Home > Πρώτο Θέμα > Νέα όψη θα αποκτήσει η φετινή Ονειρούπολη με ποιοτικότερες δράσεις για παιδιά και νέους Μείωση συναυλιών και οικίσκων – Νέο σπιτάκι για τον Αη Βασίλη

Νέα όψη θα αποκτήσει η φετινή Ονειρούπολη με ποιοτικότερες δράσεις για παιδιά και νέους Μείωση συναυλιών και οικίσκων – Νέο σπιτάκι για τον Αη Βασίλη

 

Η πρώτη σύσκεψη χθες το μεσημέρι στο Δήμο Δράμας

Νέα όψη θα αποκτήσει η φετινή

Ονειρούπολη με ποιοτικότερες

δράσεις για παιδιά και νέους

Μείωση συναυλιών και οικίσκων – Νέο σπιτάκι για τον Αη Βασίλη

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Η ΠΡΩΤΗ σύσκεψη φορέων της Δράμας που εμπλέκονται στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της  Ονειρούπολης, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δήμο Δράμας.

Στη σύσκεψη παρών ήταν ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σκουλίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Δράμας κ. Αλατζάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών κ. Μουρμούρης, από το Σύλλογο Επισιτιστών ο κ. Ηλιάδης  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Δράμας. Επίσης, παρόντες ήταν και οι άνθρωποι οι οποίοι φέτος ανέλαβαν να προγραμματίσουν τις δράσεις και τη λειτουργία της Ονειρούπολης, ο κ. Αβανίδης και η κα. Βουρνιά. Να θυμίσουμε ότι οι διοργανωτές project εκδηλώσεων και παρόμοιων θεμάτων, κ. Αβανίδης και κα. Βουρνιά, είναι εκείνοι που είχαν στήσει πριν από 10 χρόνια τις πρώτες γιορτές της Ονειρούπολης.

Να σημειώσουμε ότι στο εξής στη διαπαραταξιακή η οποία θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί, θα συμμετέχουν επίσης και φορείς της πόλης, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Επισιτιστές, το Επιμελητήριο και άλλοι.

 

Οι προτάσεις

Οι φορείς άκουσαν τις προτάσεις των δύο ειδικών στο στήσιμο τέτοιων εκδηλώσεων και στη συνέχεια θα παρθούν ανάλογες αποφάσεις. Επί της ουσίας, η πρόταση είναι να στηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό μέσα σε ένα δάσος, με ελκυστικές δράσεις, από τις οποίες τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα έχουν κάτι να αποκομίσουν και κάτι να πάρουν στο χέρι φεύγοντας.

Υπάρχει πρόταση να στηθούν δύο μεγάλοι παιδότοποι για αγόρια και κορίτσια από μεγάλη εταιρεία παιχνιδιών, ενώ όλες οι δράσεις που θα αφορούν παιδιά, θα πλαισιώνονται μόνο από επαγγελματίες καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ανεβάσουν ποιοτικά τις δράσεις αυτές. Υπάρχει μάλιστα σοβαρή σκέψη, να μειωθούν οι ελεύθερες δράσεις των παιδιών και να γίνουν ποιοτικότερες.

Προτάθηκε επίσης η μείωση των συναυλιών στο μισό, για τις οποίες θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα τοπικά συγκροτήματα, αλλά και στην ποιότητα και στην αξιοπρέπεια των συναυλιών αυτών. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη μείωση των συναυλιών, θα χρησιμοποιηθούν για έναν καλύτερο φωτισμό της Ονειρούπολης. Για παράδειγμα, ειπώθηκε ότι γενικά η εκδήλωση ήταν «σκοτεινή», ενώ θα γίνει προσπάθεια να δοθεί περισσότερο χρώμα.

Επίσης, η Helexpo που διοργανώνει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και άλλες θεματικές εκδηλώσεις, θα προσφέρει δωρεάν σημαντικό διακοσμητικό υλικό και διάφορες κατασκευές.

