Home > Αθλητικά > Ο Δραμινός Αλέξανδρος Γρηγοριάδης στην Εθνική Ομάδα για το Ευρωπαϊκό- Μιλούν στον «Π.Τ.» ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης και ο προπονητής του Σωτήρης Κεχαγιάς

Ο Δραμινός Αλέξανδρος Γρηγοριάδης στην Εθνική Ομάδα για το Ευρωπαϊκό- Μιλούν στον «Π.Τ.» ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης και ο προπονητής του Σωτήρης Κεχαγιάς

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών Κ18

Ο Δραμινός Αλέξανδρος Γρηγοριάδης

στην Εθνική Ομάδα για το Ευρωπαϊκό

Μιλούν στον «Π.Τ.» ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης και ο προπονητής του Σωτήρης Κεχαγιάς

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Η Εθνική Ομάδα που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών Κ18 συγκροτήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού. Η αποστολή αποτελείται από 25 Αγόρια και 25 Κορίτσια, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεχωρίσουν στη διοργάνωση που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου. Η χρονιά ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για τους αθλητές και τις αθλήτριες της συγκεκριμένης κατηγορίας, που καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ανάμεσα στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας, θα βρίσκεται και ο Δραμινός Αλέξανδρος Γρηγοριάδης αθλητής του ΣΚΑ Δράμας. Ο Δραμινός αθλητής, θα αγωνιστεί στο Ακόντιο, και στην Ιερουσαλήμ θα πάει μαζί με τον Δραμινό προπονητή του Σωτήρη Κεχαγιά, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος στο Ακόντιο στην κατηγορία του.

Να θυμίσουμε πως τον τελευταίο χρόνο, ο Δραμινός αθλητής, Αλέξανδρος Γρηγοριάδης, προπονείται εκτός Δράμας, λόγω εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» και συγκεκριμένα στο Δοξάτο και στην Ελευθερούπολη. Στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας, ο αθλητής δουλεύει την τεχνική του υπό την καθοδήγηση του προπονητή του, Σωτήρη Κεχαγιά. Ο Αλέξανδρος μίλησε στον «Π.Τ.» και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και την ανυπομονησία του να συμμετάσχει σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, όπου θα βρεθούν οι κορυφαίοι αθλητές.

«Νιώθω ωραία και μεγάλο ενθουσιασμό που θα συμμετάσχω με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι να πετύχω μια μεγάλη βολή, ακόμη και να κυνηγήσω νέο ρεκόρ μέσα από καλές βολές. Διανύω μια καλή χρονιά, έχοντας ένα ρεκόρ – το τρίτο στον κόσμο – και ευελπιστώ να συνεχίσω έτσι, καθώς νιώθω σωματικά καλά. Σίγουρα αν είχαν ολοκληρωθεί εγκαίρως οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο, η προπόνησή μου θα ήταν καλύτερη. Έχω επικεντρωθεί στο στόχο μου για μία μεγάλη βολή σε μία σπουδαία διοργάνωση και γι’ αυτό προπονούμαι καθημερινά. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά και είμαι σίγουρος ότι θα φέρω ένα μετάλλιο για την Ελλάδα».

Στον «Π.Τ.» μίλησε και ο προπονητής Ρίψεων του ΣΚΑ Δράμας, Σωτήρης Κεχαγιάς, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Αλέξανδρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα ο κ. Κεχαγιάς ανέφερε πως ήταν μία δύσκολη μεν χρονιά, η οποία όμως έφερε μεγάλες επιτυχίες και χαρές σε ωραίες διοργανώσεις. Ο Αλέξανδρος κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, το σχολικό πρωτάθλημα, το διασυλλογικό πρωτάθλημα και βγήκε τρίτος στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και εκεί που εστιάζουμε είναι ο προκριματικός, ώστε να μπούμε στους 12 καλύτερους. Ακολούθως αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να πετύχουμε μια μεγάλη βολή, που θα μας δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Ο Αλέξανδρος έχει δουλέψει σκληρά φέτος και έχει αποδείξει ότι αν βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να πετύχει μεγάλη βολή».

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 ξεκινάει τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ με τη χώρα μας να μετέχει στη διοργάνωση με συνολικά 50 αθλητές και αθλήτριες.

Η χώρα μας διαθέτει αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας, που έχουν δείξει το προηγούμενο διάστημα πως είναι ικανοί να διεκδικήσουν τη διάκριση στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας. Η ομάδα ταξίδεψε για την Ιερουσαλήμ το Σάββατο σε δύο γκρουπ, με το δεύτερο να φτάνει στον προορισμό του με καθυστέρηση, καθώς είχε βλάβη το αεροπλάνο.

Τα μέλη της αποστολής μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σήμερα την πρώτη τους προπόνηση στις εγκαταστάσεις των αγώνων, ενώ αύριο θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους 25 αθλητές και αθλήτριες μας. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει μόνο προκριματικούς από τους οποίους όπου τα μέλη της αποστολής μας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν την πρόκριση τους, στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν γνωστά τα startlist ανά αγώνισμα

Το πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας
Δευτέρα (3/4)

08.15 2.000 μ. στιπλ (Γ) πρ. Κιούλου
08.25 Ύψος (Γ) πρ. Μιχαηλίδου
08.35 Επί κοντώ (Α) πρ. Κριαράς
08.45 1.500 μ. (Γ) πρ. ΧατζηπαναγιώτουΓκιβιζίνη
09.05 Σφυροβολία (Γ) πρ. Τζατζιμάκη, Φιλίππου
09.45 100 μ. εμπ. 7αθλο Λογοθέτη
10.40 Ύψος 7αθλου Λογοθέτη
10.45 400 μ. (Γ) πρ. Ίβιτς, Νατσιοπούλου

Απόγευμα
17.00 Ακοντισμός (Α) πρ. α΄γκρουπ Γρηγοριάδης
17.10 110 μ. εμπ. (Α) πρ. ΚοτταρίδηςΜπεσσόνυ
17.45 100 μ. εμπ. (Γ) πρ. ΑντωνιάδηΒιδούρη
18.00 Σφαιροβολία 7αθλου Λογοθέτη
18.08 Ακοντισμός (Α) πρ. β΄γκρουπ Γρηγοριάδης
18.30 100 μ. (Α) πρ. ΤάσσηςΜπούρας
18.50 Τριπλούν (Γ) πρ. Γκαναρά, Θεοχαρίδου
18.59 100 μ. (Γ) πρ. Ντούγκου
19.28 Δισκοβολία (Α) πρ. Α΄γκρουπ ΠαπαδόπουλοςΛυμπερόπουλος
19.45 800 μ. (Γ) πρ. Σταυριανού
20.20 1.500 μ. (Α) πρ. Γεωργίου, Γιαννακόπουλος
20.35 Δισκοβολία (Α) πρ. Α΄γκρουπ Παπαδόπουλος, Λυμπερόπουλος
20.45 200 μ. 7αθλου Λογοθέτη