Home > νέα > Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας Χρ. Μπανιώτης «Αν υπερβούμε έστω και λίγο αυτό που κάνουμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα έχει θετικό πρόσημο»

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας Χρ. Μπανιώτης «Αν υπερβούμε έστω και λίγο αυτό που κάνουμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα έχει θετικό πρόσημο»

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας Χρ. Μπανιώτης

«Αν υπερβούμε έστω και λίγο αυτό

που κάνουμε το αποτέλεσμα

που θα προκύψει, θα έχει θετικό πρόσημο»

«Θα έπρεπε να υπάρχει ένας ειδικός συντηρητής του μηχανοστασίου του Κολυμβητηρίου»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια φορά, στην τοπική επικαιρότητα, το Κολυμβητήριο Δράμας. Τα προβλήματα που παρουσιάζει εντοπίζονται κυρίως στο κτιριακό κομμάτι, όμως τελευταία εμφανίζει προβλήματα και στο ζήτημα συντήρησης του μηχανοστασίου του.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα χάλασε το κεντρικό φίλτρο νερού, προκαλώντας βραχυκύκλωμα στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Το κόστος της ζημιάς ανέρχεται στις 18.000 ευρώ περίπου. Ο Δήμος Δράμας έχει αναλάβει να κάνει την προμήθεια των απαραίτητων στοιχείων ώστε να μπορέσει να διορθωθεί η ζημιά και να λειτουργήσει και πάλι το μηχανοστάσιο.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Δράμας προέβη άμεσα στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου για 15 – 20 μέρες μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Δεν είναι όμως το μόνο πρόβλημα. Το 2018 το Κολυμβητήριο είχε παρουσιάσει έντονα κτιριακά προβλήματα. Στις αρχές του 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας υπήρξε μια μεγάλη συζήτηση, και αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις μετά από σχετικές μελέτες. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα συγκεκριμένο από το Δήμο Δράμας.

Με την ευκαιρία των νέων προβλημάτων, ο «Πρωινός Τύπος» μίλησε χθες με το νέο πρόεδρο του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας κ. Χρήστο Μπανιώτη, ο οποίος μεταξύ άλλων εντοπίζει την έλλειψη ενός ειδικού συντηρητή του μηχανοστασίου του Κολυμβητηρίου. Και μεταξύ άλλων, τονίζει ιδιαίτερα ότι, αν υπερβούμε έστω και λίγο αυτό που κάνουμε, το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα έχει θετικό πρόσημο.

Μετά από αυτή τη βλάβη κ. Μπανιώτη, ποιος αποφάσισε το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου;

«Ο Δήμος, η δημοτική αρχή. Η οποία ουσιαστικά ήταν για να ελέγξει μια βλάβη που δημιουργήθηκε στο μηχανοστάσιο και να την αξιολογήσει. Την έχει αξιολογήσει και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δήμου, έχουν δεσμευτεί να κάνουν τάχιστα τη διαδικασία ώστε να αντικατασταθεί, άμεσα με ανάθεση το επόμενο χρονικό διάστημα, το φίλτρο το οποίο έχει πρόβλημα».

Αυτό το φίλτρο έπρεπε να είχε αλλαχθεί νωρίτερα χρονικά;

«Το πρόβλημα συγκεκριμένα είναι, ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο όσον αφορά την συντήρηση του χώρου. Την εποπτεία και τη συντήρηση του χώρου. Κι αυτό δημιουργεί προβλήματα. Διότι αν υπήρχε μια εποπτεία και συντήρηση σωστή, πολλά απ’ αυτά τα θέματα που προκύπτουν, θα είχαν  αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει. Άρα λοιπόν, ένα θέμα βασικό που υπάρχει, είναι όσον αφορά τη συντήρηση του μηχανοστασίου του Κολυμβητηρίου. Πρέπει να υπάρχει ένας ειδικός συντηρητής. Διότι δεν μπορούμε να απαιτούμε από τον οποιονδήποτε, είτε λέγεται φύλακας, να μπορεί να κάνει τη δουλειά ενός συντηρητή. Υπάρχουν εξειδικεύσεις, για τις οποίες πρέπει να απευθύνονται στους υπεύθυνους, στους επαγγελματίες».

