Home > Πρώτο Θέμα > Οι Δραμινοί μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 86ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» Το  Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Οι Δραμινοί μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 86ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» Το  Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Οι Δραμινοί μαθητές και μαθήτριες

που διακρίθηκαν στον 86ο Πανελλήνιο

Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ»

Το  Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ επιτυχίες κατέγραψαν Δραμινοί μαθητές και μαθήτριες στον 86ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η Δράμα, έχει να παρουσιάσει κάθε χρόνο μια αξιόλογη συμμετοχή στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας .

Σε μια περίοδο που η εκπαιδευτική κοινότητα αναζητά πρότυπα προσπάθειας και αριστείας, τα αποτελέσματα του 86ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» φέρνουν χαμόγελα υπερηφάνειας στον Νομό Δράμας. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται από την (ΕΜΕ), αποτελεί το πρώτο και καθοριστικό σκαλοπάτι για την ανάδειξη των κορυφαίων μαθηματικών μυαλών της χώρας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα.

Ο 86ος Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο ΘΑΛΗΣ» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025 και από την πρώτη αυτή φάση περνούν συνολικά 17 μαθητές από το Νομό Δράμας στην επόμενη φάση «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», η οποία μάλιστα θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα, οι μαθητές και μαθήτριες που προκρίνονται στη δεύτερη φάση είναι:

Β’ Γυμνασίου

Γλάβα Μαρίλια – 1ο Γυμνάσιο Δράμας

Γεωργιάδου Ζωή – 1ο Γυμνάσιο Δράμας

Γαλανός Κωνσταντίνος – 2ο Γυμνάσιο Δράμας

Γρηγοριάδης Μιχάλης-Κωνσταντίνος – 4ο Γυμνάσιο Δράμας

Θεοδοσιάδης Γιάννης – 1ο Γυμνάσιο Δράμας

Θεοχάρη Ζωή – Μουσικό Σχολείο Δράμας

Παναγιωτοπούλου Κατερίνα – Γυμνάσιο Καλαμπακίου

Παπαδοπούλου  Βασιλική – 1ο Γυμνάσιο Δράμας

Πουλόπουλος Δημήτρης – 1ο Γυμνάσιο Δράμας

Σιρλαντζή  Βικτώρια 1ο Γυμνάσιο Δράμας

Γ΄ Γυμνασίου

Ανδρώνη Μαρία – Μουσικό Σχολείο Δράμας

Ζωσιμάδης Γιώργος – 6ο Γυμνάσιο Δράμας

Ιωαννίδου Βασιλική – Μουσικό Σχολείο Δράμας

Τσολακίδου  Ευγενία Ελένη –  1ο Γυμνάσιο Δράμας

Β΄ Λυκείου

Κωνσταντινίδης  Παύλος – 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας

Γ’ Λυκείου

Μαχαιρίδου Μαρούλα – Γενικό Λύκειο Δοξάτου

Οικονομίδης Ραφαήλ-Άγγελος – 4ο Γενικό Λύκειο

Να σημειωθεί ότι τα ονόματα είναι με αλφαβητική σειρά όπως ανακοινώνονται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και μετέχουν μαθητές από τη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και τις Α΄, Β΄ και Γ’  τάξη του Λυκείου.

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν καρπό της μεθοδικής προετοιμασίας, της αγάπης των μαθητών για τα μαθηματικά και της στήριξης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των οικογενειών τους. Οι επιτυχόντες προκρίνονται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στον 86ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026.

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», θα κληθούν να διαγωνισθούν στην 43η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, για να επιλεγεί, μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 43η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (3-8 Μαΐου 2026, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα), στην 67η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (10-20 Ιουλίου 2026, Σαγκάη, Κίνα), στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (3ο δεκαήμερο Ιουνίου 2026, Ρουμανία) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (9-15 Απριλίου 2026, Μπορντώ, Γαλλία).