Home > Νέα > Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατάθεση ταινιών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατάθεση ταινιών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατάθεση

ταινιών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών

Μικρού Μήκους Δράμας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ με επιτυχία στις 9 Μαΐου, η κατάθεση ταινιών για την 48η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (48ο DISFF).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για μια ακόμα χρονιά σημειώνεται ρεκόρ κατάθεσης ταινιών, τόσο από το εξωτερικό για το Διεθνές Τμήμα, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας, για το Ελληνικό Τμήμα. Πλέον, η συμμετοχή για το 48ο DISFF είναι ήδη μεγάλη και βρίσκεται στα περσινά επίπεδα και αναμένεται να τα ξεπεράσει, ενώ έχει οριστεί και η ομάδα, η οποία θα δει τις ταινίες, θα ετοιμάσει τα workshops, τα masterclasses και θα επιμεληθεί όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Από εδώ και πέρα, έχει ήδη συσταθεί και η σχετική επιτροπή η οποία θα δει τις ταινίες και ανάλογα θα καθορίσει ποιες θα προβληθούν και ποιες όχι. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η επιτροπή αυτή αποτελείται από τους: – Βασίλης Τερζόπουλος, Επικεφαλής Διεθνούς Διαγωνιστικού προγράμματος. – Παναγιώτης Ιωσηφέλης, Επικεφαλής Εθνικού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού προγράμματος. – Κωστής Χαραμουντάνης, Επικεφαλής Διεθνούς Σπουδαστικού Διαγωνιστικού προγράμματος. – Σπύρος Σιάκας, Επικεφαλής Διαγωνιστικού προγράμματος Animation. – Μάγια Σφακιανάκη, Επικεφαλής Διαγωνιστικού προγράμματος Short & Green. – Αντιγόνη Παπαντώνη, Επικεφαλής Short Film Hub. – Βαρβάρα Δούκα, Επικεφαλής Pitching Lab. – Γιώργος Αγγελόπουλος, Επικεφαλής Εθνικού Διαγωνιστικού προγράμματος, Kiddo Go, shorts!.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του Φεστιβάλ βρίσκεται σε μια διαδικασία όπου γίνονται και οι σχετικές ενέργειες για τη διοργάνωση του 48ου DISFF, ενώ συνεχίζονται και οι προβολές του Φεστιβάλ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 17 Μαΐου.
Πρόκειται για μια σειρά θεματικών προβολών, οι οποίες επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τις διαδρομές της αναζήτησης ταυτότητας, της ανάγκης για πραγματική αποδοχή και της διεκδίκησης του εαυτού σε έναν κόσμο που συχνά απορρίπτει τη διαφορετικότητα.

Στις ταινίες που θα προβληθούν, τα κεντρικά πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με οικογενειακές συγκρούσεις, βιώνουν τη βία της απόρριψης, δοκιμάζονται στις λεπτές ισορροπίες της συνύπαρξης και της αγάπης. Μέσα από τις ιστορίες τους, αναδεικνύεται η ανάγκη για κοινωνίες που αναγνωρίζουν και σέβονται τη μοναδικότητα του καθενός από εμάς, αγκαλιάζοντας τα άτομα που ζουν και εκφράζονται πέρα από τα παραδοσιακά κοινωνικά πρότυπα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.