Συζητήθηκε το θέμα με τη βλάβη στο Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου;

«Εμείς περιμέναμε να κάνουμε ένα Δ.Σ., για το λόγο ώστε να ξέρουμε τι θα δεσμευτεί ο Δήμος να κάνει. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βρούμε μια λύση, ώστε να μπορούμε με κάποιο τρόπο να εξυπηρετούμαστε˙ μια λύση να εξυπηρετούνται κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες αθλητών».

Σ’ αυτό το θέμα έχει αποφασιστεί κάτι;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει ο Δήμος να αντιμετωπίσει, είναι η εξυπηρέτηση των παιδιών της αγωνιστικής κατηγορίας, τα οποία έχουν πανελλήνια πρωταθλήματα και ταυτόχρονα τους υποψηφίους των ΤΕΦΑΑ που δίνουν εξετάσεις. Γι’ αυτούς λοιπόν τους λίγους αθλητές αριθμητικά, έχει βρεθεί τρόπος να εξυπηρετούνται».

kolymbitirio 1

Σ’ αυτό το διάστημα, κ. Μπανιώτη, αυτά τα παιδιά τι θα κάνουν; Θα πηγαίνουν για παράδειγμα στην Καβάλα;

«Όσο ήταν κλειστό, τα παιδιά μετακινούνταν στην Καβάλα. Αυτή την χρονική στιγμή, εμείς προσπαθούμε σαν Σύλλογος να βρούμε μια λύση. Παρ’ όλα αυτά όμως, δυο φορές παιδιά μετακινήθηκαν στην Καβάλα για να κάνουν την προπόνησή τους».

Όσον αφορά το μεγάλο θέμα των επισκευών που πρέπει να γίνουν στο Κολυμβητήριο,  έχετε έρθει σε επαφή με τη δημοτική αρχή, έχετε κουβεντιάσει με τους υπευθύνους;

«Κατ’ αρχάς, όλοι πρέπει να καταλάβουν στη Δράμα, οι πολιτικοί παράγοντες, ότι το Κολυμβητήριο δεν είναι μια εγκατάσταση αμελητέα για τον αθλητικό χώρο της πόλης. Μέσα εκεί συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και πρέπει να δώσουν όλοι τη δέουσα προσοχή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο εξής: ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να δρομολογούνται σιγά-σιγά τα πράγματα και να μην περιμένουμε απλά πότε θα γίνει το καινούριο Κολυμβητήριο. Ξέρουμε, ακούμε, ότι κάποια πράγματα δρομολογούνται. Περιμένουμε να τα δούμε. Γιατί πολλές παρατάξεις έχουν βγάλει διάφορες ανακοινώσεις. Φανταστείτε εμείς που δεν είμαστε μέσα στο χώρο, περιμένουμε κι εμείς με βάση την πληροφόρηση που έχουμε, να δούμε πράγματα να γίνονται. Γνωρίζουμε ότι κάτι κινείται. Τι όμως, θα πρέπει να το δούμε».

Σας έχουν πει δηλαδή συγκεκριμένα πράγματα; Ότι κινείται κάτι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για να καταλάβουμε;

«Ναι, ότι κάτι κινείται. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, αλλά ξέρω ότι κινητοποιούνται».

Τελειώνοντας κ. Μπανιώτη ίσως να θέλετε να συμπληρώσετε κάτι ακόμα;

«Ναι, γενικώς θεωρώ ότι πρέπει όλοι, από κάθε θέση που έχουμε, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για να μην ταλαιπωρούνται οι αθλητές και οι δημότες της πόλης. Θεωρώ ότι όλοι, αν θέλουμε να υπερβούμε έστω και λίγο αυτό που κάνουμε, το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα έχει θετικό πρόσημο. Χρειάζεται μια στοιχειώδη οργάνωση, η οποία θα έχει ένα συγκεκριμένο στόχο, έτσι ώστε όταν αυτό γίνεται σε τρεις μήνες, σε τέσσερις μήνες, όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει, να δώσει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Εμείς κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να έχουμε τον χώρο σε καλή κατάσταση. Το μόνο που θέλουμε, είναι παράλληλα μ’ εμάς, να μπορέσουν να οργανωθούν καταστάσεις και να γίνονται οι συντηρήσεις έτσι όπως πρέπει, για να μην έχουμε και να μην προκύπτουν αποτελέσματα δυσάρεστα».