Home > Αθλητικά > Μένκα: «Αφιερωμένο το βραβείο σε όλη την οικογένεια της Δόξας»

Μένκα: «Αφιερωμένο το βραβείο σε όλη την οικογένεια της Δόξας»

Μένκα: «Αφιερωμένο το βραβείο

σε όλη την οικογένεια της Δόξας»

 

Για την ατομική του διάκριση, με τη βράβευση ως ο καλύτερος γκολκίπερ της περσινής δεύτερης κατηγορίας, στα βραβεία του ΠΣΑΠ, μίλησε ο τερματοφύλακας της Δόξας Δράμας, Ορέστης Μένκα, αφιερώνοντας το βραβείο σε όλη τη μεγάλη οικογένεια των «Μαυραετών».

Ο Μένκα, τόνισε αρχικά: «Είναι μια προσωπική ανταμοιβή. Μια δικαίωση των κόπων μου τα τελευταία χρόνια και αναγνώριση της δουλειάς μου. Μου δίνει δύναμη για ανάλογη συνέχεια και έχω όρεξη για νέους στόχους, ακόμα υψηλότερους. Ένα βραβείο ανάμεσα σε καλούς τερματοφύλακες της κατηγορίας, ενώ δεν ξέρω και αν στην ιστορία της Δόξας έχει βραβευτεί με παρόμοιο έπαινο για αγωνιστικό λόγο άλλος γκολκίπερ, παρότι έχουν φορέσει πραγματικοί θρύλοι τα γάντια των Μαυραετών στο παρελθόν. Είναι η πρώτη μου ατομική διάκριση και ευχαριστώ τους συναδέλφους και τους αντιπάλους μου, που με τίμησαν στην ψηφοφορία με την επιλογή τους. Είναι μια δικαίωση για μένα, απέναντι σε όσους δε με πίστεψαν και προσπαθούσαν ή μπορεί να προσπαθούν ακόμα να «φρενάρουν» τα όνειρά μου. Είναι μια απάντηση και τους ευχαριστώ και εκείνους γιατί με έκαναν καλύτερο αθλητή, προσπαθώντας διαρκώς να αποδεικνύω το αντίθετο. Όλα τα χρωστώ στους συμπαίκτες μου και στην ομάδα, έχουν όλοι μερίδιο σε αυτό τον έπαινο. Γι’ αυτό πρωτίστως το βραβείο αφιερώνεται στη μεγάλη οικογένεια της Δόξας, που άλλωστε δε γεύτηκε τις χαρές που άξιζε πραγματικά τα τελευταία 5-10 χρόνια και αυτό ευελπιστώ να αλλάξει στο εγγύς μέλλον. Δευτερευόντως, το αφιερώνω στην οικογένειά μου και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σε δύσκολες στιγμές».

Ο Ορέστης Μένκα αναφέρθηκε και στο ποδοσφαιρικό του πρότυπο, αλλά και τις στιγμές που θυμάται από την περσινή χρονιά: «Ο Γερμανός Τερ Στέγκεν είναι το πρότυπό μου. Ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα είναι σύγχρονος, ολοκληρωμένος, προσωπικότητα και προσπαθώ να βάλω στοιχεία από το παιχνίδι του και στο δικό μου. Από την περσινή χρονιά θυμάμαι κυρίως το διπλό με τα Χανιά, που έφερε τη σωτηρία, αλλά και μια απόκρουσή μου στη Δράμα, με τον Απόλλωνα Λάρισας, όταν κερδίζαμε 1-0, δεν ήρθε η ισοφάριση και εντέλει φτάσαμε στο 2-0».

«Δεμένος με την ομάδα, είδα πολλά 6 χρόνια»

Για να συνεχίσει ο υψηλόσωμος γκολκίπερ των «Μαυραετών»: «Είμαι 6 χρόνια συνολικά στη Δόξα και είναι λογικό να υπάρχει μεγάλο δέσιμο. Μου έδωσε πολλά η ομάδα, συνέβαλε στην ωρίμανσή μου. Υπήρξαν και δύσκολα, αλλά φυσικά περάσαμε και χαρές. Πέρασαν πολλοί προπονητές, διοικήσεις, παίκτες, είδα πολλά. Πλέον, βλέπουμε τη συνέχεια της ομάδας. Έφυγαν κάποιοι παίκτες κορμού, που βοηθούσαν για το στόχο της εξάδας. Μείναμε λιγότεροι και ίσως δυσκολέψει ο αρχικός στόχος. Θα κάνουμε ο,τι μπορούμε όμως για να διεκδικήσουμε την εξάδα. Θα δείξει αν μας επηρεάσουν όλες οι αλλαγές, που δεν είναι μόνο στο ρόστερ, αλλά και διοικητικά και στο τεχνικό τιμ».

Κλείνοντας, ο έμπειρος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στον επόμενο προσωπικό του στόχο, αλλά και τον συμπαίκτη του, Τάσο Κρητικό, που επίσης βρέθηκε στην τελετή βραβείων του ΠΣΑΠ, διεκδικώντας ως υποψήφιος στην τριάδα και εκείνος τον έπαινο του καλύτερου Έλληνα στην κατηγορία για πέρυσι (κατέληξε στον Μάντζη του Βόλου): «Προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω στην Α΄ Εθνική, μακάρι με τη Δόξα, ή έστω με άλλη ομάδα. Αυτό θα ήταν το επόμενο βήμα εξέλιξης. Νιώθω χαρούμενος που ήμουν υποψήφιος μαζί με τον Τάσο Κρητικό. Δεν ήταν τυχαίο, είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία. Μπορούσε να βραβευτεί και εκείνος και εύχομαι να γίνει στο μέλλον. Είναι θετικό και για τη Δόξα να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας και από τους αντιπάλους μας».

Κρητικός: «Ευχάριστη παρένθεση»

Τη δική του τοποθέτηση, για τα βραβεία ΠΣΑΠ, την εκδήλωση, τον Μένκα και τη συνέχεια της ομάδας, έκανε και ο Τάσος Κρητικός: «Ήταν μια εκδήλωση με εκλεκτό κόσμο του ποδοσφαίρου, προπονητές, παίκτες, παράγοντες. Αναμφίβολα μπορείς να κερδίσεις πολλά. Στα βραβεία νομίζω απονεμήθηκε δικαιοσύνη, κατέληξαν σε άξια χέρια. Χάρηκα για το συμπαίκτη μου τον Ορέστη, το άξιζε. Ευελπιστώ μετά τη βράβευσή του να βρεθεί μελλοντικά και σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Ήταν μια ευχάριστη παρένθεση για εμάς και στρεφόμαστε στις υποχρεώσεις μας με τη Δόξα, με στόχο μια καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα».