Home > Πρώτο Θέμα > Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ευκαιρία για τους καταναλωτές να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους-Δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδη

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ευκαιρία για τους καταναλωτές να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους-Δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδη

Από Τρίτη 3 έως 14 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

ευκαιρία για τους καταναλωτές

να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους

Δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδη – «Η ακρίβεια που υπάρχει έχει περιορίσει αρκετά την καταναλωτική δυνατότητα του κόσμου»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΚΕΙ που η αγορά, το λιανεμπόριο δηλαδή, πήγαινε να σηκώσει κεφάλι στις αρχές του 2020, μετά από μια δύσκολη οικονομική δεκαετία του 2010 και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δείκτες θα ήταν ανεβασμένοι, ήρθε η πανδημία του Covid-19 και μέσα σε μια νύχτα, άλλαξαν τα πάντα.

Γεγονός είναι ότι οι ζωές όλων μας άλλαξαν μονομιάς. Μεγάλες αλλαγές όμως επήλθαν και στο εμπόριο και κυρίως στο λιανεμπόριο και στα καταστήματα της πόλης μας. Οι επαναλαμβανόμενες καραντίνες σε όλους τους χώρους και στα καταστήματα λιανεμπορίου, οδήγησαν τις επιχειρήσεις αυτές σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς. Η συνεχής μείωση του τζίρου τους, οδήγησε σε ενισχυτικά μέτρα με τις γνωστές σε όλους μας επιστρεπτέες προκαταβολές, κάποιες επιχειρήσεις από αυτές αναγκάστηκαν να πωλούν μέσω διαδικτύου, ενώ τα ειδικά υγειονομικά μέτρα, άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την καταναλωτική κουλτούρα.

Στη Δράμα, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη από κάθε άλλη πόλη στη χώρα. Τα συνεχή προβλήματα και τα επαναλαμβανόμενα υγειονομικά μέτρα, μείωσαν αισθητά την πελατειακή κίνηση στην αγορά, καθώς φυσικά και τους τζίρους των καταστημάτων.

Το 2021 έφυγε, χωρίς ο Δεκέμβριος να προσδώσει κάποια αισιοδοξία στην αγορά της Δράμας. Όπως δήλωνε στις αρχές Ιανουαρίου στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδης, τα μηνύματα κατά τις ημέρες των εορτών δεν ήταν ευχάριστα: «Δεν δηλώνουμε ευχαριστημένοι. Είναι από τις χειρότερες χρονιές το 2021, ίσως η χειρότερη».

Και δυστυχώς, ούτε οι χειμερινές εκπτώσεις βοήθησαν την αγορά της Δράμας, μιας και τότε η κατανάλωση ήταν φοβερά υποτονική αν και υπήρχαν ιδιαίτερα δελεαστικές προσφορές.

Ο ενδιάμεσες εκπτώσεις Μαΐου

Στο σήμερα, από την ερχόμενη Τρίτη 3 μέχρι και το Σάββατο 14 Μαΐου, θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις της αρχής της θερινής περιόδου. Όπως είναι γνωστό, είναι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και οι καταστηματάρχες της πόλης μας, περιμένουν να δουν τους καταναλωτές να ενισχύουν την αγορά.

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος», η αγορά της Δράμας πέρασε δύσκολες μέρες κατά την περίοδο του Πάσχα, μιας και η καταναλωτική κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η αγορά της Δράμας έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα με την πανδημία και τις περιόδους καραντίνας και μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Οι Δραμινοί έμποροι πίστευαν ότι η πασχαλινή περίοδος θα μπορούσε να δώσει μια οικονομική ώθηση, παρ’ όλα αυτά, οι ελπίδες δεν ευοδώθηκαν.

Ήδη, τα μαγαζιά περνούν πλέον στην θερινή περίοδο και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου, θα μπορούσαν να δώσουν μια μικρή ώθηση ώστε η θερινή περίοδος να ξεκινήσει με αισιόδοξα μηνύματα.

Σκουλίδης: Γενικώς είναι δύσκολα τα πράγματα

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδης, κάνει γνωστό ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν από 3 έως 14 Μαΐου, ενώ προτείνεται η αγορά της Δράμας να παραμείνει ανοικτή την Κυριακή 8 τρέχοντος, από τις 11.00 έως και 15.00.

Τονίζει ακόμα ο ίδιος, ότι «στην αγορά της Δράμας θα υπάρχουν ικανοποιητικά ποσοστά εκπτώσεων, που δεν είναι βέβαια όπως εκείνα που συναντάμε στο τέλος της σεζόν όπως Φεβρουάριο και Ιούλιο – Αύγουστο, αλλά παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια κινητικότητα στην αγορά, ώστε ο καταναλωτής να επισκεφτεί τα μαγαζιά μας και να καλύψει τις ανάγκες του».

Απαντώντας στην ερώτηση για το κατά πόσο είναι αισιόδοξος, σημειώνει ότι «γενικώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Η αγορά δεν κινήθηκε καλά κατά την περίοδο του Πάσχα. Ελπίζουμε πάντα ότι θα έχουμε μια αναθέρμανση. Η ακρίβεια που υπάρχει έχει περιορίσει αρκετά τη δυνατότητα του κόσμου να μπορέσει να καταναλώσει, παρ’ όλα αυτά ευελπιστούμε ότι υπάρχουν κίνητρα, υπάρχει όφελος για τον καταναλωτή και ελπίζουμε να επισκεφτεί τα καταστήματα της Δράμας και να ενισχύσει τον τζίρο τους και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του».

Ερωτώμενος για το τι πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία ώστε να αλλάξει η όλη κατάσταση, ο κ. Σκουλίδης εξηγεί ότι «στη συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο έξοδο για όλους είναι οι αυξήσεις στο ρεύμα. Θα έπρεπε να υπάρξει κάποιος τρόπος ώστε να περιοριστεί αυτή η τερατώδης αύξησης του ρεύματος, να αυξηθεί η κατανάλωση και να μειωθεί έτσι ο περιορισμός των εισοδημάτων».