Home > νέα > Ο 1ος «Drama Wine Trail» μέσα από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της περιοχής μας

Ο 1ος «Drama Wine Trail» μέσα από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της περιοχής μας

 

Στις 21 Μαΐου

Ο 1ος «Drama Wine Trail» μέσα

από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της περιοχής μας

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Η παρουσίαση του 1ου Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου «Drama Wine Trail», πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σε συνέντευξη τύπου από τους αρμόδιους φορείς, στην αίθουσα «Αυτοδιοίκησης» του Διοικητηρίου Δράμας. Ο αγώνας, έχει φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδα από τις συμμετοχές των αθλητών, θα δοθούν στους Συλλόγους της Δράμας «Λάμψη» και «Αλκυόνη».

Στη συνέντευξη, τοποθετήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, η Δήμαρχος Παρανεστίου, κα. Αλίκη Σωτηριάδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας (ΣΔΥΔ), κ. Δημήτρης Κιόρογλου, ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του ΣΔΥΔ, κ. Γιάννης Αλπίδης,  ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, κ. Γιώργος Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, κ. Λευτέρης Τσελεγκίδης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Ν. Δράμας «Λάμψη», κα. Όλγα Αλαγκιοζίδου, και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη», κα. Μαρία Ξενίδου.

Ο αγώνας, εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Δραμοινογνωσίας» , ενώ αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ανάδειξης των αμπελώνων και των οινοποιείων της Ηδωνικής Γης της Δράμας. Οι δρομείς, θα έχουν την ευκαιρία καθώς θα διανύουν την διαδρομή των 12 χιλιομέτρων, να περάσουν μέσα από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της περιοχής μας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας χαρακτηρίζεται με ήπια χαρακτηριστικά, ενώ απευθύνεται σε όλους τους δρομείς ανεξαρτήτου επιπέδου και ηλικίας.

Το 1ο «Drama Wine Trail», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου, διανύοντας μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Αδριανή Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Πατακάκης μίλησε για την φετινή «Δραμοινογνωσία», στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθεί και ο αγώνας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την σημαντική αναβάθμιση που σημειώνει κάθε χρόνο η διοργάνωση.

Μέσω του αγώνα, όπως υποστήριξε ο κ. Πατακάκης, θα αναδειχθεί η φύση και οι ομορφιές της περιοχής μας, ενώ η διαδρομή γίνεται εξίσου ιδιαίτερη καθώς οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ανάμεσα από αμπελώνες και οινοποιεία της περιοχής μας.

Από την πλευρά της η κα. Σωτηριάδου, στις δηλώσεις της ευχήθηκε ώστε να πραγματοποιηθεί μια επιτυχημένη διοργάνωση, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που βασίζονται στον εθελοντισμό. Παράλληλα, η κα. Σωτηριάδου ανέφερε ότι οι τοπικές κοινωνίες  πρέπει να συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις, σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την υποστήριξη Συλλόγων όπως είναι η «Αλκυόνη» και η «Λάμψη», οι οποίοι προσφέρουν κοινωνικό έργο ύψιστης σημασίας στις μέρες μας.

Παράλληλα, η κα. Σωτηριάδου δήλωσε ότι αποτελεί χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης η στήριξη της επιχειρηματικότητας, μέσα από τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας, ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων τη συμβολή του Δήμου Παρανεστίου στην διεξαγωγή του αγώνα.

 

DSC02643 copy

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας, κ. Δημήτρης Κιόρογλου, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι μια δράση που πραγματικά έχει πάρα πολύ θετικά στοιχεία, με κυριότερο ότι έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Δείχνει ότι οι τοπικοί φορείς στέκονται δίπλα σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη την βοήθεια μας. Είναι πολύ σημαντική η προβολή των τοπικών μας προϊόντων, την οποία και έχουμε ανάγκη. Είναι ένα νέο εγχείρημα αυτός ο αγώνας για την περιοχή μας, το οποίο πιστεύω ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του ΣΔΥ Δράμας, κ. Γιάννης Αλπίδης, έδωσε κάποια στοιχεία σχετικά με τον αγώνα και την διεξαγωγή του, λέγοντας ότι: «Ο αγώνας μπορεί να γίνει θεσμός, και να αναδείξει το στοιχείο του αθλητισμού που έλειπε από την περιοχής μας. Η διαδρομή, στην οποία συνδράμαμε για να χαραχθεί είναι ήπιας δυσκολίας. Προσφέρεται για να τρέξει κάποιος που είναι αθλούμενος ή κάποιος που θέλει απλώς να την περπατήσει. Δεν έχει ιδιαίτερες κλίσεις. Είναι σε ένα τοπίο ιδιαίτερα όμορφο, καθώς οι δρομείς θα περάσουν μέσα από αμπελώνες, και από τρία οινοποιεία, ενώ θα περάσουν και μέσα από κάποια κελάρια οινοποιείων. Παράλληλα, κατά την διαδρομή του αγώνα, θα υπάρχουν σημεία ανεφοδιασμού για τους δρομείς».

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Δράμας

Ο πρόεδρος τους Συλλόγου, κ. Γιώργος Μαυρίδης, στις δηλώσεις του υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Μόλις μας ζητήθηκε η συνδρομή σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, δεν μπορούσαμε σαν Σύλλογος να μείνουμε αμέτοχοι. Θα προσφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας, ώστε να καθιερωθεί αυτός ο αγώνας, αλλά και για την διεξαγωγή του. Οι δρομείς αλλά και οι επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά εδέσματα. Τα κρασιά της περιοχής μας, αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο της οικονομικής ζωής του τόπου μας».

Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου, κ. Λευτέρης Τσελεγκίδης, δήλωσε ότι: «Ως νεοσύστατος Σύλλογος, με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση θα στηρίξουμε αυτό τον αγώνα μιας και έχει διπλό χαρακτήρα, την ανάδειξη του τόπου μας, τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας, αλλά και τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα. Την συγκεκριμένη διαδρομή του αγώνα, την χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο και ως διαδρομή προπόνησης των ποδηλάτων, γνωρίζοντας τις ομορφιές που υπάρχουν».

Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Ν. Δράμας «Λάμψη»

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου, κα. Όλγα Αλαγκιοζίδου, ανέφερε στις δηλώσεις της ότι: «Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός στις μέρες μας, είναι πολύ σημαντικά κοινωνικά αγαθά. Παράλληλα, θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι πολύ όμορφη η διαδρομή στην οποία θα διεξαχθεί ο αγώνας και ελπίζω να την απολαύσουν και οι δρομείς».

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη»

Η πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Μαρία Ξενίδου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Για εμάς είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχουμε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας και ενός πρωτοποριακού αγώνα. Μέσα από αυτό τον αγώνα, σε μια πολύ ξεχωριστή διαδρομή θα να μπορέσουμε να κοινωνικοποιήσουμε και να εντάξουμε για μια ακόμη φορά τα παιδιά μας και τις οικογένειες τους. Μέσα από τη διοργάνωση, θα στείλουμε το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες και να προσφέρει ο καθένας με τον δικό του τρόπο».