Home > Νέα > Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας στηρίζει την ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δράμας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας στηρίζει την ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δράμας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας στηρίζει

την ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Συνδέσμου

Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δράμας

«Κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, όπως λέει ο απλός λαός»

 

 

Την απόλυτη στήριξή του στην ανακοίνωση – διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Ν. Δράμας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για επέκταση της μηδενικής ή μειωμένης συμμετοχής σε διαγνωστικές εξετάσεις για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων ακόμη κι αν επιλέξουν να κάνουν τις εξετάσεις τους σε συμβεβλημένο ιδιωτικό εργαστήριο, χωρίς όμως, παράλληλα, την αύξηση των σχετικών κονδυλίων. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Ι.Σ. Δράμας «κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».

Στο δελτίο τύπου μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος καταλήγει κάνοντας μία πρόταση, σύμφωνα με την οποία, όποιος επιθυμεί και θέλει τη δωρεάν εξέταση των ασθενών, να δίνει ένα κουπόνι αξίας ίσης με τις εξετάσεις, προκειμένου οι ασθενείς να πηγαίνουν με αυτό δωρεάν όπου επιθυμούν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας αναφέρει συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου:

[Ο Ιατρικός Σύλλογος  Δράμας με θλίψη διαπιστώνει ότι ο τομέας της υγείας των πολιτών πηγαίνει από το “κακό στο χειρότερο” με αποκλειστική υπαιτιότητα της κυβέρνησης της χώρας.

Το Υπουργείο Υγείας στηριζόμενο σε δογματικές αντιλήψεις του παρελθόντος, που απέτυχαν παταγωδώς όπου εφαρμόστηκαν, προσπαθεί να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο προεκλογικά συμφέροντα, μεταθέτοντας τις ουσιαστικές ευθύνες περί του κοινωνικού κράτους στις πλάτες άλλων και συγκεκριμένα των ιατρών. Φτάνει πια ο “λαϊκισμός” εις βάρος των ιατρών. Δεν φταίει γενικώς η υγεία για την δική τους ανικανότητα. Η μόνη ειλικρινής και συνετή ενέργεια προς την σωστή κατεύθυνση είναι η περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών. Όλες οι υπόλοιπες υποκρύπτουν στασιμότητα, δολιότητα και αχαλίνωτο δογματισμό.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων για όλα τα επίπεδα υγείας (πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια-τριτοβάθμια κ.τ.λ.);

Όλοι γνωρίζετε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας πρότεινε  στο Υπουργείο Υγείας και σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, να  έρθουν στην Δράμα προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση στα θέματα υγείας της περιοχής μας, έχοντας όμως κεντρική ιδέα την αξιοπρέπεια ασθενών και ιατρών. Δεν ευθυνόμαστε λοιπόν, αν απέτυχε παταγωδώς η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε το υπουργείο στην απελπισία του να προσπαθεί να υποβαθμίσει τον ρόλο του ιατρού στην υγεία, μαγειρεύοντας λύσεις πρωτοφανείς: π.χ. πρόληψη-εποχιακά εμβόλια στα φαρμακεία κ.τ.λ. Φοβούμεθα ότι ίσως σε λίγο ενεργοποιήσουν και τις συμπαθείς “καφετζούδες” του παρελθόντος για την πρόβλεψη στο μέλλον  της υγείας των ασθενών.

Προ διημέρου, συνεχίζοντας τα υποχθόνια σχέδιά των, ανέθεσαν την δωρεάν εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων και γενικώς τον έλεγχο των ασθενών με χρόνιες παθήσεις και στους ιδιώτες ιατρούς- εργαστηριακούς, χωρίς όμως ταυτόχρονη αύξηση των κονδυλίων του κράτους για τον τομέα αυτών.  Δηλαδή “κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα” όπως λέει ο απλός λαός.

Γι αυτό ως Ιατρικός Σύλλογος Δράμας στηρίζουμε πλήρως την ανακοίνωση-διαμαρτυρία του συνδέσμου ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών  Ν. Δράμας.

Προκειμένου να γίνει κατανοητό από όλους, προτείνουμε στην κυβέρνηση, η οποία όπως λέει επιθυμεί και θέλει την δωρεάν εξέταση των ασθενών, να δίνει σε κάθε ασθενή των ανωτέρω κατηγοριών, ένα κουπόνι αξίας ίσης με τις εξετάσεις που δικαιούνται και οι ασθενείς να πηγαίνουν με αυτό δωρεάν όπου επιθυμούν (δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα).

      Είναι καιρός πια να γίνει φανερό σε όλον τον κόσμο, ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι υποκρίνονται].