Home > νέα > «Όσοι είχαν προσφορές και εκπτώσεις στη Λευκή Νύχτα της Δράμας δούλεψαν»-Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μαρούσης στον «Π.Τ.»

«Όσοι είχαν προσφορές και εκπτώσεις στη Λευκή Νύχτα της Δράμας δούλεψαν»-Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μαρούσης στον «Π.Τ.»

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μαρούσης στον «Π.Τ.»

«Όσοι είχαν προσφορές

και εκπτώσεις στη Λευκή

Νύχτα της Δράμας δούλεψαν»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΘΕΤΙΚΟ φαίνεται ότι είναι το  πρόσημο που άφησε πίσω της για δεύτερη χρονιά η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας στη Δράμα, που πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά από τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 5 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στη Δράμα, η «Λευκή Νύχτα», μια μεγάλη εμπορική γιορτή, όπου πλήθος κόσμου κατέβηκε στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ψυχαγωγήθηκε με τις διάφορες δραστηριότητες που είχαν ετοιμαστεί για μικρούς και μεγάλους, άκουσαν μουσικές κάθε είδους, τα παιδιά απόλαυσαν animater με ωραίες δράσεις, ενώ οι μεγάλοι έστησαν το χορό σε διάφορα σημεία κάτω από ωραίες μουσικές και όσοι παραβρέθηκαν έμειναν γενικά ικανοποιημένοι.

Όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης, από την πλατεία Ελευθερίας, τους πεζόδρομους των δρόμων γύρω από την πλατεία (Άρμεν, Ζερβού, Θ. Αθανασιάδη), η οδός Αγίας Σοφίας, η οδός Παπανδρέου, η οδός Λαμπριανίδη ήταν γεμάτες από κόσμο και δράσεις. Και βέβαια, η γιορτή έφτανε μέχρι και τη νέα πλατεία της οδού 19ης Μαΐου στα έργα του ΒΑΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που Εμπορικού Συλλόγου οι επισκέπτες ανήλθαν μέχρι και τα 15.000 άτομα.

Μαρούσης: Όσοι είχαν προσφορές, δούλεψαν!

Πώς όμως ο εμπορικός κόσμος ερμήνευσε τελικά τη δεύτερη Λευκή Νύχτα στην πόλη της Δράμας; Μπορεί οι επισκέπτες – καταναλωτές να γέμισαν την πόλη με τη φυσική τους παρουσία, να διασκέδασαν και να πέρασαν καλά στα καφέ και στα σνακ μπαρ, όμως, δούλεψαν τα εμπορικά καταστήματα;

Απαντήσεις στα ερωτήματα, δίνει μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Μαρούσης, ο οποίος αρχικά επισημαίνει ότι «είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα και φέτος, είχαμε περίπου την ίδια προσέλευση κόσμου με πέρυσι και εκτιμούμε ότι ήταν κοντά στις 15.000 κατά μια εκτίμηση», σημειώνοντας ότι «ο κόσμος πέρασε καλά και αποκομίσαμε πολλά θετικά σχόλια από τις δράσεις που είχαμε».

Αναφερόμενος στα καταστήματα, ο κ. Μαρούσης  θέτει το ζήτημα ξεκάθαρα: «Όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα, όσα είχαν προσφορές και εκπτώσεις, δούλεψαν. Γιατί ο κόσμος στη Λευκή Νύχτα, περιμένει να βρει και κάποιες τιμές να είναι ελκυστικές. Τα καταστήματα τα οποία δεν είχαν προσφορές και εκπτώσεις, πιθανόν δεν είχαν την ίδια κινητικότητα. Οπότε σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από συναδέλφους, είναι ότι όσοι είχαν εκπτώσεις – δεδομένου ότι η δράση έγινε Παρασκευή και Δευτέρα θα ξεκινούσαν οι θερινές εκπτώσεις – και το επικοινώνησαν από νωρίς με τους πελάτες τους  – αυτοί είχαν ένα πολύ σημαντικό και θετικό πρόσημο στα ταμεία τους.

Τα καταστήματα όμως που κινήθηκαν πιο συντηρητικά και δεν έδωσαν τις προσφορές που πιθανόν περίμενε ο κόσμος, πιθανόν να είχαν μικρότερη επισκεψιμότητα. Όλα πλέον εξαρτώνται και από τον κάθε επαγγελματία, πώς διαχειρίζεται το κατάστημά του».

Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο κ. Μαρούσης, «όταν εμείς ως Σύλλογος πράττουμε αυτό που πρέπει να πράξουμε και φέρνουμε 15.000 κόσμο στο κέντρο της πόλης, από εκεί και μετά άπτεται στον κάθε επιχειρηματία, στον κάθε επαγγελματία, τι θα δημιουργήσει μέσα στο κατάστημά του, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και φυσικά να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο ταμείο του».

Αισιοδοξία και … οι ομογενείς θα σώσουν την παρτίδα!

Ερωτώμενος για το αν είναι αισιόδοξοι για τις θερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν μόλις χθες και θα διαρκέσουν μέχρι και τέλος Αυγούστου, ο κ. Μαρούσης απαντάει θετικά: «Ναι, φυσικά και είμαστε αισιόδοξοι. Και δεδομένου ότι η πόλη μας το καλοκαίρι έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα ιδιαιτέρως από ομογενείς από τη Γερμανία, είμαστε αισιόδοξοι και θα έλεγα ότι σώζουν την παρτίδα, ξεκάθαρα. Όλη η αγορά περιμένει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να κινηθεί. Και όχι μόνο τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και η εστίαση. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και φέτος  η χρονιά αντίστοιχα δυνατή, όπως και τις προηγούμενες. Και αυτό που τρέφουμε αυτή τη στιγμή σε ελπίδα, να αποτυπωθεί σε νούμερα».