Home > νέα > «Όσα απομακρυνόμαστε από την Αθήνα τα στοιχεία είναι ακόμα πιο δύσκολα» Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τη Δράμα

«Όσα απομακρυνόμαστε από την Αθήνα τα στοιχεία είναι ακόμα πιο δύσκολα» Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τη Δράμα

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τη Δράμα

«Όσα απομακρυνόμαστε από την Αθήνα

τα στοιχεία είναι ακόμα πιο δύσκολα»

Δηλώσεις των βουλευτών κ.κ. Νικολαΐδη, Δουδωνή και Χνάρη

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της έλευσης του προέδρου του κ. Ανδρουλάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές κ.κ. Δουδωνή Παναγιώτη, Χνάρη Μανόλη και κα. Βατσινά Ελένη, οι οποίοι συνοδεύονταν από το βουλευτή Δράμας κ. Τάσο Νικολαΐδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δράμα, το κλιμάκιο είχε επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, παραγόντων και πολιτών με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την προώθησή τους στην συνέχεια.

Με δηλώσεις του ο βουλευτής Δράμας κ. Νικολαϊδης, σημείωσε: «Συνεχίζουμε να είμαστε μέσα στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού, για να ακούσει να μεταφέρει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις».

Όπως είπε «τα προβλήματα είναι πολλά και ίδια σε όλους τους Νομούς της περιφέρειας της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να διχάσει τον λαό, να χωρίσει τους αγρότες σε νότιους και βόρειους. Δεν πρέπει να γίνει αυτό. Δεν πρέπει να διχαστούν οι Νομοί ανά Περιφέρεια».

Κάνοντας λόγο για τα προβλήματα της Δράμας, σημείωσε ότι, «είναι πολλά και αυτά πρέπει να συζητάμε και να αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία. Είναι το άθλιο δίκτυο Δράμα – Αμφίπολη, το οποίο δεν υπάρχει. Για το Νοσοκομείο Δράμας και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Βλέπετε πώς έρχεται το ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη του στον Νομό Δράμας, πώς αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι Βουλευτές τους πολίτες του Νομού Δράμας και με τι απαξιωτικό τρόπο συμπεριφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας στους πολίτες της Δράμας. Η Δράμα θέλει την προσοχή όλων. Η Δράμα είναι ένας Νομός, ο οποίος έχει απομονωθεί και εάν δεν προβάλλουμε τα προβλήματα, εάν δεν έχουμε την επιμονή και την υπομονή, δεν θα λυθεί τίποτα. Είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε, είμαστε εδώ για να προτείνουμε, είμαστε εδώ ως ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον Νομό μας και να αλλάξουμε την Περιφέρειά μας και θα την αλλάξουμε».

Από αρ. οι βουλευτές κ. Δουδωνής, και κ. Χνάρης, ο κ. Παπαδόπουλος μέλος της Ν.Ε. Δράμας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Δράμας κ. Νικολαΐδης.


Από την πλευρά του, ο κ. Δουδωνής είπε ότι, «η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνησιμότητα δεν είναι μια παραταξιακή, δεν είναι μια κομματική ανάγκη, αλλά είναι μια ανάγκη εθνική για να δείξουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, μια άλλη προοπτική πέρα από τη χώρα των μηδενικών προσδοκιών, την οποία προπαγανδίζει η Νέα Δημοκρατία, την χώρα όπου δεν υπάρχει εναλλακτική».

Όπως είπε μάλιστα, «όσο φεύγουμε μακριά από την Αθήνα, τα στοιχεία είναι όλο και πιο δύσκολα. Είτε αυτό αφορά το δημογραφικό, είτε την αγοραστική δύναμη, είτε στη δυνατότητα των ανθρώπων να χτίσουν ένα μέλλον. Κι αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι δεν έχουμε μια χώρα και μια περιφέρεια ευκαιριών».

Ο ίδιος έκανε αναφορά και στο δρόμο Δράμας – Αμφίπολης λέγοντας: «Πραγματικά ο δρόμος αυτός από την Αμφίπολη προς τη Δράμα μου προκάλεσε απορία πώς είναι δυνατόν να στέκεται μια κυβέρνηση σε αυτόν εδώ τον τόπο, από τη στιγμή που είναι τέτοιο το οδικό δίκτυο. Είναι αδιανόητη κατάσταση και πάρα πολύ επικίνδυνη, όχι μόνο σε σχέση με τη χάραξη, αλλά και ως προς την ποιότητα του οδοστρώματος».

Τέλος, ο κ. Χνάρης αναφέρθηκε σε προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο:

«Οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τον αγροτικό κόσμο είναι ιστορικές και αυτό το νήμα το ιστορικό των σχέσεων προσπαθούμε και θεωρώ ότι το έχουμε κάνει, να το ξαναπιάσουμε από την αρχή. Είναι προτεραιότητα για εμάς η στήριξη του αγροτικού κόσμου της χώρας και για λόγους να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, το οποίο είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο η κυβέρνηση το έχει αφήσει στο έλεος του Θεού, αλλά και για να δώσουμε μια προοπτική στον αγροτικό κόσμο για να κάνει το αυτονόητο: Να συνεχίσει την παραγωγική διαδικασία και να προσπαθήσει να βελτιώσει τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων του. Αυτό που εμείς λέμε αυτονόητο, στην ουσία σήμερα είναι ζητούμενο».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ σημείωσε ότι «είναι ένα θέμα που αναδείξαμε ως ΠΑΣΟΚ με μεγάλη επιμονή το προηγούμενο διάστημα, πριν έρθει η δικογραφία της Ευρωπαίας εισαγγελέας.  Να διαλευκανθεί η υπόθεση. Όποιοι έχουν πάρει παράνομα χρήματα, πρέπει να επιστραφούν. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μεταφορά του στην ΑΑΔΕ».

Αναφερόμενος στον ΕΛΓΑ, σημείωσε ότι «είναι ένας απαρχαιωμένος κανονισμός. Φανταστείτε ότι η τελευταία τροποποίησή του έχει γίνει το 2011. Σήμερα, μιλάμε για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, οι οποίες είναι παρούσες. Ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Χρειάζεται μια τροποποίηση».