Θέλουμε μέτρα προστασίας για εμάς και τις οικογένειές μας, σε όλα τα δημόσια αγαθά, σε όλες τις δημόσιες δομές. Γιατί όπου μπαίνει ο ιδιωτικός τομέας, έρχεται να κατασπαράξει ακριβώς τη δωρεάν φροντίδα για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους».

Εστιάτορες

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων Δράμας, κ. Τοπαλίδης δηλώνει «το παρών στην απεργιακή κινητοποίηση για τρία απλά θέματα: ζητάμε η υπόθεση των Τεμπών να διερευνηθεί σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες. Είτε σε πολιτικά πρόσωπα, είτε στους αρμόδιους υπαλλήλους των εταιρειών. Επίσης, η πολιτική ευθύνη θα πρέπει να αποδοθεί σε όλους εκείνους από τότε που το ελληνικό κράτος παρέλαβε τα συστήματα ασφαλείας και δεν εγκαταστάθηκαν».

Παπαδόπουλος: Νέα πανδραμινή κινητοποίηση 29 Μαρτίου

Δηλώσεις στον «Π.Τ.» έκανε επίσης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δράμας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος αρχικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει παράνομη την χθεσινή απεργία με «διάφορα ψεύδη» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι «με τερτίπια η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στην οργάνωση των απεργών και την οργή του λαού για το έγκλημα στα Τέμπη».

Όπως τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Παπαδόπουλος «έχουμε πάρει απόφαση για νέα πανδραμινή στις 29 Μαρτίου και ώρα 18.00 το απόγευμα, για τα προβλήματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Δράμας, για «πάμε κι όπου βγει» που έγινε στα τρένα και πάει να γίνει και στο Νοσοκομείο της Δράμας. Όπου έχουμε μείνει με δύο Παθολόγους, ένα Ουρολόγο, έναν Οφθαλμίατρο και με πολλές κενές οργανικές θέσεις. Μας λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες στο Νοσοκομείο και θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι δεν θα έχουμε και Παθολόγους. Νομίζω ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι».