Home > Αθλητικά > Ο Πανδραμαϊκός τερμάτισε στην 5η θέση και οι Αμπελόκηποι πρωταθλητές στην Α’ Ερασιτεχνική-Οριστική διακοπή σε Γ΄ Εθνική και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ο Πανδραμαϊκός τερμάτισε στην 5η θέση και οι Αμπελόκηποι πρωταθλητές στην Α’ Ερασιτεχνική-Οριστική διακοπή σε Γ΄ Εθνική και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Οριστική διακοπή σε Γ΄ Εθνική και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ο Πανδραμαϊκός τερμάτισε στην 5η θέση και

οι Αμπελόκηποι πρωταθλητές στην Α’ Ερασιτεχνική

 

Οριστική διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας στη Γ΄ Εθνική, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις Κυπέλλου των Ε.Π.Σ. αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίασή της, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η απόφαση ελήφθη για «λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας των ποδοσφαιριστών από την πανδημία του κορωνοϊού». Διευκρινίζεται ότι επικυρώνονται όλες οι βαθμολογίες ως την ημερομηνία διακοπής, ενώ στις Ε.Π.Σ. παρέχεται το δικαίωμα τροποποίησης των προκηρύξεών τους.

Οι αποφάσεις τις ανόδους και τους υποβιβασμούς στη Γ΄ Εθνική θα ληφθούν προσεχώς, ενώ η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ αναφέρεται και στην διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ.

Έτσι, ο Πανδραμαϊκός τερματίζει στην 5η θέση της Γ’ Εθνικής, ενώ ο Πανσερραϊκός είναι ο πρωταθλητής του Α’ Ομίλου. Τοπικά, οι Αμπελόκηποι είναι οι πρωταθλητές της Α’ Ερασιτεχνικής που θα ανέβουν κατηγορία, ενώ δικαίωμα ανόδου θα έχει ο Βώλακας, σε περίπτωση που αρνηθούν οι Αμπελόκηποι. Βάσει της βαθμολογίας και της προκήρυξης, οι δύο ομάδες που υποβιβάζονται είναι το Φωτολίβος και ο Αρκαδικός, ενώ οι δύο ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορία είναι οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ομίλων, Άγιος Αθανάσιος και Ξηροπόταμος. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, οι ΕΠΣ έχουν το δικαίωμα τροποποίησης των προκηρύξεών τους και σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Τ.», η ΕΠΣ Δράμας θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της κατηγορίας χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα καθώς το πρωτάθλημα είχε δρόμο μπροστά του, ενώ οι δύο ομάδες θα ανέβουν κανονικά από τη Β’ Κατηγορία.

Ο κυπελλούχος για το 2020 της ΕΠΣ Δράμας θα προκύψει μετά από κλήρωση ανάμεσα στους Αμπελόκηπους και τον Πανδραμαϊκό.

Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου. Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1. Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.

Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.

Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.

Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21».

 • Στην Γ Εθνική θα ανεβεί η πρώτη ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ανώτερη κατηγορία της κάθε ένωσης.
 • Αν μια ομάδα δεν θελήσει να συμμετάσχει στη Γ Εθνική τότε θα μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή η επόμενη. Αν και αυτή δε θελήσει δεν θα προταθεί στη 3η να συμμετάσχει (προσοχή εδώ υπάρχει διαφοροποίηση).
 • Για τις τοπικές κατηγορίες (ανόδους, υποβιβασμοί) θα αποφασίσει η Ε.Ε. της κάθε ένωσης.
 • Δε θα γίνουν τελικοί κυπέλλου των ΕΠΣ. Η συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδας 2020-21 θα εξαρτηθεί με κλήρωση των δύο φιναλίστ. Σε περίπτωση που η ομάδα που θα κληρωθεί δεν επιθυμεί την συμμετοχή της στο κύπελλο Ελλάδος, τότε αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής η άλλη φιναλίστ ομάδα.
 • Πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ανεβούν από τη Γ Εθνική και οι 8 πρωτοπόροι. Αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτό όμως από την ανώτερη κατηγορία. Έτσι όπως είναι τα πράγματα φαίνεται ότι θα γίνει συνένωση SL2 και FL σε δύο ομίλους των 17 ομάδων (Βόρειος και Νότιος), αλλά αυτά δεν είναι θέμα της ΕΠΟ οπότε εκκρεμεί.
 • Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό από τη Γ Εθνική στο τοπικό δεν πάρθηκε οριστική απόφαση αλλά μάλλον θα υποβιβαστούν αυτοί που μαθηματικά είχαν ήδη υποβιβαστεί και φυσικά οι ομάδες που αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Παραθέτουμε παρακάτω τις τελικές βαθμολογίες στη Γ’ Εθνική, αλλά και στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία της Γ’ Εθνικής

 1. Πανσερραϊκός 58
 2. Νέστος Χρυσούπολης 44
 3. Απόλλων Παραλιμνίου 40
 4. Αετός Οφρυνίου 38
 5. Πανδραμαϊκός 37
 6. Άρης Αβάτου 34
 7. Δόξα Κάτω Καμήλας 33
 8. Ένωση Αλεξανδρούπολης 30
 9. Ορφέας Ξάνθης 26
 10. Κεραυνός Πέρνης 15
 11. Κιλκισιακός 13
 12. Ηρακλής Νέου Ζυγού 10
 13. Δόξα Θεολόγου Ποτού 9

Η βαθμολογία της Α’ ΕΠΣ

ΑE Αμπελοκήπων             46

Δόξα Βώλακα    41

ΑE Κυργίων        38

Γ.Σ. Προσοτσάνης            34

Δόξα Πετρούσας             32

ΑΕ Καλαμπακίου             29

Ακρίτας Νευροκοπίου   25

ΠΑΟΠ Ν. Αμισού              24

ΑΕ Κ. Βρύσης     24

Ορφέας Χωριστής           20

Φίλιπποι Δοξάτου           16

Εθν. Αστέρας Καλλιφύτου           14

Άρης Φωτολίβους           13

Κεραυνός Αρκαδικού    8

Η βαθμολογία του Α’ Ομίλου της Β’ Εθνικής

Μ. Αλέξανδρος Αγ. Αθανασίου                39

Δόξα Αντώνης Καστρινός            32

Άρης Καλαμώνα              31

Ηρακλής Μαυροβάτου                 29

Άρης Μικροχωρίου         29

Απόλλων Ν. Σεβάστειας               23

ΓΣ Φίλιππος Δράμας       23

Άρης Φτελιάς    20

Ηρακλής Αδριανής         17

Απόλλων Νεροφράκτη                 17

Κεραυνός Μοναστηρακίου        1

ΠΑΟ Προαστείου             -1

Η βαθμολογία του Β’ Ομίλου της Β’ Εθνικής

Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου   44

Αστέρας Κουδουνίων    41

Ακρίτας Ν. Κρώμνης       35

Δόξα Μικρόπολης           31

Μ. Αλέξανδρος Γραμμένης         25

Μακεδονικός Αλιστράτης           23

ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Β          21

Δόξα Μικροκλεισούρας               15

Δόξα Κ. Βροντούς            15

Δόξα Σιταγρών                 13

Ελπίδα Κ. Αγρού              4

Αετοί Λευκογείων           -2