Home > νέα > Παράδοση παραλαβή στη ΔΕΚΠΟΤΑ- Σύντομος απολογισμός με αιτιάσεις προς την αντιπολίτευση του Δήμου Δράμας από τον κ. Ψαρρά

Παράδοση παραλαβή στη ΔΕΚΠΟΤΑ- Σύντομος απολογισμός με αιτιάσεις προς την αντιπολίτευση του Δήμου Δράμας από τον κ. Ψαρρά

Παράδοση παραλαβή στη ΔΕΚΠΟΤΑ από τον απερχόμενο στο νέο πρόεδρο

Σύντομος απολογισμός με αιτιάσεις

προς την αντιπολίτευση του Δήμου

Δράμας από τον κ. Ψαρρά

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του για το έργο που πραγματοποίησε στα χρόνια που ήταν πρόεδρος στη ΔΕΚΠΟΤΑ, έκανε χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο απερχόμενος πρόεδρος της επιχείρησης κ. Γιώργος Ψαρράς, παραδίδοντας στο νέο πρόεδρο κ. Λευτέρη Καλλινικίδη.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ψαρράς, έκανε αρχικά αναφορά στο τι δεν παρέλαβε η δημοτική αρχή Μαμσάκου από το 2014 από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Χαρακίδη. Όπως είπε «δεν παραλάβαμε μητρώο παγίων, δεν παραλάβαμε καταμετρημένο ταμείο από καμία χρήση. Δεν παραλάβαμε απαιτήσεις και υποχρεώσεις από τρίτους και προς τρίτους της ΔΕΚΠΟΤΑ. Δεν παραλάβαμε οικονομικές καταστάσεις, ισολογισμούς εκθέσεις διαχείρισης διοικητικού συμβουλίου και  προσαρτήματα. Παρά μόνο το 2011 έναν ξερό ισολογισμό, όπως και το 2012».

Ο κ. Ψαρράς, είπε ότι «από τον Απρίλιο του 2011, η ΔΕΚΠΟΤΑ, αποτελεί μια νέα ΔΕΚΠΟΤΑ, μετά από την συγχώνευση δύο νέων προσώπων, του ΚΑΕΚ και της ΔΕΝΑΔ». Όπως είπε μάλιστα «τον Απρίλιο του 2011 κατήρτισε έναν ισολογισμό, αλλά δεν υπεβλήθη ποτέ σε έλεγχο». Όπως είπε μάλιστα, «η μεγαλύτερη απόφαση που πάρθηκε όσο ήμουν πρόεδρος, ήταν ο έλεγχος από το 2011 μέχρι και το 2016».

Συνεχίζοντας ο ίδιος, είπε ότι «η τελευταία μεγάλη απόφαση που πήραμε, ήταν να μπούμε σε απογραφή, πάγιων περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, απογραφή ταμείου, υποχρεώσεων και επιχειρήσεων. Αυτή η απόφαση έχει ληφθεί από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο θα περάσει από τις οικονομικές καταστάσεις και όποιο αποτέλεσμα θα έχουν οι έλεγχοι θα περάσουν στο 2017 και στο 2018 μέχρις ότου αυτοί που πρέπει να λύσουν το θέμα, είναι αρμόδιοι να το δουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η επιχείρηση πρέπει να σταματήσει».

 

Ο Επίτροπος…

Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ψαρράς, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που συνάντησε η επιχείρηση και με τον οικονομικό επίτροπο: «Βρήκαμε πολλά εμπόδια στη θητεία τη δική μου όσον αφορά από τους ελέγχους που είχαμε από τον Επίτροπο. Πολλές φορές, υπήρχε έλεγχος σκοπιμότητας και όχι έλεγχος νομιμότητας. Πρέπει να πω, πως, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για έναν καταλογισμό που έχει γίνει στον πρώην πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Χατζηκυριακίδη. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ, διότι αυτός ο καταλογισμός δεν λέει τίποτα. Είναι εκεί που είναι και πρέπει να πω ότι, υπάρχουν μέσα, ευτελής δαπάνες, όπως για ένα τσουβάλι λίπασμα για παράδειγμα, καταλογίζουν σ’ αυτούς τους ανθρώπους 50-60 ευρώ».

DEKPOTA proedroi

Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ψαρράς, με το νέο πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδη.

… και το Ενυδρείο Μυλοποτάμου

Συνεχίζοντας για τον καταλογισμό ο κ. Ψαρράς αναφέρεται και στο Ενυδρείο Μυλοποτάμου: «Λίγες μετά αφότου ανέλαβα την προεδρία της ΔΕΚΠΟΤΑ, η  υπηρεσία δεν μου επέτρεπε να κάνω καμία δαπάνη για τη λειτουργία του Ενυδρείου. Διότι από τα προηγούμενα έτη υπήρχε ως καταλογισμό, όποια δαπάνη υπήρχε για το Ενυδρείο Μυλοποτάμου. Ο λόγος ήταν, ότι το Ενυδρείο δεν ήταν στην ιδιοκτησία της ΔΕΚΠΟΤΑ. Δεν ξέραμε ποιο ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Άρα όλες οι δαπάνες που γινόταν για το Ενυδρείο τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν νόμιμες. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το Ενυδρείο, πρώτα απ’ όλα να πάει στο Δήμο Δράμας και έπειτα να το παραχωρήσει στη ΔΕΚΠΟΤΑ. Κάτι που έγινε».

Ο κ. Ψαρράς αναφέρθηκε επίσης στο συνολικό έργο της ΔΕΚΠΟΤΑ, στο κοινωνικό της πρόσωπο μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και στη λειτουργία της Ονειρούπολης, ενώ κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις ότι ποτέ δεν δέχθηκε να μπει στη διαπαραταξιακή επιτροπή για τη διοργάνωση.

Σε άλλο σημείο, κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση, ότι με τον εκπρόσωπό της στο διοικητικό συμβούλιο, δεν συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις, ενώ σε όλες τις συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων με πολιτιστικούς συλλόγους, η αντιπολίτευση ψήφιζε πάντα ομόφωνα. Για του λόγου του αληθές μάλιστα, έδωσε και αναλυτικά στοιχεία από τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή του για όσα ακούγονται σήμερα από την αντιπολίτευση: «Μιλάνε για μη χρηστή διαχείριση, για πλυντήριο, για ξέπλυμα χρήματος. Πλέον επειδή δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος, δεν είμαι αιρετός, επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου από εδώ και πέρα, αν ακουστεί το παραμικρό για τη διοίκηση που ήμουν πρόεδρος, όσον αφορά τη διαχείριση, για πλυντήριο και για ξέπλυμα χρήματος. Διότι δεν θα επιτρέψω, αυτό τον αγώνα και τη δουλειά  που έκανε αυτό το διοικητικό συμβούλιο, σε κανέναν να το αμαυρώσει».

 

Καλλινικίδης: «Πεντακάθαρη ΔΕΚΠΟΤΑ…»

Στα λεγόμενα του ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης κ. Καλλινικίδης, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Ψαρρά, λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ψαρρά, διότι παραλαμβάνω μια ΔΕΚΠΟΤΑ πεντακάθαρη σε ότι αφορά τα οικονομικά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα ως πρόεδρο», ενώ είπε ότι «δεν ακούσαμε ποτέ μια καλή κουβέντα ως ΔΕΚΠΟΤΑ, ενώ η ΔΕΚΠΟΤΑ στέκεται στο πλευρό όλων όσων συνεργάστηκαν  μαζί της».