Home > νέα > Μεταξύ αυτών και οι αριστούχοι μαθητές της Δράμας-Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Μεταξύ αυτών και οι αριστούχοι μαθητές της Δράμας-Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Από το πρόγραμμα της Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Βραβεύθηκαν οι αριστούχοι

από την Περιφέρεια ΑΜΘ και άλλες πόλεις

► Μεταξύ αυτών και οι αριστούχοι μαθητές της Δράμας

► 17 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών

 

 

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 Ιανουαρίου, σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή στη Θεσσαλονίκη, η τράπεζα Eurοbank, στο πλαίσιο του προγράμματός της «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», βράβευσε τους αριστούχους απόφοιτους των Λυκείων των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και 11 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Μακεδονίας και Θράκης.

Η τελετή βράβευσης των 158 αριστούχων μαθητών που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η επιμονή της Eurobank να στηρίζει το πρόγραμμα επιβράβευσης των παιδιών που μοχθούν για να διακριθούν στο πεδίο της γνώσης και να αριστεύσουν, αντανακλά τη βαθιά πεποίθησή μας πως η Παιδεία, σε όλους τους καιρούς, είναι το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού. Η διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στους πολίτες να έχουν πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις,  σε δομές που εξασφαλίζουν υψηλό μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι η σημαντικότερη επένδυση που οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον».

Για την Eurobank η Παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, καθώς λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία με πολλαπλές επιδράσεις στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, η οποία έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική της δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και, συγκεκριμένα, στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 861 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.586.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 158 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.000 έως 19.491 μόρια. Εξ αυτών, 58 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 40 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 32 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 11 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 17 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε εννέα Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Από τη Δράμα βραβεύθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο.

Δυστυχώς, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, γίνεται γνωστό ότι τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών από τη Δράμα, αλλά και των άλλων Νομών, δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα.