Home > νέα > Πλήθος δράσεων και εκπλήξεων, περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ονειρούπολης-Το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο

Πλήθος δράσεων και εκπλήξεων, περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ονειρούπολης-Το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης

για το Σαββατοκύριακο

 

 

Πλήθος δράσεων και εκπλήξεων, περιμένουν το ερχόμενο διήμερο τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ονειρούπολης.

Σήμερα, κεντρική σκηνή

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:30-11:30 μ.μ., η Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου, Νόπης Παχατουρίδου.

Ακολούθως, στις 11:30-13:00 μ.μ., τα ιδιωτικά κέντρα μπαλέτου pirouette της Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα, για μια ακόμη χρονιά θα μας παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικες χορογραφίες.

Στη συνέχεια, στις 13:00-14:30 μ.μ., το ιδιωτικό ΚΔΑΠ After School, θα  παρουσιάσει την παιδική παράσταση «Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες». Ελάτε όλοι οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας να παρακολουθήσετε μια παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους», και να διασκεδάσουμε με τις περιπέτειες του αγαπημένου μας Αγίου!

Στις 16:30-17:00 μ.μ., ο Χορωδιακός Σύλλογος «ΣΑΠΦΩ «Δοξάτου θα μας ταξιδέψει με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και στις 17:00-17:30 μ.μ., ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Φωκαίας, θα μας παρουσιάσει δυο κόσμους τελείως διαφορετικούς. Μια μάχη μοναδική. «Hip_Hopvs σύγχρονο».

Ακολούθως, στις 17:30-18:00 μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Η Βοϊράνη», θα παρουσιάσει χορούς από τη Βόρεια Θράκη. Στη συνέχεια, στις 19:00-20:00 μ.μ., ποντιακά Κάλαντα και τραγούδια, θα τραγουδήσει η 17μελή Ομάδα Παραστάσεων της Σχολής

Εκμάθησης Ποντιακής Λύρας του Νίκου Κοτταρίδη από την Κοζάνη.

Στο Τραγούδι ο Στέργιος Ζημπιλιάδης.

Πλατεία Ελευθερίας

Παράλληλα, στις 11:00-12:00  μ.μ., η Παραδοσιακή Χχορωδία της Ένωσης Κυρίων με κάλαντα των Χριστουγέννων, θα βρίσκεται περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας και επί των οδών Ελ. Βενιζέλου

και Αγίας Σοφίας.

Παράλληλη Εκδήλωση

Στοςυ κεντρικούς δρόμους της Δράμας, στις 12:00-13:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική παρέλαση από τον Σύλλογο Ονειροντίσνευ!! Ο Μίκυ και η παρέα του θα χορέψουν, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας παρέα με τον Ταρανδούλη, την

Χιονούλα, και όλη την τρελή παρέα τους!!

Σπίτι των Συναισθημάτων

Στις 18:00-20:00 μ.μ., ο Σύλλογος «Αλκυόνη» Νομού Δράμας, θα διαβάσει μύθους του Αισώπου, και θα μιλήσει για την διαφορετικότητα. Θα καταφέρει να νικήσει το Φόβο με τη δύναμη της Αλήθειας και τη μαγεία της φωτοτράπεζας; (θα υπάρχει ζωγραφική προσώπου και μια μικρή χειροτεχνία για τα παιδιά).

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Δράμας

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 19:00-20:30 μ.μ., οι ιδιωτικές σχολές χορού της Έλενας Αγγέλοβα και Λαμπρινής Καλφοπούλου, θα παρουσιάσουν το έργο: «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια».

Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Δράμας

Στις 19:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση. Ο Δήμος Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ, διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ίδρυσή του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραμινών και Φίλων Νομού Θεσσαλονίκης «ΥΔΡΑΜΑ» με την συμμετοχή φορέων πολιτισμού της πόλης μας.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, κεντρική σκηνή

Στις 11:30-13:00 μ.μ., ελάτε να φτιάξουμε το αστέρι των Χριστουγέννων που θα φωτίσει και θα γεμίσει με αγάπη τις καρδιές όλων μας. Συντονισμός Ζαμπίδης Κώστας και Ορφανίδου Ράνια.

