Μια κατάσταση που δεν λέει να διορθωθεί εδώ και χρόνια! Απελπιστική η κατάσταση στην οδό Τέρμα Ευξείνου Πόντου - Πρωινός Τύπος
Home > νέα > Μια κατάσταση που δεν λέει να διορθωθεί εδώ και χρόνια! Απελπιστική η κατάσταση στην οδό Τέρμα Ευξείνου Πόντου

Μια κατάσταση που δεν λέει να διορθωθεί εδώ και χρόνια! Απελπιστική η κατάσταση στην οδό Τέρμα Ευξείνου Πόντου

Μια κατάσταση που δεν λέει να διορθωθεί εδώ και χρόνια!

Απελπιστική η κατάσταση

στην οδό Τέρμα Ευξείνου Πόντου

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ… της Δράμας σε κακό χάλι! Η αλήθεια είναι ότι – και να μην παρεξηγηθούμε – η πλειοψηφία των δρόμων που οδηγούν έξω από την πόλη, δεν είναι σε καλή κατάσταση! Προς το παρόν βέβαια, έχουν βγει κάποια έργα διαμόρφωσης του οδοστρώματος, που μάλλον δεν αρκούν να διορθώσουν πολύχρονες βλάβες, ή τουλάχιστον σημεία τα οποία ποτέ δεν διορθώθηκαν.

Μόλις στο χθεσινό μας φύλλο, γράφαμε για το δρόμο της οδού 1ης Ιουλίου, όπου από το ύψος του «Αίμου» μέχρι τις γραμμές θα γίνουν παρεμβάσεις για τα όμβρια ύδατα και όλο μαζί μέχρι και τον κυκλικό κόμβο θα γίνει ασφαλτόστρωση.

Το ίδιο και ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα, υφίσταται και στην περιοχή της οδού Ευξείνου Πόντου, λίγα μέτρα πριν από τα φανάρια Ξηροποτάμου. Το πρόβλημα με τις βροχές είναι ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς στις όχθες του δρόμου δημιουργούνται λίμνες από τα όμβρια ύδατα. Απαραίτητη θεωρείται η παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Όσον αφορά το ίδιο ζήτημα, θεωρείται ότι ίσως εντός του έτους, να μπορέσουν να δοθούν λύσεις, καθώς κάποια στιγμή θα μπορεί να κατασκευαστεί και ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση Ξηροποτάμου. Το έργο έχει μελετηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 850.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται σε φάση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το πρόβλημα είναι παλιό και έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με το ζήτημα! Τέτοιες μέρες με βροχή, όταν αυτοκίνητα μπαίνουν και βγαίνουν από εκείνη την πλευρά της πόλης, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τσαλαβουτούν κανονικά στα νερά!

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com