Home > νέα > «Ο αγώνας κατά της περιθωριοποίησης του τόπου μας συνεχίζεται!!!» «Πόλη+Ζωή»: Να διέρχεται από τη Δράμα η Σιδηροδρομική Εγνατία!

«Ο αγώνας κατά της περιθωριοποίησης του τόπου μας συνεχίζεται!!!» «Πόλη+Ζωή»: Να διέρχεται από τη Δράμα η Σιδηροδρομική Εγνατία!

«Πόλη+Ζωή»: Να διέρχεται από τη Δράμα η Σιδηροδρομική Εγνατία!

«Ο αγώνας κατά της περιθωριοποίησης

του τόπου μας συνεχίζεται!!!»

Θα ζητηθεί κατεπείγουσα σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

ΔΕΛΤΙΟ Τύπου σχετικά με την εξέλιξη που υπάρχει όσον αφορά τις επαφές των αιρετών της Δράμας με τον γενικό γραμματέα του Υπ. Υποδομών και τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, εξέδωσε χθες η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας «Πόλη+Ζωή».

Στο δελτίο, η δημοτική παράταξη, αναφέρεται στο πρώτο δελτίο που είχε δημοσιεύσει και έγραφε τότε: «Ξεκινώντας θετικά και αισιόδοξα, κάτι που δεν πρέπει να μας λείψει ποτέ, όσο μακρύ κι αν χρειαστεί να είναι το ‘ταξίδι’, αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας να απαιτήσει να διέρχεται από τη Δράμα η Σιδηροδρομική Εγνατία και, καταρχήν, να καλέσει τον αρμόδιο Υπουργό να έρθει να μας πει πώς αντιλαμβάνεται τη θέση της Δράμας στα υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα σιδηροδρομικά δίκτυα».

Ασκώντας κριτική σήμερα μετά από τη συνάντηση με τα στελέχη του Υπ. Υποδομών, η «Πόλη+Ζωή» αναφέρεται στο τι έκανε ή δεν έκανε ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος και γράφει:

[Ο κ. Μαμσάκος, αφού έμεινε άπραγος για 2 σχεδόν μήνες, έκανε ακριβώς τα αντίθετα και από όσα αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, αλλά ακόμη χειρότερα και από όσα ο ίδιος δεσμεύτηκε να πράξει, σύμφωνα με σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Απέδειξε ότι μόνο η ταυτότητά του γράφει Δραμινός, γιατί οι πράξεις του δεν το δηλώνουν. Καθυστερήσεις, συσκέψεις επί συσκέψεων, επικοινωνιακές κινήσεις, με απώτερο στόχο να απογοητευτούν οι Δραμινοί και να εγκαταλειφθεί η Πανδραμινή προσπάθεια να μην χαθεί και το τρένο από τη Δράμα.

Από την πλευρά μας καλούμε τον κ. Μαμσάκο να απαντήσει άμεσα:

Αν επέδωσε το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό και γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενό του;

Αν απέστειλε την πρόσκληση προς τον αρμόδιο υπουργό για να έρθει στη Δράμα και ποια ήταν η απάντησή του;

Γιατί έγινε συνάντηση (Τετάρτη 14/7 ή Πέμπτη 15/7 ή πότε άλλοτε) με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και όχι με τον υπουργό και γιατί εμφανίζεται διαμεσολαβών ο κ. Μπλούχος, δηλωμένος αρνητής και εχθρός της Πανδραμινής διεκδίκησης η Σιδηροδρομική Εγνατία να διέρχεται από τη Δράμα;

Γιατί από τη συνάντηση στο υπουργείο αποκλείστηκαν οι άλλοι Δραμινοί Βουλευτές που έχουν συστρατευθεί στον αγώνα μας η Σιδηροδρομική Εγνατία να διέρχεται από τη Δράμα; Επιλέχτηκαν μόνο ‘βολικοί’ συνομιλητές;

Γιατί οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, μέσω διαρροών ή με μισόλογα, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ενημέρωση; Δεν γνωρίζουν ότι από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ήδη έχει απορριφθεί η εναλλακτική πρόταση που τους παρουσιάστηκε; Λειτουργούν ως λαγοί για να διαμορφώσουν ανάλογο κλίμα ή τους το επέβαλε η κομματική ιεραρχία και πειθαρχία;

Ο αγώνας η Σιδηροδρομική Εγνατία να διέρχεται από τη Δράμα συνεχίζεται και δεν θα εγκαταλειφθεί !

Γιατί είναι δίκαιος !

Δεν θα χάσουμε και το τρένο !

Η παράταξή μας, από κοινού με την παράταξη ‘Αυτοδιοίκηση Πολιτών’ και όποια άλλη παράταξη το επιθυμεί, θα καταθέσει άμεσα αίτημα κατεπείγουσας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για να ενημερωθούμε όλοι επίσημα και να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.]