Μια νέα προσπάθεια θα γίνει για τη διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας, όπου ναι μεν θα στηθεί εκεί το παγοδρόμιο, όμως γύρω από αυτό θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο έκπληξη, με την Εποχή των Παγετώνων. Αυτό το πάρκο θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το οποίο θα πληρωθεί εξ ολοκλήρου από χορηγίες χωρίς έξοδα του Δήμου.

Τέλος, υπάρχει πρόταση ώστε να αυξηθεί το ενοίκιο των οικίσκων για εμπορικούς λόγους, προκειμένου να μειωθούν και έτσι να αποφευχθεί η εικόνα ενός τεράστιου φαστφουντάδικου στο δημοτικό κήπο.

Τέλος, το γνωστό μας σπιτάκι του Άη Βασίλη, θα έχει μια τελείως διαφορετική όψη· θα είναι κάτι ολότελα καινούριο και όχι το γνωστό μας διώροφο οίκημα, κάτι που θα αποτελέσει μια μεγάλη έκπληξη.

Oneiroypoli (3)

Μαμσάκος: «Η Ονειρούπολη δεν κινδυνεύει»

Σε δηλώσεις που έκανε το στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, σχετικά με την πρώτη σύσκεψη για την Ονειρούπολη, τόνισε ιδιαίτερα ότι συμμετέχουν όλοι οι φορείς της πόλης, Επιμελητήριο, Ομοσπονδίες, Εμπορικός Σύλλογος, Ξενοδόχοι, Επισιτιστές και σημείωσε ιδιαίτερα: «Θεωρώ ότι είμαστε στη σωστή τροχιά. Αυτό που ενδιαφέρει όλους μας και φάνηκε και από τη συζήτηση, είναι ότι, ο θεσμός της Ονειρούπολης, είναι θεσμός όλων των Δραμινών. Δεν περισσεύει κανένας, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε αντιπολιτευτικά την Ονειρούπολη. Αυτό που ενδιαφέρει όλους τους φορείς, το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, είναι να πετύχει η εκδήλωση. Να γίνει ξανά η Δράμα, πρωταγωνίστρια των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Και μέσα από αυτή την σύμπραξη, την ενότητα και την ομόνοια που έχουμε όλοι οι φορείς της Δράμας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιστεύω ότι θα φέρουμε αποτελέσματα».

Στην ερώτηση αν θα δούμε φέτος κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Μαμσάκος απάντησε:

«Φυσικά. Θεωρώ ότι, όταν όλο αυτό το εγχείρημα το αναλαμβάνει μια ομάδα, η οποία γνωρίζει από χριστουγεννιάτικες διακοπές, προμηνύει και εκπλήξεις και πράγματα τα οποία θα ξαναγυρίσουν την Ονειρούπολη στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που έχει σχέση με τα παιδιά, δράσεις που θα ικανοποιήσουν τους επισκέπτες και μάλιστα, θα δώσουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα, αυτές οι δράσεις να έχουν και αντίκτυπο στην οικονομία της πόλης μας, ώστε να βοηθήσουμε τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας».

Ερωτώμενος τέλος αν θα υπάρξει μείωση των οικίσκων και των δράσεων, ο δήμαρχος Δράμας σημείωσε: «Θα έχουμε επαγγελματικές πλέον δράσεις, οι οποίες θα έχουν σχέση με το παιδί, θα δώσουμε έναν χριστουγεννιάτικο και περισσότερο παραμυθένιο τόνο στην Ονειρούπολη, με δράσεις οι οποίες θα ακουμπάνε σε όλο το φάσμα που έχει σχέση με τα παιδιά και το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση – και στέλνω και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση – να κινδυνεύσει η «Ονειρούπολη». Ενωμένοι όλοι προχωρούμε στη Δράμα, γιατί είναι θεσμός όλων των Δραμινών».