Home > νέα > Νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας σε Δημοτικό Στάδιο έως 30 Αυγούστου ! – Σε εξέλιξη η μελέτη για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Δράμας

Νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας σε Δημοτικό Στάδιο έως 30 Αυγούστου ! – Σε εξέλιξη η μελέτη για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Δράμας

Σε εξέλιξη η μελέτη για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Δράμας

Νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας

σε Δημοτικό Στάδιο έως 30 Αυγούστου!

► Στις 30 Αυγούστου λήγει η προσωρινή άδεια του Κολυμβητηρίου!

► Σε περίπτωση μη κατασκευής χώρων υγιεινής για ΑμεΑ

στο Δημοτικό Στάδιο θα γίνει ανάκληση της άδεια λειτουργίας του γηπέδου!!!

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΟ τη μια παράταση στην άλλη πηγαίνουν οι αθλητικοί χώροι που παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα στη Δράμα και αυτό δεν αλλάζει την κακή τους εικόνα μαζί με όλα τα επακόλουθα.

Όπως είναι γνωστό και όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, το Δημοτικό Στάδιο Δράμας αντιμετωπίζει το πρόβλημα των κερκίδων, οι οποίες από το χειμώνα ακόμα έχουν κλείσει, τουλάχιστον επίσημα και με τις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Δράμας. Οι κερκίδες του σταδίου είναι ακατάλληλες προς χρήση, ενώ όπως είναι γνωστό, υπάρχει ένα σχετικό κονδύλιο για μελέτες, που όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει.

Στο προηγούμενο διάστημα της δημοτικής αρχής Μαμσάκου, υπήρξαν έντονες συζητήσεις για την ανάγκη δημιουργίας μελέτης, όμως μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει ξεκινήσει κάτι σχετικό. Τουλάχιστον, από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα. Η μέχρι σήμερα δημοτική αρχή Μαμσάκου, υποστήριζε ότι η κατασκευή των κερκίδων έχει μεγάλο κόστος και είναι δύσκολο να βρεθούν τα σχετικά κονδύλια.

Οι παρατάσεις

Η προηγούμενη παράταση για την προσωρινή άδεια και άρα προσωρινή λειτουργία που είχε υπογραφεί από τον κ. Μαμσάκο, έληξε στις 30 Ιουνίου. Η νέα παράταση που υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες, ισχύει μέχρι 30 Αυγούστου 2019. Επί της ουσίας είναι δύο μήνες. Λογικά, στο τέλος Αυγούστου θα υπογράψει νέα άδεια προσωρινής λειτουργίας με τις γνωστές απαγορεύσεις.

Στη νέα προσωρινή άδεια, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων στο Δημοτικό Στάδιο, θα πρέπει να υπάρχει γιατρός, ασθενοφόρο κτλ., ενώ σημειώνεται ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν χώροι υγιεινής θεατών ΑμεΑ ή να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες ΑμεΑ, να γίνει κάλυψη των παραθύρων των αποδυτηρίων με σίτες ως να εμποδίζεται η είσοδος εντόμων και επίσης, να τοποθετηθούν πινακίδες οι οποίες να δηλώνουν κατεύθυνση  της περιοχής όπου βρίσκονται οι χώροι υγιεινής των θεατών.

Επίσης, δίνεται ένα μέρος των κερκίδων για τους θεατές κατά την τέλεση των αγώνων ποδοσφαίρου.

Στο σημείο του εγγράφου όπου αναφέρεται ότι η άδεια ισχύει μέχρι 30 Αυγούστου 2019, σημειώνεται ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του ζητήματος που αφορά την κατασκευή χώρων υγιεινής – τουαλετών για ΑμεΑ, σίτες κτλ., θα πρέπει να γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας του γηπέδου!!!

Τα θέμα είναι ότι, οι ίδιοι όροι υπήρχαν και στην προηγούμενη απόφαση προσωρινής άδειας που είχε υπογράψει ο κ. Μαμσάκος τον Απρίλιο, με τον ίδιο όρο ότι αν δεν γινόντουσαν αυτά και κάποια άλλα, θα υπήρχε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά, ανάκληση δεν έγινε, οι όροι επανατοποθετούνται εκ νέου στη νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας και δίνεται νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας με τους ίδιους όρους!

