Home > Πρώτο Θέμα > Μια υπέροχη γιορτή Δραμινών μαθητών και δασκάλων για την κατάκτηση του Ρεκόρ Guinness-Ο «Γκρινιάρης» έφερε στη Δραμινή μαθητική κοινότητα μια σπουδαία διάκριση

Μια υπέροχη γιορτή Δραμινών μαθητών και δασκάλων για την κατάκτηση του Ρεκόρ Guinness-Ο «Γκρινιάρης» έφερε στη Δραμινή μαθητική κοινότητα μια σπουδαία διάκριση

Ο «Γκρινιάρης» έφερε στη Δραμινή μαθητική κοινότητα μια σπουδαία διάκριση

Μια υπέροχη γιορτή Δραμινών

μαθητών και δασκάλων για την

κατάκτηση του Ρεκόρ Guinness

Επίσημη καλεσμένη της τελετής βράβευσης η υφυπουργός, κα. Σοφία Ζαχαράκη

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή απονομής του βραβείου Guinness για το ομαδικό παιχνίδι «Γκρινιάρης», στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου και 2ου, 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας.

Μαθητές και δάσκαλοι των σχολείων, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Κλειστό Γήπεδο Κραχτίδης, και πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ξεχωριστή γιορτή.

Επίσημη προσκεκλημένη της τελετής βράβευσης, ήταν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία συνομίλησε με όλους τους μαθητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

dav

Σε δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης, η κα. Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στο επίτευγμα που κατάφεραν οι Δραμινοί μαθητές, ενώ όπως τόνισε: «Τα σχολεία αυτά έκαναν ένα βήμα πέρα από την καθημερινότητα της σχολικής τάξης. Με μια πολύ καινοτόμα δραστηριότητα, η οποία έκανε τους μαθητές να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις οθόνες των κινητών, των tablet, και των υπολογιστών, και να δουλέψουν συνεργατικά, περνώντας ένα μήνυμα πολύ πιο ουσιαστικό και συμβολικό, απλά από την επίτευξη ενός εξόχως σημαντικού Ρεκόρ Guinness.

Το γεγονός ότι δούλεψαν όλοι μαζί οι μαθητές, πέρασαν το μήνυμα ότι συνεργαζόμενοι και ενωμένοι μπορούμε. Πέρα από κάθε διαφορά που μπορεί να έχουμε, δουλεύοντας μαζί οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να υπερκεραστεί».

Ακολούθως, και απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές που βρίσκονταν εκεί, η υφυπουργός συνεχάρη, τόσο τους ίδιους, όσο και τους δασκάλους τους για την κατάκτηση του Ρεκόρ Guinness, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα».

dav
dav

Στη συνέχεια, και όπως εξήγησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι δασκάλες, κα. Ελένη Σμολοκτού και κα. Όλγα Γεωργιάδου, τα δύο σχολεία, το 1ο και 2ο Δημοτικό Δράμας, αλλά και τμήματα του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, προωθώντας από κοινού τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και την ευγενή άμιλλα, πραγματοποίησαν κοινή δράση την Τρίτη 16 Απριλίου 2019. Οι μαθητές των σχολείων, έπαιξαν στον προαύλιο χώρο το ομαδικό επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» καταρρίπτοντας ταυτόχρονα ένα ρεκόρ Guinness με θέμα: «Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο επιτραπέζιο παιχνίδι».

Η κατάρριψη του ρεκόρ Guinness, δεν αποτελούσε αυτοσκοπό της εκπαιδευτικής δράσης, αλλά το παιδαγωγικό μέσο που θα βοηθούσε τους συμμετέχοντες μαθητές να κατανοήσουν πως  μόνο συνεργαζόμενοι αρμονικά μπορούν να πετύχουν έναν κοινά επιδιωκόμενο συλλογικό στόχο.

Οι μαθητές, έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» σε ομάδες των 4 ατόμων. Κάθε επιτηρητής επέβλεπε 12 ομάδες παικτών, δηλαδή 48 συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι διακρίνονταν μεταξύ τους καθώς φορούσαν διαφορετικό χρώμα χάρτινου καπέλου.

dav
dav

Ως βασική προϋπόθεση για την κατάρριψη του ρεκόρ Guinness, αποτελούσε ο όρος της επιτυχούς ολοκλήρωσης μιας παρτίδας του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Γκρινιάρης» και της ανάδειξης νικητή από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες των διαγωνιζόμενων μαθητών, ο αριθμός των οποίων έφτασε στους 418.

Έπειτα, οι παρευρισκόμενοι μαθητές τραγούδησαν, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν ένα στεφάνι από χάρτινα λουλούδια, το οποίο προσέφεραν ως δείγμα αγάπης, στην υφυπουργό, κα. Σοφία Ζαχαράκη.

dav
dav

Την εκδήλωση, πλαισίωσε μουσική μπάντα μαθητών, ενώ παράλληλα έγινε και παρουσίαση χορογραφίας από μαθήτριες.

Μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής, οι βουλευτές Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και κα. Χαρά Κεφαλίδου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο αναπληρωτής δημάρχου Δράμας, κ. Μιχάλης Τάσσου, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΙ, κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, κ. Ανδρέας Σαλπιγκίδης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, κ. Σπύρος Κιουλάνης, και ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, κ. Αθανάσιος Λιάνος.