Home > Αθλητικά > Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της προετοιμασία των «Μαυραετών» Οι πρώτες εντυπώσεις από έξι ποδοσφαιριστές της Δόξας Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που πέρασε το μπαράζ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της προετοιμασία των «Μαυραετών» Οι πρώτες εντυπώσεις από έξι ποδοσφαιριστές της Δόξας Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που πέρασε το μπαράζ

Ολοκληρώθηκε  το πρώτο μέρος  της  προετοιμασία των «Μαυραετών»

Οι πρώτες εντυπώσεις από

έξι ποδοσφαιριστές της Δόξας

Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ  που πέρασε το μπαράζ

 

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πέρασε το αίτημα της Football League για μπαράζ.Θρίλερ για την έναρξη της Super League. Και αυτό γιατί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ψήφισε το αίτημα της Football League για υποβιβασμό τριών ομάδων (14ος, 15ος, 16ος της βαθμολογίας) από τη Super League, με την άνοδο του πρωταθλητή της Football League, ενώ ο 13ος από την Super League να δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης εν τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.  Αναλυτικά:

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

* Εγκρίνεται το πλαίσιο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, και τροποποιείται το άρθρο 10, παρ. 2 της προκήρυξης της Super League, στην οποία προστίθεται διάταξη που προβλέπει τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για την άνοδο μίας (1) ακόμα ομάδας στη νέα Super League1.

Κατά συνέπεια, το πλαίσιο ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων προς και από τη Super League, ενόψει και της δημιουργίας της Super League2 διαμορφώνεται ως εξής: Στο τέλος της περιόδου 2018-19 από τη Super League θα υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες στη Super League2, από την Football League θα προβιβαστεί στη νέα Super League1 απευθείας μία (1) ομάδα, ενώ θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της τελικής κατάταξης της Super League και της 2ης ομάδας της Football League για μια ακόμα θέση στη νέα Super League1.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 10 ψήφους, έναντι 6 ψήφων υπέρ της διάταξης της προκήρυξης της Super League, που προέβλεπε τον υποβιβασμό τριών (3) και την άνοδο μίας (1) ομάδας.

Η άνοδος/παραμονή στη νέα Super League1 θα κρίνεται σε διπλό αγώνα στις έδρες των δύο αντιπάλων. Η σειρά των αγώνων θα καθορίζεται με κλήρωση, εφαρμοζομένων των σχετικών διατάξεων του Κ.Α.Π.

Δημιουργείται άμεσα ειδική επιτροπή που θα δρομολογήσει τη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την ανεξάρτητη λειτουργία της νέας Super League2 και της νέας Football League, καθώς και το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Football League.

* Εγκρίνεται το αίτημα της Super League για χορήγηση παράτασης ως τις 31 Αυγούστου 2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεση των τηλεοπτικών συμβολαίων των Π.Α.Ε. στην Ε.Π.Ο.

* Εγκρίνεται το συνοπτικό πρόγραμμα της Super League περιόδου 2018-19.

* Εξελέγη ο Πρόεδρος Εφετών κ . Νικόλαος Δαύρος, ως μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου στη θέση του παραιτηθέντος κ. Τζανάκη. Αναπληρωματικό μέλος εξελέγη η κα Ιωάννα Μαργέλλου-Μπουλταδάκη.

* Θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Προέδρου της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν στις εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο του 2019. Η σχετική ομόφωνη απόφαση θα κοινοποιηθεί επίσημα στον κ. Τσέφεριν και την UEFA.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των «Μαυραετών»

Οι πρώτες εντυπώσεις από έξι ποδοσφαιριστές της Δόξας

Μπανσκο-1η-μερα-6

Η Δόξα ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Μπάνσκο και πλέον η ομάδα επέστρεψε  στην Δράμα. Η προετοιμασία είχε ως απώτερο  σκοπό να μπουν γερές βάσεις ώστε να δημιουργηθεί η ομάδα που θα διεκδικήσει την κορυφή του πρωταθλήματος για να επιστρέψουν οι «Μαυραετοί» στην κατηγορία που ανήκουν. Ο Στάικος Βεργέτης προετοίμασε την ομάδα σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού με μεγάλη ένταση ώστε η Δόξα να είναι έτοιμη και προσανατολισμένη στο στόχο της από την αρχή του πρωταθλήματος. Στα θετικά του προπονητή ότι είχε τους περισσότερους παίκτες που θα απαρτίσουν τον βασικό κορμό της ομάδας από την αρχή της προετοιμασίας.

Την επόμενη Τετάρτη η Δόξα θα δώσει το πρώτο φιλικό εντός των συνόρων και θα  αντιμετωπίσει τον Νέστο Χρυσούπολης όπου θα παρουσιαστεί μπροστά στο φίλαθλο κοινό της.

Έξι ποδοσφαιριστές μίλησαν στην κάμερα της ομάδας για τις πρώτες τους εντυπώσεις, αλλά και τους στόχους της ομάδας.

Ο Τάσος Κρητικός (22 ετών) που αγωνίζεται ως εξστρέμ, τόνισε: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι σίγουρα θετικές. Φαίνεται μια πολύ οργανωμένη ομάδα με μια τρομερή ιστορία από πίσω της. Οι προπονητές και το επιτελείο έχουν άριστη γνώση πάνω στο αντικείμενο και δουλεύουν καθημερινά με τον σωστό τρόπο».

Ο Ξανθιώτης επιθετικός Νίκος Σαμπανίδης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Έχω έρθει σε ένα καινούριο κλαμπ. Βλέπω ότι το σωματείο είναι υγιές. Τα παιδιά δουλεύουν με πολύ όρεξη στην προπόνηση, το ίδιο και οι προπονητές προσπαθούν να μας βοηθήσουν και η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή και θετική. Θέλουμε να βαδίσουμε σε αυτόν τον δρόμο στη συνέχεια».

Ο μεσοεπιθετικός Μανώλης Πατράλης , δήλωσε: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Έχουμε έρθει στη Βουλγαρία για προετοιμασία εδώ και μια εβδομάδα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, πρωί απόγευμα με προπονήσεις. Οι προπονητές προσπαθούν να μας βελτιώσουν πολύ. Η ομάδα σιγά-σιγά αρχίζει και δένεται, γίνεται μια οικογένεια και πιστεύω τα πρώτα βήματα είναι πολύ θετικά».

Ο 33χρονος χαφ, Γιώργος Μακρής, τόνισε: «Ήρθα σε μια ομάδα, η οποία θέλει να πρωταγωνιστήσει. Είναι επιλογή μου, γιατί θέλω να πρωταγωνιστώ. Από εκεί και πέρα πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Η ομάδα έχει ιστορία, έχει φανέλα και πρέπει να το δείχνουμε κάθε στιγμή στο γήπεδο ότι μπορούμε να την υποστηρίξουμε».

Ο μεσοεπιθετικός, Ροτζέριο Μάρτινς, δήλωσε:  «Το όνειρο που έχω και έχουμε είναι να βάλουμε τη Δόξα εκεί που αξίζει. Αυτές τις λίγες μέρες που είμαι εδώ, βλέπω ότι η ομάδα θέλει να είναι στη Super League και είναι αυτό που θέλουμε και οι παίκτες. Με σκληρή δουλειά και όλοι μαζί πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο περσινός αρχηγός της ομάδας Παντελής Ριζογιάννης , τόνισε: «Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Έχουν έρθει νέα παιδιά στην ομάδα και οι παλιοί μαζί με τους καινούριους θα κάνουμε ένα πολύ καλό σύνολο και θα δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα στην ομάδα, που θα βγει στο γήπεδο».