Home > Νέα > Μηνύματα αιρετών της Π.Ε. Δράμας για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου

Μηνύματα αιρετών της Π.Ε. Δράμας για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου

Μηνύματα αιρετών της Π.Ε. Δράμας

για την χειροτονία του νέου

Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου

 

 

ΜΗΝΥΜΑ για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας, εξέδωσαν οι βουλευτές Ν. Δράμας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Δράμας και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Στα μηνύματά τους αναφέρουν σχετικά:

Ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος σημειώνει:

«Το πλήρωμα της Εκκλησίας σου φύλαξον. Αγίασον τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου Σου” (Οπισθάμβωνος ευχή). Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα Δωρόθεε, να είσαι πάντα άξιος, ενωτικός κι αγαπητικός. Το χρειαζόμαστε.   Καλώς να μας έρθεις πλέον.  Σε περιμένουμε στην Δράμα».

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Παραβρέθηκα σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών στη χειροτονία του “εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου” (κατά την εκκλησιαστική ορολογία).  Η μυριόστομη φωνή των πιστών ΑΞΙΟΣ, αποτελεί πλέον οδηγό για την ποιμαντορία του. Η Δράμα περιμένει τώρα την ενθρόνισή του».

Με τη σειρά της, η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα. Χαρά Κεφαλίδου επισημαίνει:

«Σεβασμιότατε κ. Δωρόθεε, δεχτείτε τις πιο θερμές ευχές μου για την εκλογή και ανάδειξή σας ως ποιμενάρχη και Μητροπολίτη Δράμας.

Σε μια  ζοφερή εποχή  που ένας πόλεμος με διάρκεια αναπάντεχη συνεχίζεται κοντά μας, έχοντας ανατρέψει  βεβαιότητες και δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη και μόνο λίγα από τα αποτελέσματά του στις ζωές των ανθρώπων έχουμε ήδη βιώσει, η εκκλησία, όπως πάντα, είναι το ασφαλές καταφύγιο, το στέρεο έδαφος ελπίδας και σταθερότητας των ανθρώπων. Σε αυτή την δυστοπική εποχή ανακατατάξεων και κρίσης αξιών, ο δικός σας ρόλος γίνεται ακόμη πιο απαιτητικός. Είστε εσείς που θα κρατήσετε την κοινωνία από την απελπισία, τον φόβο και την αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Ο ψυχικός σας πλούτος, η πνευματική σας ενάργεια, η άοκνη στάση ζωής και το σπουδαίο έργο σας, κυρίως δίπλα στους νέους που για χρόνια υπηρετήσατε με πραότητα σωφροσύνη και αγάπη, καθοδηγώντας και προσφέροντας γνώση, ενδιαφέρον και προοπτική για τη ζωή τους, εύχομαι να σας προσφέρουν τη δύναμη για το εκκλησιαστικό, ποιμαντορικό και κοινωνικό έργο που αναλαμβάνετε σε έναν τόπο που γνωρίζετε και αισθάνεστε τον σφυγμό του, την αγωνία και τις προσδοκίες του για το αύριο.

Σε αυτή την εποχή της αμφισβήτησης, η Ορθόδοξη Εκκλησία και το μεγαλείο της χριστιανικής πίστης αναδεικνύονται μέσα από το έργο και τη δράση άξιων ποιμεναρχών, όπου η μόρφωση, η ευρυμάθεια, η προσωπική πορεία δίπλα στον άνθρωπο και στάση ζωής αποτελούν τον φωτεινό φάρο  για τους πιστούς και το ορθόδοξο ποίμνιο.

Σας εύχομαι ολόψυχα, να επιτελέσετε επιτυχώς το θεάρεστο έργο που αναλαμβάνετε, να έχετε μία επιτυχή και γόνιμη θητεία και μακροημέρευση στη Μητρόπολη Δράμας».

Στο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ γράφει:

«Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, τελέστηκε η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωροθέου, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, ημέρα μνήμης της Ζ’ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου.

Ζήσαμε ιστορικές στιγμές στον περικαλλέστατο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, που δονήθηκε όταν αναφωνήσαμε το “ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ” στο νέο Ποιμενάρχη μας.

Εκ μέρους των κατοίκων της ΠΕ Δράμας απευθύνω συγχαρητήριες υιϊκές ευχές προς τον Δεσπότη μας και Του εύχομαι υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό και ποθητό προς δόξαν του δωρεοδότου Θεού και του ευλογημένου ποιμνίου της ιστορικής και μαρτυρικής Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Σεβασμιώτατε,  σας αναμένουμε στη Δράμα για την ενθρόνισή Σας».

Όπως μάλιστα αναφέρι ο κ. Παπαεμμανουήλ, του δώρησε τα βιβλίο δύο σπουδαίων πνευματικών ανδρών της Δράμας: Τα «Ιστορικά Ανάλεκτα της Εκκλησίας της Δράμας» του τέως Λυκειάρχη και Προέδρου της Εταιρείας Δραμινών Μελετών Γεωργίου Χατζόπουλου και «Ο Εθνοϊερομάρτυρας Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ο από Δράμας» του στρατιωτικού καρδιολόγου ε.α. Ευάγγελου Βασιλείου».

Ο δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος στο μήνυμά του επισημαίνει:

«Ο λαός της Δράμας  εύχεται στο  νέο Ποιμενάρχη μας και Πνευματικό μας Πατέρα  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Δράμας κκ Δωρόθεο,  μακροημέρευση ,  και δύναμη.

Ανυπομονούμε να τον υποδεχθούμε στην Ιστορική και Μαρτυρική Δράμα  και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί στο έργο του για την πρόοδο  της τοπικής μας Εκκλησίας και κοινωνίας. Συγχαίρουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη από καρδιάς, και αναφωνούμε ΆΞΙΟΣ  ο νέος Μητροπολίτης  Δράμας κκ Δωρόθεος».

Τέλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, αναφέρει:

«Δωροθέου, του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Δράμας, Υπερτίμου και Εξάρχου Μακεδονίας, ημών δε, Πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη!

Άξιος Δέσποτα!!! Σας περιμένουμε στη Δράμα!!!»