Ακολούθως, στις 13:30-14:30 μ.μ., το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΣ ΚΑΙ STROLLING TABLE: Μια Αγιοβασιλίνα από την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο», καταλήγει να γίνεται ένα κινούμενο γιορτινό τραπέζι με κεράσματα. Δίπλα της ο εντυπωσιακός χριστουγεννιάτικος ξυλοπόδαρος μαγεύει τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια, στις 14:30-17:30 μ.μ., ο Σύλλογος Επίτευξη Στόχου ή αλλιώς «Ram the Spot», θα διοργανώσει για άλλη μια χρονιά το Street Dance Festival με σχολές χορού από Δράμα και άλλες περιοχές. Το Festival, θα περιέχει Διαγωνισμούς χορού (Battles), Special shows και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ακολούθως, στις 18:00-19:00 μ.μ., τα τμήματα χορού και η διαγωνιστική ομάδα «central stage dance crew», του Αθλητικού σύλλογο Δοξάτου «Οι Φίλιπποι», με υπεύθυνη την κα. Μιρέλλα Νότα Παπακώστα, θα παρουσιάσουν χορογραφίες σύγχρονου/κλασικού/μοντέρνου/

latin/bollywood και jazz, πάντα με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια!!!

Στις 19:30-20:00 μ.μ., η «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Διδυμοτείχου», θα παρουσιάσει τη «Νύχτα Θαυμάτων» , ένα πρόγραμμα με έντεχνη

μουσική και τραγούδια, βασισμένα στην ομώνυμη Χριστουγεννιάτικη

παιδική συλλογή του αείμνηστου Θρακιώτη ποιητή Τίτου Μανάκα σε μουσική Γιώργου Μανάκα.

Στις 20:30-21:30 μ.μ., η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας σε μια μοναδική συναυλία στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πλατεία Ελευθερίας

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11:30-12:30 μ.μ., ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφύτου, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια

λειτουργίας, παρουσιάζει αρχικά χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου με τα χορευτικά τμήματά του. Στη συνέχεια με το τμήμα «ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» αναβιώνει ένα πανάρχαιο και ποντιακό έθιμο

αποτελούμενο από θεατρικό και χορευτικό μέρος.

Στις 13:00-13:30 μ.μ., η Ένωση Χορευτών Δράμας «ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ» θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο, ενώ στις 18:00-18:30 μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Η Βοϊράνη» θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο.

Στις 18:30-19:00 μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαλωτής, θα παρουσιάσει χορούς του τόπου μας, ενώ στις 19:00-21:00 μ.μ., η Θρακική Εστία Δράμας, θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την περιοχή της Βόρειας Θράκης.

Παράλληλη Εκδήλωση

Στους κεντρικούς δρόμους της Δράμας, στις 11:00-12:00 μ.μ., η Θρακική Εστία Δράμας, θα ψάλλει κάλαντα μέσα στην αγορά της πόλης διασχίζοντας τις οδούς Βίτση , Θεοτοκοπούλου και Καραϊσκάκη.

Στις 12:30-13:30 μ.μ., οι ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιφύτου, θα περιπλανηθούν στους δρόμους της Δράμας

χορεύοντας και συμμετέχοντας με τον κόσμο για το καλό της νέας

χρονιάς.

Σπίτι των Συναισθημάτων

Στις 18:00-20:00 μ.μ, ο Σύλλογος «Αλκυόνη» Νομού Δράμας διαβάζει μύθους του Αισώπου και μιλάει για την διαφορετικότητα. Θα καταφέρει να νικήσει το Φόβο με τη δύναμη της Αλήθειας και τη μαγεία της φωτοτράπεζας; (θα υπάρχει ζωγραφική προσώπου και μια μικρή χειροτεχνία για τα παιδιά).

Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δήμου Δράμας

Στις 19:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την χορωδία της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Λευτέρη Καλλινικίδη. Τιμώμενο πρόσωπο ο πατέρας Αθηναγόρας, ιδρυτής του «Φάρου του Κόσμου».