Και φυσικά, από  ποιον ζητάει ο δήμαρχος την κατασκευή των χώρων υγιεινής για ΑμεΑ; Μα, από τον ίδιο το Δήμο. Ειδάλλως λέει ότι θα γίνει ανάκληση της άδειας του γηπέδου. Ο ίδιος ο δήμαρχος υπογράφει εκ νέου τη νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας, με τον όρο ότι θα ανακληθεί αυτή, αν δεν κατασκευαστούν οι χώροι από το Δήμο! Πόσο τραγικό κατάντησε πια ένα τέτοιο ζήτημα; Και όλα αυτά τα προβλήματα, πρέπει να επισημάνουμε,  ότι προέκυψαν από τότε που μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων στους Δήμους, χωρίς βέβαια τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

Ας ελπίσουμε, ότι ο ίδιος δήμαρχος, με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο από τη νέα δημαρχιακή του θητεία, θα προωθήσει την σχετική μελέτη για τις κερκίδες, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι στο Δημοτικό Στάδιο. Διαφορετικά, θα υπογράφει προσωρινές άδειες κάθε λίγο και λιγάκι!

Το Κολυμβητήριο

kolymbitirio

Στο ίδιο και χειρότερο πλαίσιο, βρίσκεται και το Κολυμβητήριο Δράμας. Η προσωρινή άδεια λειτουργίας του έχει ισχύ μέχρι 30 Αυγούστου 2019. Και προφανώς, για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος θα υπογράψει άλλη μια προσωρινή άδεια λειτουργίας.

Το Κολυμβητήριο έχει μεγάλα προβλήματα στατικότητας και ο «Πρωινός Τύπος» έχει δημοσιεύσει αναλυτικά ρεπορτάζ στις 22/2 – 27/2 – 1/3 και 8/3 του 2019, όταν η μελέτη στατικότητας που είχε γίνει από ανάλογο μελετητικό γραφείο, ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

Το συμπέρασμα που είχε βγει από όλη αυτή τη συζήτηση, ήταν βασικά η ανάγκη κλεισίματος του χώρου, καθώς είχε κριθεί ως επικίνδυνος. Μάλιστα, όταν ο ίδιος ο μελετητής είχε ρωτηθεί αν πήγαινε εκεί τα παιδιά του, έδωσε διάρκεια λειτουργίας ενός χρόνου και όχι παραπάνω. «Δεν θα έδινα πάνω από ένα χρόνο περιθώριο αν πήγαινα τα παιδιά μου εκεί», είπε, τονίζοντας ότι η ανακατασκευή του ήταν κάτι περισσότερο από κατεπείγουσα.

Απ’ όσο είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Πρωινός Τύπος», η μελέτη της ανακατασκευής του πρώτου μέρους των κερκίδων και άλλων σημείων έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση. Πράγμα που σημαίνει ότι, ενώ τις επόμενες ημέρες το Κολυμβητήριο θα κλείσει για τις συντηρήσεις της πισίνας, αναμένεται να ανοίξει η νέα χρονιά, χωρίς να υπάρχει τουλάχιστον η ολοκλήρωση της μελέτης.

Προς το παρόν πάντως και ενώ η λήξη της προσωρινής άδεια του Κολυμβητηρίου πλησιάζει, είναι άγνωστο τι θα ακολουθήσει. Ο δήμαρχος δεν προβαίνει σε ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη των μελετών και πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα έργα με τις δημοπρατήσεις κτλ., ενώ ο χρόνος ολοένα και ολοκληρώνεται, καθώς από τους 12 μήνες λειτουργίας που έδινε ο μελετητής, έχουν ήδη περάσει οι πέντε και απομένουν άλλοι 7!!! Θα δώσει προσωρινή άδεια λειτουργίας μετά τον Αύγουστο και μέχρι πότε; Θα έχει να αντιμετωπίσει τα λεγόμενα της αντιπολίτευσης από την 1η Σεπτεμβρίου πού αναλαμβάνει τη νέα δημαρχιακή θητεία του; Πώς θα το χειριστούν οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται εκεί;