Home > νέα > Ο Ροταριανός Όμιλος Δράμας στην υπηρεσία του ανθρώπου Ο Πρόεδρος του ΡΟΔ, κ. Τελλίδης μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο Ροταριανός Όμιλος Δράμας στην υπηρεσία του ανθρώπου Ο Πρόεδρος του ΡΟΔ, κ. Τελλίδης μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο Ροταριανός Όμιλος Δράμας

στην υπηρεσία του ανθρώπου

Ο Πρόεδρος του ΡΟΔ, κ. Τελλίδης μιλάει στον «Π.Τ.»

 

Είμαστε όμιλος ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος με τα έργα του προλαμβάνει την ανάγκη για φιλανθρωπία

Της  Στέλλα Σταυρίδου

Σ’ ένα περίπου χρόνο ο Ροταριανός Όμιλος Δράμας θα συμπληρώσει 60 χρόνια άοκνης προσφοράς στην τοπική μας κοινωνία. Πριν λίγους μήνες o οδοντωτός τροχός – ο οποίος απεικονίζεται στο έμβλημα του Ρόταρυ διεθνώς – γύρισε και την προεδρία ανέλαβε ο μέχρι πρότινος γραμματέας του Ομίλου, Μιλτιάδης Τελλίδης, ασφαλιστικός σύμβουλος  της εταιρείας Generalli Hellas.

ROD3

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΡΟΔ, κ. Τελλίδη,  προκειμένου να μας μιλήσει για τις δράσεις που προγραμματίζει ο όμιλος για τη νέα ροταριανή χρονιά, αλλά και γι’ αυτές που ήδη έχει ολοκληρώσει με επιτυχία.

Το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο του Ροταριανού Ομίλου, η αλήθεια είναι, ότι ποτέ δεν επιδιώχθηκε να «προβληθεί», αφού σκοπός των μελών  του Ομίλου ήταν πάντα η προσφορά ειλικρινούς βοήθειας προς τους συνανθρώπους τους που την είχαν ανάγκη με σεβασμό και ανιδιοτέλεια.

Με δεδομένο τον πρωταρχικό στόχο του Ροταριανού Ομίλου Δράμας να μπει σε μια τροχιά εξωστρέφειας, ο Πρόεδρος του ΡΟΔ, κ. Τελλίδης θέλησε να μας μιλήσει ενδεικτικά για τις δράσεις του ομίλου, ενώ μας επεσήμανε, μετά από σχετική μας ερώτηση, πως οι πόρτες του ΡΟΔ είναι πάντα ανοιχτές για όποιον συμπολίτη μας νιώθει την ανάγκη για υψηλή υπηρεσία και προσφορά στην παγκόσμια, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

ROD4

  • Πρόσφατα κ. Τελλίδη, αναλάβατε την προεδρία του Ροταριανού Ομίλου Δράμας. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το πρόγραμμα δράσης που έχετε σχεδιάσει για τη νέα χρονιά;

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υπηρετώ τον ροταριανό όμιλο Δράμας από τη θέση του προέδρου.

Ενός ομίλου ο οποίος έχει ιστορία, παρελθόν , παρόν και μέλλον.

Από τον Οκτώβριο του 1958 που χτύπησε για πρώτη φορά η καμπάνα της πρώτης συνεστίασης κοντεύουν να περάσουν 60 ολόκληρα χρόνια.

Όπως όλοι οι προκάτοχοι μου έτσι και εγώ μαζί με όλα τα μέλη του ομίλου, αφιερώνουμε το χρόνο μας, χρήματα και διάθεση για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των συνανθρώπων μας στην τοπική κοινωνία.

Λόγω της φύσης της επαγγελματικής μου ιδιότητας, έχω μάθει να αμείβομαι από το αποτέλεσμα των πράξεών μου και όχι από αυτά που δηλώνω ότι θα κάνω… Επιτρέψτε μου λοιπόν να επαναλάβουμε τη συνάντησή μας μετά το πέρας της θητείας μου, όπου εκεί θα μπορώ να σας πω με λεπτομέρεια τις δράσεις που θα έχουμε υλοποιήσει.

Στόχος μας είναι να γίνουν γνωστά όλα τα έργα μας – μικρά ή μεγάλα – στην τοπική κοινωνία, κάτι που δεν έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, στον βαθμό που θα έπρεπε.

Πρώτο μας μέλημα είναι η εξωστρέφεια. Να γίνει γνωστό στην κοινωνία της Δράμας, του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Το έργο μας έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και όχι φιλανθρωπικό. Είμαστε όμιλος ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος με τα έργα του προλαμβάνει την ανάγκη για φιλανθρωπία.

