Home > Αθλητικά > Όλη η Δράμα στο πλευρό του Πανδραμαϊκού► Σύσκεψη φορέων της Δράμας για τη δικαίωση  του Πανδραμαϊκού στη Σούπερ Λιγκ 2-Δηλώσεις δημάρχου Δράμας και προέδρου του Πανδραμαϊκού

Όλη η Δράμα στο πλευρό του Πανδραμαϊκού► Σύσκεψη φορέων της Δράμας για τη δικαίωση  του Πανδραμαϊκού στη Σούπερ Λιγκ 2-Δηλώσεις δημάρχου Δράμας και προέδρου του Πανδραμαϊκού

Δηλώσεις δημάρχου Δράμας και προέδρου του Πανδραμαϊκού

Όλη η Δράμα στο πλευρό

του Πανδραμαϊκού

► Σύσκεψη φορέων της Δράμας για τη δικαίωση  του Πανδραμαϊκού στη Σούπερ Λιγκ 2

► Η ΕΠΟ καθυστερεί την επικαιροποίηση της τελικής απόφασης και η Δράμα ετοιμάζεται να ασκήσει πιέσεις ως προς αυτό

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΣΚΕΨΗ σχετικά με το ζήτημα της ανόδου της ομάδας του Πανδραμαϊκού στην Σούπερ Λιγκ 2 που έχει προκύψει μετά την απόφαση από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου Δράμας.

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι άσκησης πίεσης, ώστε να επικαιροποιηθεί η τελική απόφαση από την ΕΠΟ και έτσι να ολοκληρωθεί πλέον το ζήτημα αυτό, πριν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Στη σύσκεψη, εκτός από το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκος, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Α.Ο. Πανδραμαϊκού κ. Καΐρης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Παπαθεοδώρου, ο εκπρόσωπος της βουλευτού Δράμας κας Κεφαλίδου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο κ. Βογιατζόγλου, ο πρόεδρος της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρβούνης ως εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Ξανθόπουλου, εκ μέρους του Δήμου Δοξάτου παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Δοξάτου κ. Καραμπακάλης, ενώ εκ μέρους του Δήμου Παρανεστίου παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης. Επίσης, από το Δήμο Προσοτσάνης παραβρέθηκε ο δήμαρχος κ. Αθανασιάδης.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί κατά κόρον με δημοσιεύματα ο «Πρωινός Τύπος». Όπως είναι γνωστό, ο Πανδραμαϊκός έχει δικαιωθεί από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Βάσει του άρθρου 67 του νόμου 4825, ο Αγροτικός Αστέρας δεν μπορεί να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2 καθώς είναι εγγεγραμμένος στο Ειδικό Μητρώο του Υπουργείου Αθλητισμού. Τη θέση του παίρνει ο Πανδραμαϊκός με απόφαση του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και από τη νέα αγωνιστή θα πρέπει να αγωνίζεται τη Σούπερ Λιγκ 2.

Προς το παρόν όμως, η ΕΠΟ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για το πού θα αγωνίζεται ο Πανδραμαϊκός τη νέα σεζόκαι δεν έχει επικαιροποιήσει την απόφαση του Δικαστηρίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, κρατάει ακόμα σε εκκρεμότητα την υπόθεση και αναμένεται να τη συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση στις 30 Αυγούστου.

Ο Πανδραμαϊκός Α.Ο. ζητά την εφαρμογή των διατάξεων του αθλητικού νόμου (Αυγενάκη) διατάξεων που σαφέστατα ορίζουν τα κριτήρια εισόδου των αθλητικών σωματείων στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Σε δηλώσεις του πριν από τη σύσκεψη, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, σημείωσε ότι, «αυτό που ζητάει η κοινωνία της Δράμας, είναι η δικαίωση του Πανδραμαϊκού. Γιατί πραγματικά, μέσα από την κείμενη νομοθεσία το δικαιούται».

Όπως τόνισε μάλιστα, «απαίτηση της αθλητικής κοινωνίας του Νομού Δράμας, είναι, ο Πανδραμαϊκός να παίξει στη Β΄ Εθνική».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να δικαιωθεί ο Πανδραμαϊκός, ο κ. Μαμσάκος είπε: «Θα ενημερωθούμε για την κατάσταση από τον πρόεδρο και στη συνέχεια θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που επιβάλλονται μέχρι την τελική απόφαση στις 30 Αυγούστου από τον αρμόδιο φορέα, ώστε να δικαιωθεί η προσπάθεια του Πανδραμαϊκού αλλά και των Δραμινών».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού κ. Καΐρης, εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση ως όμιλος, «για την κινητοποίηση και τη συσπείρωση των φορέων της πόλης και του Νομού μας» και τόνισε ότι «είναι μια υπόθεση ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας».

Τόνισε ακόμα ο κ. Καΐρης ότι, «μια επαγγελματική εταιρεία στον αθλητισμό είναι πολυτέλεια για τη χώρα και εφόσον μας δίνεται αυτή η δυνατότητα από το δικαστικό αγώνα που καταβάλαμε και τα δίκαιά μας για τη νομιμότητά μας τα οποία και στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας έχουν επικαιροποιηθεί, επιβάλλεται η νομιμότητα, επιβάλλεται το κράτος δικαίου, επιβάλλεται η εφαρμογή αυτών. Όλοι μαζί, και ο Όμιλός μας και οι φορείς του τόπου, θα επιδιώξουμε να οριστικοποιήσουμε τα δίκαιά μας».

Συνεχίζοντας ο ίδιος, είπε ότι «αυτό είναι μια πρωτοβουλία του δημάρχου, ο οποίος ως γνωστόν είναι και στρατιώτης του Πανδραμαϊκού. Πέρα απ’ αυτό όμως, δεν είναι θέμα μόνο του Πανδραμαϊκού, αλλά όλης της κοινωνίας, όλης της επαγγελματικής, της αθλητικής και της κοινωνικής μορφής του τόπου».

Καταλήγοντας ο κ. Καΐρης, τόνισε ότι «το θέμα είναι μείζονος σημασίας και για τα δρώμενα του τόπου είναι το θέμα της χρονιάς».

Αναφορικά με το αν ο Πανδραμαϊκός μπορεί να το επιτύχει αυτό, είπε: «Το θεωρώ δεδομένο» και εξήγησε: «Πάντα, η πολιτική πίεση, αποδίδει καλύτερους καρπούς απ’ ότι η υπηρεσιακή».