Home > Αθλητικά > Μπανιώτης στον «Π.Τ.» – «Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω το εθνόσημο…» -Στην Εθνική Ομάδα Παίδων ο αθλητής του ΚΟΔ Γ. Μπανιώτης

Μπανιώτης στον «Π.Τ.» – «Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω το εθνόσημο…» -Στην Εθνική Ομάδα Παίδων ο αθλητής του ΚΟΔ Γ. Μπανιώτης

Στην Εθνική Ομάδα Παίδων ο αθλητής του ΚΟΔ Γ. Μπανιώτης

Μπανιώτης στον «Π.Τ.» – «Νιώθω μεγάλη

υπερηφάνεια και είναι μεγάλη μου

τιμή να φοράω το εθνόσημο…»

Αναχωρεί σήμερα για το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης (COMEN CUP)

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Στη Λεμεσό, για το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης (COMEN CUP) που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, αναχωρεί σήμερα Πέμπτη η Εθνική Ομάδα Παίδων (Κ15-16) & Παγκορασίδων (Κ13-14).

Ανάμεσα στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας, βρίσκεται και ο αθλητής του ΚΟΔ Δράμας, Γιώργος Μπανιώτης που θα αγωνιστεί στα 100 μ. και 200 μ. πεταλούδα. Ο νεαρός Δραμινός αθλητής του ΚΟΔ, Γιώργος Μπανιώτης δέχθηκε να μιλήσει στον «Π.Τ.» λίγο πριν αναχωρήσει με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας για το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης.  Ο Γιώργος Μπανιώτης, μιλώντας στον «Π.Τ.» τόνισε πως νιώθει μεγάλη τιμή για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αθλητές του ΚΟΔ γα να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις.

Γιώργο, πόσο δύσκολο είναι για έναν μαθητή να συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με το σχολείο;

Είναι πολύ απαιτητικό να συνδυάζεις την σχολική εκπαίδευση και τον αθλητικό τομέα αλλά με σωστό προγραμματισμό και με την καθοδήγηση των καθηγητών όλα είναι δυνατά.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στην καθημερινή προπόνησή σου εκτός νομού, καθώς το κολυμβητήριο της πόλης είναι κλειστό;

Είναι τεράστια δυσκολία για κάθε αθλητή του Συλλόγου μας μιας και δαπανεί καθημερινά 2 ώρες για την μετάβαση από και προς το κολυμβητήριο της Καβάλας γεγονός που περιορίζει τον πολύτιμο χρόνο του. Ελπίζουμε σύντομα να επαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο της πόλης μας.

Τι σημαίνει για εσένα το κολύμπι και πόσες ώρες αφιερώνεις στις προπονήσεις σου;

Το κολυμβητήριο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Μέσω του αθλητισμού θα ήθελα να διεκδικήσω μία υποτροφία στην Αμερική για να μπορέσω να κυνηγήσω ακόμα περισσότερο τα όνειρα μου. Η προπόνηση μου είναι 2 ώρες καθημερινά στην πισίνα και 2 φορές την εβδομάδα έχω ένα έξτρα δίωρο γυμναστικής εκτός νερού.

Τι σου έχει προσφέρει η κολύμβηση και κατά πόσο έχει επηρεάσει τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου;

Η κολύμβηση με έχει βοηθήσει να γίνω ένας πιο συνεπής και γενικότερα επιμελής άνθρωπος και έχω μάθει να προγραμματίζω την ημέρα μου και να ρυθμίζω τον χρόνο μου έτσι ώστε να προλαβαίνω να ανταποκρίνομαι σωστά και στις αθλητικές αλλά και στις ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις. Μέσω της κολύμβησης έχω γευτεί πολλές χαρές και πολλές λύπες αλλά πάνω από όλα είμαι ευγνώμων για τις χαρούμενες στιγμές που έχω περάσει μέσω του αθλητισμού.

Πως αισθάνεσαι που συμμετέχεις για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα;

Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω το εθνόσημο και να εκπροσωπώ την Εθνική ομάδα σε Διεθνείς διοργανώσεις.

Την αποστολή της Εθνικής Ομάδας, αποτελούν συνολικά οι εξής 20 κολυμβητές/τριες: Νίκος Σούτος (50, 100μ ελεύθερο) του Σ.Α Κολλεγίου Αθηνών, Γιώργος Ιωαννίδης (200, 400μ ελεύθερο) του Άξιον Εστί, Νίκος Λύτρας (100μ πρόσθιο) του Ολυμπιακού Βόλου, Σταμάτης Δρακόπουλος (50, 100μ ελεύθερο) του Μιλωνά, Γιώργος Πέκος (200, 400μ Μ. Ατομική, 100, 200μ ύπτιο) της ΚΕ Κοζάνης, Μιχάλης Βλασίδης (200μ πρόσθιο), Ιάσων Ρούτουλας (200, 400μ Μ. Ατομική, 100, 200μ πεταλούδα) του ΣΚ Ροή, Μαρία Μπέσιου (50, 100, 200, 200,, 800μ ελεύθερο, 200μ Μ. Ατομική) του ΓΣ Περιστερίου, Ειρήνη Νάτσιου (100, 200μ πεταλούδα) του ΝΟ Λάρισας, Αντωνία Ρακοπούλου (400μ Μ. Ατομική, 200, 400, 800μ ελεύθερο), Ιωάννα Παζαϊτη (100, 200μ ύπτιο), Αρετή Ζαρμπούτη (100, 200μ πρόσθιο), Στέλλα Ρώτα (200, 400μ Μ. Ατομική, 400μ ελεύθερο, 100, 200μ πεταλούδα) του ΑΣΚ Ντέρη, Γιώργος Κατσαμπούλας (100, 200μ ύπτιο), Μάριος Ζαφειρόπουλος (100, 200μ πρόσθιο) του ΝΗΡΕΑ Χαλανδρίου, Δέσποινα Πυριλή (50, 100μ ελεύθερο, 100μ ύπτιο) του Πανσερραϊκού, Νίκος Σπαθαράκης (200, 400, 1500μ ελεύθερο) του Αργοναύτες Ηρακλείου, Γιώργος Μπανιώτης (100, 200μ πεταλούδα) του ΚΟ Δράμας, Δέσποινα Πασίδου (200μ ύπτιο), Αλεξάνδρα Δοξιάδη (100, 200μ πρόσθιο) του ΑΟ Ωκεανός.

Μαζί τους, οι προπονητές Γιώργος Πόποτας, Στέλιος Συλαίος, ο φυσικοθεραπευτής Ηλίας Θεοδωρίδης και ο Παντελής Παντής (αρχηγός αποστολής).