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους άλλους Ομίλους της Περιφέρειας;

Έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε άλλους ομίλους της περιφέρειας μας καθώς και στο εξωτερικό, επισκέψεις οι οποίες θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα με στόχο την ροταριανή συναδέλφωση.

Στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων θα γίνουν ομιλίες – εκδηλώσεις με σκοπό και στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για το μεγαλύτερο έργο που υποστηρίζει το ρόταρυ παγκοσμίως, για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας. Το διεθνές ρόταρυ μαζί με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates είναι οι μεγαλύτεροι αρωγοί στον αγώνα για να δοθεί οριστικό τέλος αυτής της ασθένειας, της πολιομυελίτιδας.

Την άνοιξη του 2018 ο ΡΟΔ θα είναι παρών στις εκδηλώσεις της Δραμοινογνωσίας, για τις οποίες λεπτομέρειες και ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αρχές του έτους 2018.

ROD2

  • Τι είναι το Ροταρυ για τους Ροταριανούς και τι για την κοινωνία, εν προκειμένω, για τη δραμινή κοινωνία;

Για όλους εμάς τους ροταριανούς ,το Rotary αποτελεί την ύψιστη πράξη υπηρεσίας προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο μας.

Για την κοινωνία και ειδικότερα την δραμινή κοινωνία αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη – φορέα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Ένας όμιλος ο οποίος έχει καταγράψει μεγάλα άλλα και μικρότερα έργα κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα όλα αυτά τα χρόνια της πολύ έντονης και ζωντανής παρουσίας του στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

 

  • Στο κομμάτι της ανθρωπιστικής προσφοράς, θα μπορούσατε ενδεικτικά να μας αναφέρετε παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Ροταριανός Όμιλος Δράμας;

Ο όμιλος μας, ιστορικός μεν άλλα δεν έχει την οικονομική ευρωστία άλλων μεγαλύτερων ομίλων μεγάλων αστικών κέντρων, συγκεντρώνει χρήματα από τα μέλη του ή το ταμείο του.

Παρ’ όλα αυτά όμως προσπαθεί και κάνει παρεμβάσεις τοπικού άλλα και παγκοσμίου χαρακτήρα.

Θα σας αναφέρω πρόσφατες δράσεις και παρεμβάσεις οι οποίες είχαν άμεσες συνέπειες στην τοπική μας κοινωνία.

Η αγορά συριγγών για το νοσοκομεία της Δράμας, καθώς και για τον Δήμο της πόλης για τον εμβολιασμό Ρωμά.

Η αγορά τροφίμων και κρέατος για το συσσίτιο της Μητρόπολης τα Χριστούγεννα, η αγορά παιχνιδιών για τα παιδιά στο ειδικό σχολείο επίσης τα Χριστούγεννα.

Για το ίδρυμα χρονίων παθήσεων αγοράστηκαν σεντόνια καθώς και μηχανήματα για το φυσιοθεραπευτήριο τους.

Επίσης θεωρούμε πολλή σημαντική την παρέμβαση – οικονομική στήριξη μας, επί σειρά ετών, σε αριστούχους τελειόφοιτους, των οποίων οι οικογένειες ήταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Η δράση μας πέρσι τον Νοέμβριο στο παρθένο δάσος του Φρακτού, όπου συμμετείχαν και ροταριανοί από άλλους ομίλους της περιφέρειας μας, έδωσε την ευκαιρία σε φίλους από άλλους νομούς να γνωρίσουν την μοναδική ομορφιά αυτής της γωνιάς του νομού μας και παράλληλα συγκεντρώθηκε σοβαρό ποσό το οποίο δόθηκε στο μεγαλύτερο έργο μας ,αυτό της καταπολέμησης της πολιομυελίτιδας. END POLIO !!!

 

  • Τι θα λέγατε σε κάποιον συμπολίτη μας που ενδιαφέρεται να ενταχθεί στη ροταριανή οικογένεια;

Οι συνεστιάσεις μας γίνονται κάθε Τρίτη και όλον το χρόνο, στο ξενοδοχείο Hydrama Grant Hotel στις 21.00.

Οποιοσδήποτε επαγγελματίας και συμπολίτης μας νιώθει την ανάγκη για υψηλή υπηρεσία και προσφορά στην παγκόσμια κοινωνία γενικά άλλα και στην τοπική κοινωνία ειδικότερα, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές….

Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου ή με τον γραμματέα του ομίλου, Χρήστο Οικονομίδη για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας