Home > νέα > Μείωση της έντασης των εργασιών στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ για την περίοδο των Χριστουγέννων

Μείωση της έντασης των εργασιών στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ για την περίοδο των Χριστουγέννων

Δίκτυο Διακυβέρνησης Βιοκλιματικής & Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Δράμας

Μείωση της έντασης των εργασιών

στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ

για την περίοδο των Χριστουγέννων

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πορεία των εργασιών στο έργο ΒΑΑ στην περιοχή ανάπλασης της 19ης Μαΐου και των γύρω οδών, εξέδωσε το Δίκτυο Διακυβέρνησης Βιοκλιματικής & Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Δράμας (ΔΙΔΙΑΚ Δράμας).

Το ΔΙΔΙΑΚ, αναφέρεται στη λειτουργία της  Ονειρούπολης και επισημαίνει ότι οι εργασίες ανάπλασης του σχεδίου ΒΑΑ αλλά και άλλα παράλληλα έργα, εκτελούνται με εντατικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας έντονη όχληση, τόσο στους επιχειρηματίες, όσο και στους πολίτες που δραστηριοποιούνται και κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης. Κάποιες απροσδόκητες αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα και έκτακτες ζημίες που προκλήθηκαν κατά την εκτέλεση των εργασιών αναστάτωσαν τους εμπλεκομένους και έχουν δημιουργήσει μια έντονα τεταμένη ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρεται επίσης, το ΔΙ.ΔΙΑΚ.-ΔΡΑΜΑΣ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής παρέμβασης στα προβλήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη των εργασιών του σχεδίου ΒΑΑ, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό οι οχλήσεις στην περιοχή παρέμβασης.

Ωστόσο, η δυσαρέσκεια και η ανησυχία των επιχειρηματιών κυρίως για την πρόοδο των εργασιών είναι ακόμη μεγάλη, ιδίως με τη λειτουργία της Ονειρούπολης που ελπίζουν να δώσει μια ανάσα ζωής στη μειωμένη κίνηση των καταστημάτων τους.

Σε συνάντηση φορέων που οργάνωσε το δίκτυο στα πλαίσια των δράσεών του, βασικοί εμπλεκόμενοι φορείς, όπως οι ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΔΔΑ και Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, δεσμεύτηκαν να δείξουν αμέριστη κατανόηση κατά την περίοδο λειτουργίας της Ονειρούπολης, μειώνοντας την ένταση των εργασιών και εκτελώντας μόνον εργασίες ήπιας παρέμβασης. Το έργο ανάπλασης με βάση το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2022, ενώ το υποέργο που αφορά στην υπογειοποίηση των καλωδίων από τον ΔΕΔΔΗΕ εκτιμάται να περατωθεί τρεις μήνες αργότερα. Στην περιοχή γίνεται ταυτόχρονα προσπάθεια εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου, παρότι δεν είχε προηγηθεί η ενσωμάτωση μελέτης στο σχέδιο ΒΑΑ.

Οι μηχανικοί της εταιρείας ΔΕΔΔΑ, ξεκίνησαν τις εργασίες εγκατάστασης του δικτύου τους στην πόλη της Δράμας από την περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ, ανταποκρινόμενοι θετικά στο αίτημα των Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, έτσι ώστε να αποφευχθεί επί πλέον όχληση στην ίδια περιοχή μετά το πέρας των εργασιών της ανάπλασης και των υπόλοιπων έργων. Επίσης, η ομάδα συντονισμού του ΔΙ.ΔΙΑΚ.-ΔΡΑΜΑΣ στα πλαίσια των περιοδικών κοινωνικών απογραφών για την αποτύπωση των απόψεων και στάσεων των εμπλεκόμενων φορέων στο σχέδιο ΒΑΑ, πραγματοποίησε την 3η κατά σειρά έρευνα με ομάδα στόχο τους επιχειρηματίες της περιοχής παρέμβασης με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων ερωτηματολογίων και προκαταρκτικά αποτελέσματα παρουσιάζονται στην παρούσα έκδοση του ενημερωτικού μας δελτίου.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι το ΔΙ.ΔΙΑΚ.-ΔΡΑΜΑΣ είναι μία ανοικτή δομή κοινωνικής συμμετοχής και είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν όσοι επιχειρηματίες, φορείς και πολίτες επιθυμούν. Η επικοινωνία με το δίκτυο είναι δυνατή μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης που χρησιμοποιεί το δίκτυο, του ιστολογίου του δικτύου, τηλεφωνικά μέσω του εστιακού σημείου του Δικτύου που φιλοξενείται στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, αλλά και με προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη της ομάδας συντονισμού του δικτύου.